Tort cu mousse de portocale

de Miha
425 vizualizări

 Pentru blat:

6 oua
6 linguri zahar
3 linguri ulei
6 linguri faina
1 praf de copt
esenta de vanilie

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugand treptat jumatate din cantitatea de zahar. Se mixeaza pana se intareste spuma si devine lucioasa.

Galbenusurile se bat cu zaharul ramas pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga vanilia. Faina se cerne in galbenusuri, se adauga albusurile batute si se omogenizeaza cu atentie.

Aluatul obtinut se imparte in 4 si se coc 4 foi in tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Se coc in jur de 10-15 minute, pana incep marginile sa se rumeneasca, iar foaia e aurie.

Se scot pe un gratar si se lasa la racit, fara a le suprapune.

Pentru mousse de portocale:

2 galbenusuri
100 g zahar
2 linguri amidon
250 ml lapte
sucul de la 1 portocala (~100 ml)
10 g gelatina
250 ml frisca lichida

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc. Se adauga amidonul si se amesteca bine, sa nu ramana cocoloase.

Laptele se da in fiert, apoi se toarna incet in compozitia de mai sus. Se muta totul in apoi in vasul in care a fiert laptele si se pune pe foc mic, amestecand continuu, cateva minute, pana la ingrosarea compozitiei (fara a se aduce la fierbere).

Se ia budinca de pe foc, se acopera cu o folie, ca sa se evite formarea pojghitei si se lasa sa se raceasca.

Gelatina se dizolva in sucul rece de portocala si se lasa sa se umfle, apoi se fliudizeaza cateva secunde la microunde. Se adauga in budinca usor racita. Se omogenizeaza si se da la rece. Se bate frisca apoi se incorporeaza usor in budinca racita.

Pentru uns blaturile:

150 g ciocolata amaruie
50 g unt
50 ml frisca lichida

Ciocolata o topim cu untul si frisca la foc mic, fara a fierbe. Se da deoparte si se omogenizeaza, apoi se lasa la racit. Se imparte in 3.

3 blaturi din cele 4 se ung cu ciocolata racita si usor intarita.

In tava in care am copt blaturile tapetata cu folie alimentara se pune un blat, o parte din mousse-ul de portocale. Se repeta operatiunea cu toate celelalte blaturi si parti de crema.

Se da la rece pentru cateva ore, de preferat peste noapte. Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca, felii de portocale si carlionti de ciocolata.

Tortul l-am papat in vizita la niste prieteni dragi noua si nu am sectiune. Pe furis am reusit sa fac cateva poze :))) , dar n-au iesit bune. Poate data viitoare. 😉

poate vă plac și rețetele

46 comentarii

Nati 26 ianuarie 2011 - 13:13

Ce ai in cana aia, sa nu-mi zici ca e ceai! :)))
Faina de tot poza! E facuta cu aparatul nou?

Răspuns
minoki 26 ianuarie 2011 - 13:14

Deci,Miho….asa da! Brava!

Răspuns
Miha 26 ianuarie 2011 - 13:20

Natali…eiii, ceai!? E cafea draga. Ceaiul e bine mersi in dulap. :)))

Da, pozele-s facute cu aparatul nou. Inca mai butonez la el, ca nu l-am descalcit. :)))

Răspuns
Miha 26 ianuarie 2011 - 13:21

Deci Mino…nu pot sa cred…chiar nu mai ai nimic de obiectat? :))))

Răspuns
alison 26 ianuarie 2011 - 13:29

superb…doar atit!:)

Răspuns
Miha 26 ianuarie 2011 - 13:30

Multumesc Simona draga! Pupici!

Răspuns
Lena 26 ianuarie 2011 - 14:14

Superb tortul! Si foarte frumoase pozele, felicitari pt aparatul foto 🙂

Răspuns
jose manuel 26 ianuarie 2011 - 15:52

Realmente maravillosa esta receta, que arte.

Saludos

Răspuns
Gabriela 26 ianuarie 2011 - 16:27

ce bine l-ai decorat,i-mi vine sa-l mananc si cu ochii!pup!

Răspuns
gaby_d 26 ianuarie 2011 - 16:32

ce frumos e!
vreau si eu.
pupici >:d<

Răspuns
Mariana 26 ianuarie 2011 - 17:41

Vai!ce bine arata,ca-n filme!Bravo!

Răspuns
vasari 26 ianuarie 2011 - 19:01

Miha, e absolut superb!! :X
Iti da o anume stare de bine.:)

Răspuns
minoki 26 ianuarie 2011 - 19:11

Deci Miho, am descoperit ceva de comentat. Tortuletul tau e cam mic. Si ce te faci daca ai musafiri inopotuni? Asa ca mine de ex?

Răspuns
maria mihalache 26 ianuarie 2011 - 19:45

Minunat…….o felie mi se cuvine?

Răspuns
Maria 26 ianuarie 2011 - 20:44

Wow what a elegant and delicious cake! Compliments!

Răspuns
ghiocel07 26 ianuarie 2011 - 23:03

Ce bine arata! Felicitari Miha!

Răspuns
Liana10 26 ianuarie 2011 - 23:06

Cum adica pozele “n-au iesit bune”? te referi la astea? Sunt de vis! Pana sa citesc ca ai aparat foto nou, ceea ce se vede cu ochiul liber, am crezut ca ai angajat un fotograf culinar…Si ce decor…excelent!Pfuuu…ce-mi arde buza dupa o sectiune…astaaa, o felie! pup

Răspuns
Mihaela 27 ianuarie 2011 - 2:06

foarte frumos decorat si prezentat!

Răspuns
nadina73 27 ianuarie 2011 - 8:16

Super tortu ,ca de altfel toate retete tale

Răspuns
Daniela 27 ianuarie 2011 - 8:19

Arata minunat tortul, ia sa faci bine sa tai o felie si sa o gasesc pe masa la mine cind ma intorc de la cumparaturi, da ???
Pupici la ciocholatosii familiei…

Răspuns
Miha 27 ianuarie 2011 - 9:43

Lena, multumesc. Sper sa invat si sa-l folosesc. :)))

Răspuns
Miha 27 ianuarie 2011 - 9:43

Jose Manuel, multumesc!

Răspuns
Miha 27 ianuarie 2011 - 9:45

Gabriela scumpa, esti tare draguta cu mine. Multumesc!

Răspuns
Miha 27 ianuarie 2011 - 9:46

Gabi, multumesc.
Te-as chema la mine, dar nu mai am. :)))
Pup!

Răspuns
Miha 27 ianuarie 2011 - 9:51

Mariana, multumesc!
Sper ca filmul e unul cu happy end. :))) Pup.

Răspuns
Miha 27 ianuarie 2011 - 9:52

Alina, multumesc draga mea! Pupici!

Răspuns
Miha 27 ianuarie 2011 - 9:52

Multumesc Maria! 🙂

Răspuns
Miha 27 ianuarie 2011 - 9:53

Ghiocel, multumesc frumos! 🙂

Răspuns
Miha 27 ianuarie 2011 - 9:54

Liana, multumesc! Esti tu o draguta…de unde atata fotograf culinar? As vrea eu…:))

Răspuns
Miha 27 ianuarie 2011 - 9:58

Mino, de ce eram eu sigura ca vei gasi ceva pana la urma? :)))

Răspuns
Miha 27 ianuarie 2011 - 9:59

Medi, draga mea…pentru tine…oricand…oricate felii doresti. Iti dau si la pachet. :)))

Răspuns
Miha 27 ianuarie 2011 - 10:01

Multumesc Mihaela!

Răspuns
Miha 27 ianuarie 2011 - 10:13

Nadina, multumesc! Pupici!

Răspuns
Miha 27 ianuarie 2011 - 10:14

Cusca, ai gasit feliuta pe masa? Sau a mancat-o pisica? :)))
Pupam si noi cu drag!

Răspuns
Bianka 27 ianuarie 2011 - 12:25

Minunat

Răspuns
Dana2dor 27 ianuarie 2011 - 13:53

Superb arata!!!!

Răspuns
epurasha 27 ianuarie 2011 - 14:41

Miha iubita a iesit minunat pozica , ce sa mai zic de reteta ca ploua si iar ploua la mine in gura! sa stapanestu sanatoasa aparatul nou si sa faci fotografii inspirate cu el! pupicei!*****

Răspuns
Anonymous 27 ianuarie 2011 - 18:58

miha, scumpo! de ce nu mai faci poze cu etapele sau pasii retetei? nu e o acuzatie,e doar o inrebare de la o admiratoare care de abia asteapta retete noi! te felicit!

Răspuns
Iulia 27 ianuarie 2011 - 19:24

E minunat draga mea Miha! Arata superb!

Răspuns
Ana Maria Ciolacu 28 ianuarie 2011 - 10:32

Arata extraordinar,iar pozele…Super tari ! Se vede ca ai schimbat aparatul.Sa il stapanesti sanatoasa si sa pozezi multe minunatii dulci. Mie mi-a luat un pic pana l-am descalcit bine,e mereu ceva nou de invatat. :)) Pupici!

Răspuns
Miha 28 ianuarie 2011 - 10:58

Multumesc Bianka! 🙂

Răspuns
Miha 28 ianuarie 2011 - 11:00

Dana, multumesc frumos! Ma bucura nespus aprecierile voastre, dar cand vin de la tine ma bucura si mai mult. Pupici!

Răspuns
Miha 28 ianuarie 2011 - 11:01

Roberta, multumesc! Asa sa fie! 😉 Pup si eu!

Răspuns
Miha 28 ianuarie 2011 - 11:03

Anonim, nu reusesc de fiecare data sa fac poze pe etape, desi mi-as dori. Se intampla sa fiu foarte aglomerata… grabita si atunci sar peste poze. Sau sa nu am lumina buna…sau bateriile incarcate…:)))
Multumesc! Si ma voi stradui mai mult pe viitor. 😉

Răspuns
Miha 28 ianuarie 2011 - 11:04

Iulia draga, iti multumesc frumos! :*

Răspuns
Miha 28 ianuarie 2011 - 11:05

Ana Maria, mai am de descalcit…Sper sa nu ma descurajez si sa ma intorc la cel vechi. :))
Pupici si multumesc!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: