Tort cu nuca si ciocolata

de Miha
1138 vizualizări
Tort cu nuca si ciocolata

Tortul ce vi-l dedic astazi s-a vrut initial a fi “Tort Amandina”, dar pana la urma (asa cum stiti deja ca mi-e stilul :)) ) m-am razgandit si modificat pe parcurs.

Tort cu nuca si ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • 100 g nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 400 g unt
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 4 linguri cacao
  • 200 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • esenta de rom
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 100 g zahar
  • 2 linguri coniac
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare Tort cu nuca si ciocolata:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si nuca macinata. Se omogenizeaza amestecand usor.

Compozitia se toarna intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu in jur de 25-30 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar, se lasa la racit apoi se taie in 4.

Crema:

Untul se topeste partial, sa mai ramana bucati netopite. Se mixeaza apoi pana se raceste si se leaga din nou, obtinand o crema fina si pufoasa. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste.

Ciocolata o topim la microunde cu 2 linguri de lapte. Omogenizam, lasam sa se racoreasca, apoi putin cate putin incorporam in crema de unt. Adaugam cacaoa, nuca macinata si esenta de rom.

Sirop:

Apa se fierbe cateva minute cu zaharul. Se lasa la racit, dupa care se adauga si coniacul.

Glazura:

Ciocolata rupta bucati se topeste impreuna cu untul si frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Din toata cantitatea de crema se pun deoparte cateva linguri ce le vom folosi la decor. Restul se imparte in 3 parti si se repartizeaza intre blaturile bine insiropate. Se da la frigider minim jumatate de ora, apoi se acopera cu glazura de ciocolata si se orneaza cu moate de crema si carlionti de ciocolata.

Sectiune tort cu nuca si ciocolata

poate vă plac și rețetele

38 comentarii

dana 2 martie 2011 - 13:40

felicitari miha!!!!!

Răspuns
Daniela 2 martie 2011 - 13:51

Felicitari pentru premiu !!!

Răspuns
gaby_d 2 martie 2011 - 13:51

felicitari si frumos tort!
altceva ce mai vrei?:)))
poop=)))

Răspuns
Bianka 2 martie 2011 - 14:42

Minunat

Răspuns
mihaela 2 martie 2011 - 14:45

Iti doresc si eu o primavara cu mult soare, cu sanatate si bucurii!!!
tortul arata de nota11!

Răspuns
MIMI 2 martie 2011 - 14:52

Miha,felicitari!Sa-l folosesti cu spor!
Am servit o feliuta de tort!te pup!

Răspuns
cristina 2 martie 2011 - 15:01

felicitari pentru premiu

Răspuns
Just me 2 martie 2011 - 15:06

felicitari!!!!

Răspuns
jose manuel 2 martie 2011 - 16:35

Eres la reina de las tartas, que pasada de tarta, se ve realmente magnifica.

Saludos

Răspuns
Mihaela 2 martie 2011 - 16:45

Miha, felicitari, sa il folosesti cu placere! Iar in torturi, ce sa zic, esti specialista! 🙂

Răspuns
Brindusa 2 martie 2011 - 17:52

Bravo, Miha. Dragut concursul, nu? 🙂 Te pup.

Răspuns
nana 2 martie 2011 - 17:55

Felicitări Miha! Iată că Primăvara ţi-a adus un mărţişor de mare ajutor. Să-l foloseşti cu spor!

Răspuns
Craita 2 martie 2011 - 18:28

superb tortul si felicitari pt premiu

Răspuns
Antonina 2 martie 2011 - 19:15

Felicitari Miha!!!!
La cat mai multe concursuri castigate.

Răspuns
Ancuta 2 martie 2011 - 20:36

Felicitari, sa-l folosesti cu spor!!!
Tortul super, super! Pupici

Răspuns
emiliatudor 2 martie 2011 - 20:53

Felicitarile mele.Tortul e superb arata trasnet.Felicitari inca o data spor la bucatarit in continuare

Răspuns
Gabriela 2 martie 2011 - 20:59

super tortul!felicitari pentru premiu,al meriti din plin!pupici!

Răspuns
Petronela 2 martie 2011 - 21:01

Felicitari atat pentru premiu cat si pentru tort care este foarte elegant,iar pentru premiu ti l-ai meritat pe deplin !

Răspuns
Anonymous 2 martie 2011 - 21:34

bravo

Răspuns
danita 3 martie 2011 - 6:46

vaiiii ce superrrrrrrr !!! pupici din bv !

Răspuns
Aurora 3 martie 2011 - 8:38

Imi plac retetele tale,si ma inspira.In privinta premiului,ma bucur pentru tine desi sincer meritai un loc mai bun.

Răspuns
Anonymous 3 martie 2011 - 9:30

Felicitari pt premiu
Suntem pe faza si te votam si pe mai departe la alte concursuri

Răspuns
ionela 3 martie 2011 - 10:22

Felicitari Miha……!

Răspuns
ONESTA30 3 martie 2011 - 12:52

FELICITARI , Miha ! Si totusi mi se pare cam putin ,,ONORANTUL” , ptr tot ce faci tu …
Prezenta postare este BES-TI-A-LAAAAAAAAA !!!

Răspuns
Carmen Manu 3 martie 2011 - 13:16

superb – isssimo! ca de obicei

Răspuns
Anonymous 3 martie 2011 - 16:18

felicitari,miha! ( cred ca meritai mai mult dar gusturile nu se discuta) am o intrebare intrebatoare ca de obicei: cum e tortul de ciocolata( acela patrat care l-ai facut pt aniversarea sotului tau mai exact cu crema de ciocolata si mascarpone)e bun tare? cu drag, mihaela!

Răspuns
Miha 6 martie 2011 - 18:59

Multumesc tare mult tuturor pentru urari si aprecieri. :* :*

Răspuns
Miha 6 martie 2011 - 19:00

Mihaela, tortul acela e foarte bun. Si ciocolatos. :)))
Pentru tortul de 8 martie voi folosi crema de la tortul acela. E buna, de-ti vine sa o papi cu lingura din cratita. :)))

Răspuns
Timea 12 ianuarie 2012 - 12:05

Vai ce bine arata tortul acesta ! si combinatia de nuca cu ciocolata e un succes garantat ..cel putin pt gustul meu 🙂 Ai niste torturi superbe. Felicitari!

Răspuns
Miha 12 ianuarie 2012 - 12:44

Multumesc Timea! Pupici!

Răspuns
Anonymous 2 septembrie 2012 - 8:36

bun,si nu prea,1,-daca pui zahar in crema risti sa mixezi o ora si sa nu se topeasca,trebuie sa fie zahar praf,2,-daca il lasi in frigider crema devine dura,(unt si ciocolata),totusi,poza ti-a reusit

Răspuns
Miha 2 septembrie 2012 - 9:02

1) Untul fiind partial topit (deci lichid) va ajuta zaharul sa se topeasca si nu vor ramane cristale de zahar in crema

2) Daca il pui la frigider e normal sa se intareasca crema. Si cea fara unt se intareste. Dar daca inainte de servire il lasi 20 de minute la temperatura camerei crema va deveni moale si numai buna de mancat.

Multumesc! 🙂

Răspuns
Giorgi 29 decembrie 2012 - 21:55

Felicitari Miha !
Tortul asta arata exceptional ,imi inchipui cat trebuie sa fie de bun.

Răspuns
Miha 30 decembrie 2012 - 9:27

Multumesc Giorgi! :*

Răspuns
Andreea 11 octombrie 2016 - 21:15

Multumesc pentru reteta. Imi poti spune te rog, cam cate portii (nu musai generoase 🙂 as putea face din acest tort?

Răspuns
Miha 11 octombrie 2016 - 21:19

Se poate taia in 16 felii

Răspuns
Andreea 11 octombrie 2016 - 21:20

Multumesc inca o data.

Răspuns
Miha 11 octombrie 2016 - 21:22

cu drag 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: