Retete de prajituri / Torturi

Tort Iulia

Tort cu ciocolata onat cu frisca

Un tort cu crema de ciocolata si frisca ce l-am pregatit pentru o prietena draga noua…

Tort cu ciocolata onat cu frisca

Tort cu ciocolata ornat cu frisca

Ingrediente

  • * Blat:
  • * 5 oua
  • * 150 g zahar
  • * 1/2 cana faina
  • * 30 g cacao
  • * 200 g nuca
  • * 50 g unt
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * esenta de rom
  • * Pentru crema ganache:
  • * 250 g ciocolata amaruie
  • * 200 ml frisca lichida
  • * Pentru crema de frisca:
  • * 400 ml frisca lichida
  • * 50g zahar
  • * 50 g nuca
  • Decor:
  • * 200 ml frisca lichida
  • * 100 g ciocolata amaruie
loading...

Mod de preparare Tort Iulia:

Blat:

Ouale se bat cu zahar, pana isi dubleaza volumul. Se adauga treptat nuca macinata.

Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt, amestecand usor. Punem si untul topit si racit, esenta de rom si omogenizam usor.

Aluatul se imparte in 3 parti si se coace cate o foaia in tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la foc mediu spre mare (200 grade), pana la rumenirea usoara, timp de 8-10 minute,

Foile se lasa la racit pe un gratar si nu se suprapun.

Crema ganache de ciocolata:

Intr-un vas se pune la incalzit frisca lichida, pana la punctul de fierbere. Se adauga ciocolata bucatele si se amesteca bine pana la omogenizare. Se da la rece, pentru cateva ore. De preferat ar fi sa se prepare crema ganache cu o zi inainte sau de seara pentru dimineata.

Crema de frisca:

Zaharul il caramelizam. Dupa ce a capatat o culoare aurie, adaugam nuca rupta in bucati mari. Intindem pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit. Dupa ce s-a racit si intarit, macinam grosier, la robotul cu cutit metalic. Sau punem intr-o punga groasa si batem cu ciocanul de snitele.

Batem frisca, apoi adaugam caramelul cu nuca si omogenizam.

Fiecare blat se unge cu un strat subtire si uniform de crema ganache si inca unul de frisca cu caramel. Se suprapun si se pun in tava (detasabila) in care am copt foile. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece pana a doua zi. Sau pentru cel putin 4-5 ore.

Tort cu crema de ciocolata si frisca

Se orneaza cu frisca si inimioare de ciocolata.

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Preciosa la tarta. Supongo que será una delicia.

    Saludos

  2. Foarte frumos

  3. ce frumusete,norocoasa iulia!:))

  4. arata impresionant!

  5. raluca says:

    buna…o intrebare, desi pt mine acum chiar nu mai conteza raspunsul, am copt blaturile si ma intreb> trebuie sau nu trebuie insiropate??? eu acum voi respecta reteta…sper sa fie ok!

    In rest toate bune..iubesc blogul tau si nu e primul tort care il fac dupa retetele tale si cu siguranta nici ultimul!
    salutari

  6. Raluca, eu nu le-am insiropat.
    Dar, daca voua va plac prajiturile mai insiropate e ok daca pui putin sirop pe blaturi.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose pufoase cu unt de arahide

Briose pufoase cu unt de arahide

Daca ai nevoie de-o reteta de briose pufoase si mai ales daca iti place untul de arahide iti recomand sa incerci aceasta reteta. Au un gust si o textura aparte fata de alte retete de briose, chiar n-o sa va para rau daca le incercati! 🙂 Mod de preparare Briose […]

Prajitura cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Prajitura cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Imi place cafeaua, n-as putea sa-mi incep ziua fara ea 😀 Avand copii in preajma de multe ori evit sa o folosesc si in retete de prajituri, dar uneori merita si adultii sa se rasfete cu ceva bun, o prajitura cu cafea, dupa o zi istovitoare 🙂 Am incercat ca […]

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Am incercat pana acum mai multe variante de Tiramisu, de cele mai multe ori retete adaptate astfel incat sa poate manca si copiii. Astazi avem insa o varianta dedicata exclusiv adultilor, cu cafea si lichior Amaretto 😉 Pentru prepararea cafelei am folosit espressorul Breville Prima Latte, pe care il poti […]

Chec pufos cu rahat

Chec pufos cu rahat

Azi avem in meniu un chec pufos cu rahat, un desert rapid si simplu de preparat. Este genul acela de reteta care te scoate din impas cand ti se anunta musafiri sau ai chef de ceva bun, dar nu prea multe ingrediente la indemana 😉 Mod de preparare Chec pufos […]