Retete de prajituri / Torturi

Tort Nutella – tort cu ciocolata

Tort Nutella

Reteta Tort Nutella

Ingrediente

  • pentru 1 blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar (pudra)
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/4 boaba de tonka
  • un varf de lingurita praf de copt

Vom coace 3 blaturi

  • Crema de ciocolata:
  • 600 g ciocolata (54% cacao)
  • 800 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • Crema de ciocolata pentru finisat:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pentru insiropat:
  • 250 ml lapte
  • 4-5 lingurite Nesquik
  • Pentru decor:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • banuti de ciocolata
  • bomboane de ciocolata diverse sortimente
  • un borcan Nutella
loading...

29 noiembrie – e ziua in care de 11 ani incoace o sarbatorim pe EA, cea de-a doua bucatica din sufletul meu numita Amira. Planurile pentru tortul aniversar mi-au fost deturnate atunci cand si-a exprimat opinia ferma, ca vrea un tort cu ciocolata, cu multa ciocolata… „sa curga multa ciocolata, mami. Intelegi ce zic?” 😀 Si-atunci, am decis Tort Nutella – tort cu ciocolata sa fie! Din care sa curga ciocolata garla! :)))

LA MULTI ANI, draga mea draga!

Reteta de tort este una foarte simpla, blat de tort cu cacao, crema de ciocolata cu mascarpone… iar la decor aveti liber sa-l faceti cum va trece prin cap 😉

Mod de preparare Tort Nutella – tort cu ciocolata:

Blat:

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu uleiul, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia. Faina o cernem impreuna cu cacaoa si praful de copt peste compozitia de oua si radem boaba de tonka. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea. Blatul se scoate pe un gratar, cu fundul in sus, se scoate hartia de copt si se lasa la racit.

Crema de ciocolata:

Ciocolata tocata, amestecata cu smantana pentru frisca, se topeste intr-un vas, la foc mic. Se amesteca incontinuu, pana ciocolata este topita, fara a da in clocot. Vasul se da la rece pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

  • daca nu va grabiti, crema se tine in frigider pentru cateva ore sau chiar peste noapte. Pentru varianta rapida, puneti vasul la congelator

Crema racita se mixeaza pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga mascarponele si se mixeaza bine, pana crema devine ferma.

Montare Tort Nutella – tort cu ciocolata:

Montam tortul in tava in care am copt blaturile, tapetata cu folie alimentara. Impartim crema in 2 parti si o repartizam intre cele 3 blaturi. Invelim bine in folie si dam la rece pentru cateva ore, de preferat ar fi peste noapte.

Crema de ciocolata pentru finisat:

Ciocolata tocata, amestecata cu smantana pentru frisca, se topeste intr-un vas, la foc mic. Se amesteca incontinuu, pana ciocolata este topita, fara a da in clocot. Vasul se da la rece pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca (cateva ore sau peste noapte in frigider sau 1-2 ore in congelator). Crema racita se mixeaza pana se intareste si devine ferma.

Tortul se rastoarna pe un platou, se imbraca in crema de ciocolata si se orneaza dupa imaginatie, cu multa ciocolata. Cu cat mai multa cu atat mai bine! 🙂

Pofta buna! 😉

Tort aniversar cu ciocolata

RETETA IN IMAGINI

Mai multe idei de tort aniversar gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. olivia says:

    La multi si fericiti ani pentru Amira,sa aiba parte in viata de ceea ce este mai bun si mai frumos!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Tort de mere la Multicooker Heinner

Tort de mere la Multicooker Heinner

Experienta mea cu un multicooker nu este una noua, asa sa va pot spune fara sa gresesc ca acest aparat poate inlocui cu succes gatitul la tigaie sau cuptor. Poti gati niste snitele grozave fara sa faci fum, un orez cu lapte perfect si chiar un tort de mere, asa […]

Cornulete cu smantana

Cornulete cu smantana

Azi va propun o reteta de cornulete cu smantana si unt, umplute cu nuca. Umplutura poate varia in functie de preferinta, rahat, gem sau dulceata, amestec de gem cu nuca sau ciocolata cu nuca. Orice varianta alegi promit ca va fi delicioasa! 😉 Aceste cornulete cu smantana se pot pregati […]

Prajitura cu mere si crema de vanilie

Prajitura cu mere si crema de vanilie

Prajitura cu mere si crema de vanilie este usor de pregatit, desi are cativa pasi in plus fata de o prajitura simpla cu mere. Rezultatul insa merita, o sa vedeti! 😉 Mod de preparare Prajitura cu mere si crema de vanilie: Vom prepara mai intai umplutura de mere: Merele rase […]

Fursecuri cu nuca si miere

Fursecuri cu nuca si miere

Daca nu stii ce sa mai faci bun pentru pachetelul pentru scoala al copiilor incearca aceasta reteta de fursecuri cu nuca si miere. Stiu, mai sunt cateva zile si intram din nou in vacanta si problema pachetelului nu ne va mai da batai de cap, dar promit ca sunt grozavi […]