Reteta de cornuri cu ciocolata din aluat de foietaj rapid de casa este de departe preferata alor mei. Si a mea, recunosc! 🙂 Doar ca uneori se intampla sa avem chef si de un aluat simplu si pufos, aromat cu coaja de lamaie sau portocale si multa vanilie. Si iata ca azi va aduc aceste cornuri pufoase in doua culori, absolut delicioase si usor de facut!
INGREDIENTE
- Pentru aluat:
- ~500 g faina
- 7 g drojdie uscata
- 200 ml lapte
- 75 g unt
- 2-3 linguri ulei
- 100 g zahar
- 2 oua
- coaja de lamaie
- esenta de vanilie
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingura cu varf de cacao
- Pentru umplutura:
- crema de ciocolata (Nutella sau Finetti)
- Pentru uns:
- 1 galbenus
- 3 linguri lapte
- zahar brun
Mod de preparare Cornuri pufoase in doua culori:
Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea, esenta de vanilie si coaja de lamaie si amestecam.
Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele, ouale si uleiul si incepem sa framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Framantam putin cat sa scoatem aerul din aluat si-l impartim in 2 parti egale. In una dintre ele incorporam cacaoa, framantand bine-bine.
- Aluatul se poate prepara si la masina de paine
- In functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos
Cele doua bucati de aluat se intind, pe rand, sub forma de foaie rotunda, groase de cca 0,5 cm. Le punem una peste alta si cu un cutit bine ascutit taiem cercul sub forma de raze. Vom obtine 16 triunghiuri. Punem cate o lingurita de crema de ciocolata pe baza fiecarui triunghi si rulam.
Punem cornurile in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la loc caldut, sa creasca. Se ung cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si se presara, optional, cu zahar brun. Punem tava la cuptor la foc mediu (180 grade sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana cornurile se rumenesc usor.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL
1 comentariu
Sunt foarte interesante rețetele.
O sa incerc această rețetă ,arata delicios