Retete de prajituri / Torturi

Tort Nutella – tort cu ciocolata

Tort Nutella

Reteta Tort Nutella

Ingrediente

  • pentru 1 blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar (pudra)
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/4 boaba de tonka
  • un varf de lingurita praf de copt

Vom coace 3 blaturi

  • Crema de ciocolata:
  • 600 g ciocolata (54% cacao)
  • 800 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • Crema de ciocolata pentru finisat:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pentru insiropat:
  • 250 ml lapte
  • 4-5 lingurite Nesquik
  • Pentru decor:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • banuti de ciocolata
  • bomboane de ciocolata diverse sortimente
  • un borcan Nutella
loading...

29 noiembrie – e ziua in care de 11 ani incoace o sarbatorim pe EA, cea de-a doua bucatica din sufletul meu numita Amira. Planurile pentru tortul aniversar mi-au fost deturnate atunci cand si-a exprimat opinia ferma, ca vrea un tort cu ciocolata, cu multa ciocolata… „sa curga multa ciocolata, mami. Intelegi ce zic?” 😀 Si-atunci, am decis Tort Nutella – tort cu ciocolata sa fie! Din care sa curga ciocolata garla! :)))

LA MULTI ANI, draga mea draga!

Reteta de tort este una foarte simpla, blat de tort cu cacao, crema de ciocolata cu mascarpone… iar la decor aveti liber sa-l faceti cum va trece prin cap 😉

Mod de preparare Tort Nutella – tort cu ciocolata:

Blat:

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu uleiul, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia. Faina o cernem impreuna cu cacaoa si praful de copt peste compozitia de oua si radem boaba de tonka. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea. Blatul se scoate pe un gratar, cu fundul in sus, se scoate hartia de copt si se lasa la racit.

Crema de ciocolata:

Ciocolata tocata, amestecata cu smantana pentru frisca, se topeste intr-un vas, la foc mic. Se amesteca incontinuu, pana ciocolata este topita, fara a da in clocot. Vasul se da la rece pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

  • daca nu va grabiti, crema se tine in frigider pentru cateva ore sau chiar peste noapte. Pentru varianta rapida, puneti vasul la congelator

Crema racita se mixeaza pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga mascarponele si se mixeaza bine, pana crema devine ferma.

Montare Tort Nutella – tort cu ciocolata:

Montam tortul in tava in care am copt blaturile, tapetata cu folie alimentara. Impartim crema in 2 parti si o repartizam intre cele 3 blaturi. Invelim bine in folie si dam la rece pentru cateva ore, de preferat ar fi peste noapte.

Crema de ciocolata pentru finisat:

Ciocolata tocata, amestecata cu smantana pentru frisca, se topeste intr-un vas, la foc mic. Se amesteca incontinuu, pana ciocolata este topita, fara a da in clocot. Vasul se da la rece pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca (cateva ore sau peste noapte in frigider sau 1-2 ore in congelator). Crema racita se mixeaza pana se intareste si devine ferma.

Tortul se rastoarna pe un platou, se imbraca in crema de ciocolata si se orneaza dupa imaginatie, cu multa ciocolata. Cu cat mai multa cu atat mai bine! 🙂

Pofta buna! 😉

Tort aniversar cu ciocolata

RETETA IN IMAGINI

Mai multe idei de tort aniversar gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. olivia says:

    La multi si fericiti ani pentru Amira,sa aiba parte in viata de ceea ce este mai bun si mai frumos!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Briose pufoase de post

Briose pufoase de post

Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am  facut briose pufoase de post. Mod de preparare Briose pufoase de post: Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de […]

%d blogeri au apreciat: