Tort Diplomat cu capsuni

de Miha
31686 vizualizări
Tort Diplomat cu capsuni

Nu mi se pare nimic mai potrivit in aceasta perioada decat un desert cu capsuni, ai senzatia ca aduni acolo in farfurie toata frumusetea si savoarea primaverii 🙂 Si pentru ca astazi este o zi speciala, onomastica sfintilor Constantin si Elena, va propun un Tort Diplomat cu capsuni, numai bun de savurat alaturi de cei dragi voua. Eu il voi savura cu gandul la mama mea draga si la surioara mea scumpa, care nu-s aici aproape, dar sunt aproape cu sufletul. La multi ani, mama! La multi ani, Camelia-Elena!

Tort Diplomat cu capsuni

Tort Diplomat cu capsuni

Nu mi se pare nimic mai potrivit in aceasta perioada decat un desert cu capsuni, ai senzatia ca aduni acolo in farfurie… Torturi tort diplomat European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.9/5
( 11 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • esenta de vanilie si lamaie
  • un varf de lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • ~300 g capsuni
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 g gelatina
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g crema de branza sau mascarpone
  • 1 lingura zahar vanilat
  • capsuni

Mod de preparare Tort Diplomat cu capsuni:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si lamaie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana blatul se rumeneste usor si trece testul cu scobitoarea.

Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit, cu tot cu hartia de copt.

Crema Diplomat:

Gelatina se pune la inmuiat in ~50 ml apa rece. Capsunile se taie cubulete si se pun intr-o sita sa se scurga de zeama.

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele cate putin, se omogenizeaza. Vasul se pune la foc mic, sa fiarba pana incepe sa se ingroase, ca o smantana mai subtire, amestecand continuu.

  • Ca sa fiti siguri ca nu se prinde puneti vasul la baine-marie.

Lasam sa se racoreasca putin, apoi adaugam gelatina hidratata si omogenizam. Se lasa la racit complet si cand incepe sa se ingroase, se adauga frisca batuta (smantana pentru frisca mixata cu 1 pliculet de zahar vanilat). Dam la rece cateva minute, sa se ingroase putin. Incorporam si capsunile.

Asamblare Tort Diplomat cu capsuni:

Blatul racit se taie in 3 parti, crema se imparte in 2.  Punem unul din blaturi in tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara si-l insiropam cu putin lapte indulcit dupa gust si aromat cu vanilie. Punem jumatate din crema diplomat, acoperim cu cel de-al doilea blat, de asemenea insiropat cu lapte si repetam operatiunea. Acoperim tava cu folie si dam la rece pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

A doua zi tortul Diplomat se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca batuta si capsuni.

  • in frisca pentru ornat mie imi place sa adaug si crema de branza sau mascarpone, ii da un gust mai bun si o face mai ferma

Pofta buna! 😉

tort diplomat cu capsuni si frisca

RETETA IN IMAGINI

Alte retete de Tort Diplomat gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns