Reteta Briose cu unt si lamaie
Dupa ce am facut reteta de briose cu unt si capsuni, am promis copiilor ca repetam experienta. Si pentru ca aveam la dispozitie mai multe lamai care trebuiau consumate, am adaptat reteta si am facut aceste briose cu unt si lamaie. Sunt minunate, moi si aromate, vi le recomand cu mare drag!
INGREDIENTE
- 100 g unt
- 150 g zahar
- 2 oua
- 125 g iaurt
- 100 ml suc de lamaie
- 250 g faina
- 50 g ciocolata alba
- 5 g praf de copt
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- esenta de vanilie
Mod de preparare Briose cu unt si lamaie:
Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pudra si un praf de sare pana devine cremos si nu se mai simt granulele de zahar
- de obicei eu folosesc zahar pudra, merge treaba mai repede si mai usor E ok sa folositi si zahar tos
- daca nu ati apucat sa scoateti din vreme untul de la frigider il puteti topi partial la microunde
Pe rand, unul cate unul, adaugam ouale si mixam bine dupa fiecare. Punem iaurtul, sucul de lamaie, coaja de lamaie si esenta de vanilie, apoi faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam. La sfarsit incorporam ciocolata alba tocata, amestecand usor cu o spatula
- in aceasta reteta am folosit un iaurt Cremosso de la Danone, de 125 grame. Alte firme au alte gramaje, gen 140-150 grame. E bun si asa, suplimentati cu 1-2 linguri faina
- eu am folosit o jumatate de tableta de ciocolata alba, dar mai de efect ar fi sa folositi ciocolata alba termostabila
Repartizam compozitia in tava pentru briose in care am pus cosulete de hartie. Dam la cuptor la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) oentru cca 30 de minute, pana briosele sunt frumos rumenite.
Se scot pe un gratar si se lasa la racit.
Pofta buna!
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI