Tort Oreo cu mascarpone si ciocolata

de Miha
4394 vizualizări
Tort Oreo cu mascarpone si ciocolata

Acest tort Oreo cu mascarpone si ciocolata a avut in plus si niste afine pe stratul cu ciocolata neagra si niste zmeura pe stratul cu mascarpone. Am pus fructele doar pe jumatate de tort, incercand astfel sa tin seama de preferintele tuturor musafirilor 🙂 Puteti alege sa-l faceti ca mine sau puteti pune fructe pe tot blatul, aveti liber la joaca! 😉 In varianta aleasa de mine aveti liber si la distractie: spuneti tuturor sa aleaga partea din care ii veti taia felia de tort si puneti-l sa promita ca o va manca 😀 Copiii au fost mai inventivi: au propus schimbul si au avut loc negocieri! Super amuzant!

Tort Oreo cu mascarpone si ciocolata

Tort Oreo cu mascarpone si ciocolata

Acest tort Oreo cu mascarpone si ciocolata a avut in plus si niste afine pe stratul cu ciocolata neagra si niste zmeura… Retete de prajituri tort oreo, tort cu mascarpone, tort cu ciocolata European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.3/5
( 3 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Blat de tort cu cacao:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar pudra
  • 4 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema de mascarpone:
  • 500 g mascarpone
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 100 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • zmeura si biscuiti Oreo
  • Crema de ciocolata cu mascarpone:
  • 400 g ciocolata (52% cacao)
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • afine si biscuiti Oreo
  • Crema pentru ornat:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra vanilat

Mod de preparare Tort Oreo cu mascarpone si ciocolata:

Blat de tort cu cacao:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

Faina o cernem impreuna cu cacaoa si praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (25/35cm) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu (180 grade sau 160 la cuptor cu ventilatie), pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea. Blatul se scoate pe un gratar, cu fundul in sus, se scoate hartia de copt si se lasa la racit. 

Crema de mascarpone cu frisca:

Toate ingredientele se pun intr-un bol sau in vasul robotului de bucatarie. Se mixeaza pana capata consistenta si crema este este suficient de ferma. Totusi, aveti grija sa nu mixati mai mult decat este necesar, pentru ca exista riscul sa se taie.

  • puteti adauga zahar mai mult sau mai putin, in functie de preferinta voastra de dulce
  • smantana pentru frisca si mascarponele, trebuie sa fie reci, dupa ce au stat la frigider cateva ore

Acum ar trebui sa impartiti crema in 2 parti egale, in una dintre ele adaugati bucati de biscuiti Oreo, in cealalta zmeura. Mai eficient si fara mai multe vase murdare este sa puneti crema peste blat, apoi presarati biscuitii pe jumatate si zmeura pe cealalta jumatate. Eu m-am lamurit cu asta pe parcurs, voi alegeti sa faceti cum doriti.

Crema de ciocolata cu mascarpone:

Ciocolata rupta bucatele si amestecata cu smantana pentru frisca se topeste intr-un vas, la foc mic.

  • sfat: se intampla de foarte multe ori ca grasimea din frisca sa ramana lipita de cutie. Taiati cutia cu totul si colectati acea grasime foarte importanta la reusita retetei 🙂

Fara a da in clocot si amestecand continuu se tine vasul pe foc pana ciocolata este topita. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se da la congelator pentru cca 1 ora, pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

  • daca nu va grabiti puteti tine crema la frigider, cateva ore sau peste noapte

In vasul robotului de bucatarie punem mascarponele si zaharul vanilat, mixam putin cat sa se omogenizeze. Adaugam crema de ciocolata si mixam bine pana la omogenizare.

Asamblare Tort Oreo cu mascarpone si ciocolata:

Blatul racit se taie pe orizontala in 3 parti. Punem primul blat in tava in care am copt, tapetata cu folie alimentara. Insiropam usor cu lapte indulcit dupa gust si aromat cu vanilie. Nu insiropati in exces, blatul se va mai inmuia si de la crema. Punem crema de mascarpone in strat uniform si punem zmeura si bucati de biscuiti Oreo, fiecare pe cate jumatate de blat. Punem si cel de-al doilea blat, insiropam usor si intindem crema de ciocolata in strat uniform. Presaram afinele si bucati de biscuiti Oreo, fiecare pe cate jumatate de blat. Incheiem cu cel de-al treilea blat, de asemenea insiropat usor. Invlim bine in folie alimentara si dam la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

Ornare Tort Oreo cu mascarpone si ciocolata:

Toate ingredientele pentru crema de ornat se pun intr-un bol sau in vasul robotului de bucatarie. Se mixeaza pana capata consistenta si crema este este suficient de ferma.

Rasturnam tortul pe un platou, il „imbracam” in crema de frisca cu mascarpone si ornam dupa preferinta.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

Lasă un comentariu