Tort Martisor

de Miha
458 vizualizări
Tort Martisor

Vi s-a intamplat vreodata sa uitati si ce-ati mancat cu o zi in urma? :))) Cam asa am patit eu cu acest tort cu ciocolata (de fapt, au fost 2, dar unul fu cadou) ce l-am facut pentru 8 martie si pe care ar fi trebuit sa-l impart cu voi, nu? :)) Sper sa nu fie prea tarziu si sa va incant si astazi cu…evident!!!…ciocolata. Multa ciocolata! :))

Cantitatile sunt pentru 2 torturi, unul patrat 20/20 cm si unul rotund de 24 cm diametru.

Tort cu ciocolata pentru luna martie

Tort Martisor

 

Ingrediente

  • Pentru blaturile de cacao:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 200 g ciocolata amaruie + 2 linguri lapte
  • 8 oua
  • 40 g cacao neagra
  • 280 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru blatul de nuca:
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 200 g nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 500 g ciocolata amaruie
  • 500 g mascarpone
  • 400 ml frisca lichida
  • 4 linguri coniac
  • Pentru glazura:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g unt

Mod de preparare Tort cu ciocolata Martisor:

Blaturi cu cacao:

Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana devine pufos ca o crema. Ciocolata impreuna cu laptele o topim la microunde, omogenizam, lasam sa se racoreasca, apoi incorporam in crema de unt. Punem apoi ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare si esenta de rom. Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt, apoi o amestecam usor in compozitie, amestecand cu o lingura sau paleta, cu miscari de jos in sus.

Impartim compozitia in 4 parti si vom coace 4 foi (2 patrate, 2 rotunde) in tava tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, in jur de 20 minute, fiecare. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Blat cu nuca:

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom le turnam peste bezea si amestecam usor. Faina o amestecam cu nuca macinata si praful de copt si adaugam usor in compozitie.

Impartim compozitia in 2 parti si vom coace 2 blaturi (1 patrat si 1 rotund) in tava tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, in jur de 30 de minute. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere, dam deoparte de pe foc, punem coniacul si omogenizam. Dam la rece pana crema se intareste.

Mascarponele se mixeaza pana devine pufos, apoi incorporam cate o lingura din crema de ciocolata, mixand energic. Vom obtine o crema ciocolatoasa si pufoasa. Si buna, ca de nu va grabiti cu asamblarea, ramaneti fara ea. :)))

Glazura de ciocolata:

Ciocolata o topim la microunde cu frisca lichida si untul. Omogenizam si lasam la racit.

Blaturile se insiropeaza usor cu un sirop facut din 100 ml apa, 50 g zahar si 2 linguri coniac.

Crema o impartim in 4 parti. Pe platou vom pune un blat de cacao, o parte din crema, blatul de nuca, cea de-a 2-a parte de crema si inca un blat de cacao. Repetam operatiunea cu cel de-al doilea tort.

Se acopera cu glazura racita si se orneaza dupa preferinta.

Tort martisor cu ciocolata

Tort cu crema de mascarpone si ciocolata

Galerie foto:

Invalid Displayed Gallery

poate vă plac și rețetele

16 comentarii

Anonymous 19 martie 2011 - 18:00

Foarte frumoase! Amandoua!
Si imi imaginez gustul..nuca, coniac:))) frisca, mascarpone.
mda….:P
gaby_d

Răspuns
Micul 20 martie 2011 - 6:24

Ce nebunie si cum arata.Super faina.
Duminica placuta iti doresc.

Răspuns
Claudia Mic 20 martie 2011 - 11:02

Salut Miha!Nu stiu daca exista vreo bloggaritza care sa poata tine pasul cu tine!Te asteapta premii la mine pe blog.

Răspuns
Anonymous 20 martie 2011 - 12:53

mama draga, nu degeaba esti preferata mea in materie de prajituri, macar ca nu pot prepara de ca tine, dar aici am de unde alege.
F frumos tortul – eu sunt fan torturi si fursecuri – pe cand un tort cu crema de ceai verde matcha dar asa aranjat dupa gustul tau original si surprinzator.
numai bine, aurelia

Răspuns
nadina73 20 martie 2011 - 13:29

Minunate,imi imaginez minunatul gustul.O duminica placuta iti doresc ,pup

Răspuns
Iulia 21 martie 2011 - 8:10

Ce bun trebuie sa fie! Arata tare bine!
Pupici draga mea!

Răspuns
FLORY 21 martie 2011 - 13:51

Niciodata nu e prea tarziu pentru asa delicii,esti mereu pe gustul meu,mai ales la dulciuri.Te pup si-ti multumesc ca imparti toate bunatatile cu noi!

Răspuns
jose manuel 21 martie 2011 - 19:18

Realmente fantastica, que bonita te ha quedado.

Saludos

Răspuns
Paradis 22 martie 2011 - 1:47

Foarte frumos Miha!..am retinut reteta la crema.Multumesc.

Răspuns
Miha 22 martie 2011 - 7:19

Multumesc tare mult de aprecieri! Va pup cu drag pe toti! 🙂

Răspuns
Bianka 22 martie 2011 - 7:50

Foarte bun

Răspuns
miremirc 22 martie 2011 - 17:56

Fooarte gustos! 🙂

Răspuns
Buburuza Bubu 3 martie 2013 - 6:36

O portie din bunatatea asta nu refuz 🙂 Arata super yuumy!!!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: