Nu mi se pare nimic mai potrivit in aceasta perioada decat un desert cu capsuni, ai senzatia ca aduni acolo in farfurie toata frumusetea si savoarea primaverii 🙂 Si pentru ca astazi este o zi speciala, onomastica sfintilor Constantin si Elena, va propun un Tort Diplomat cu capsuni, numai bun de savurat alaturi de cei dragi voua. Eu il voi savura cu gandul la mama mea draga si la surioara mea scumpa, care nu-s aici aproape, dar sunt aproape cu sufletul. La multi ani, mama! La multi ani, Camelia-Elena!
INGREDIENTE
- Blat:
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 3 linguri ulei
- esenta de vanilie si lamaie
- un varf de lingurita praf de copt
- Pentru crema:
- ~300 g capsuni
- 4 galbenusuri
- 4 linguri zahar
- 200 ml lapte
- 200 ml smantana pentru frisca
- 1 plic zahar vanilat
- 10 g gelatina
- Pentru ornat:
- 200 ml smantana pentru frisca
- 100 g crema de branza sau mascarpone
- 1 lingura zahar vanilat
- capsuni