Retete de prajituri / Torturi

Tort cu mousse de portocale

loading...

 Pentru blat:

6 oua
6 linguri zahar
3 linguri ulei
6 linguri faina
1 praf de copt
esenta de vanilie

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugand treptat jumatate din cantitatea de zahar. Se mixeaza pana se intareste spuma si devine lucioasa.

Galbenusurile se bat cu zaharul ramas pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga vanilia. Faina se cerne in galbenusuri, se adauga albusurile batute si se omogenizeaza cu atentie.

Aluatul obtinut se imparte in 4 si se coc 4 foi in tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Se coc in jur de 10-15 minute, pana incep marginile sa se rumeneasca, iar foaia e aurie.

Se scot pe un gratar si se lasa la racit, fara a le suprapune.

Pentru mousse de portocale:

2 galbenusuri
100 g zahar
2 linguri amidon
250 ml lapte
sucul de la 1 portocala (~100 ml)
10 g gelatina
250 ml frisca lichida

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc. Se adauga amidonul si se amesteca bine, sa nu ramana cocoloase.

Laptele se da in fiert, apoi se toarna incet in compozitia de mai sus. Se muta totul in apoi in vasul in care a fiert laptele si se pune pe foc mic, amestecand continuu, cateva minute, pana la ingrosarea compozitiei (fara a se aduce la fierbere).

Se ia budinca de pe foc, se acopera cu o folie, ca sa se evite formarea pojghitei si se lasa sa se raceasca.

Gelatina se dizolva in sucul rece de portocala si se lasa sa se umfle, apoi se fliudizeaza cateva secunde la microunde. Se adauga in budinca usor racita. Se omogenizeaza si se da la rece. Se bate frisca apoi se incorporeaza usor in budinca racita.

Pentru uns blaturile:

150 g ciocolata amaruie
50 g unt
50 ml frisca lichida

Ciocolata o topim cu untul si frisca la foc mic, fara a fierbe. Se da deoparte si se omogenizeaza, apoi se lasa la racit. Se imparte in 3.

3 blaturi din cele 4 se ung cu ciocolata racita si usor intarita.

In tava in care am copt blaturile tapetata cu folie alimentara se pune un blat, o parte din mousse-ul de portocale. Se repeta operatiunea cu toate celelalte blaturi si parti de crema.

Se da la rece pentru cateva ore, de preferat peste noapte. Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca, felii de portocale si carlionti de ciocolata.

Tortul l-am papat in vizita la niste prieteni dragi noua si nu am sectiune. Pe furis am reusit sa fac cateva poze :))) , dar n-au iesit bune. Poate data viitoare. 😉

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

46 Comentarii

  1. Ce ai in cana aia, sa nu-mi zici ca e ceai! :)))
    Faina de tot poza! E facuta cu aparatul nou?

  2. Deci,Miho….asa da! Brava!

  3. Natali…eiii, ceai!? E cafea draga. Ceaiul e bine mersi in dulap. :)))

    Da, pozele-s facute cu aparatul nou. Inca mai butonez la el, ca nu l-am descalcit. :)))

  4. Deci Mino…nu pot sa cred…chiar nu mai ai nimic de obiectat? :))))

  5. superb…doar atit!:)

  6. Multumesc Simona draga! Pupici!

  7. Superb tortul! Si foarte frumoase pozele, felicitari pt aparatul foto 🙂

  8. Realmente maravillosa esta receta, que arte.

    Saludos

  9. ce bine l-ai decorat,i-mi vine sa-l mananc si cu ochii!pup!

  10. ce frumos e!
    vreau si eu.
    pupici >:d<

  11. Vai!ce bine arata,ca-n filme!Bravo!

  12. Miha, e absolut superb!! :X
    Iti da o anume stare de bine.:)

  13. Deci Miho, am descoperit ceva de comentat. Tortuletul tau e cam mic. Si ce te faci daca ai musafiri inopotuni? Asa ca mine de ex?

  14. Minunat…….o felie mi se cuvine?

  15. Wow what a elegant and delicious cake! Compliments!

  16. Ce bine arata! Felicitari Miha!

  17. Cum adica pozele „n-au iesit bune”? te referi la astea? Sunt de vis! Pana sa citesc ca ai aparat foto nou, ceea ce se vede cu ochiul liber, am crezut ca ai angajat un fotograf culinar…Si ce decor…excelent!Pfuuu…ce-mi arde buza dupa o sectiune…astaaa, o felie! pup

  18. foarte frumos decorat si prezentat!

  19. Super tortu ,ca de altfel toate retete tale

  20. Arata minunat tortul, ia sa faci bine sa tai o felie si sa o gasesc pe masa la mine cind ma intorc de la cumparaturi, da ???
    Pupici la ciocholatosii familiei…

  21. Lena, multumesc. Sper sa invat si sa-l folosesc. :)))

  22. Jose Manuel, multumesc!

  23. Gabriela scumpa, esti tare draguta cu mine. Multumesc!

  24. Gabi, multumesc.
    Te-as chema la mine, dar nu mai am. :)))
    Pup!

  25. Mariana, multumesc!
    Sper ca filmul e unul cu happy end. :))) Pup.

  26. Alina, multumesc draga mea! Pupici!

  27. Multumesc Maria! 🙂

  28. Ghiocel, multumesc frumos! 🙂

  29. Liana, multumesc! Esti tu o draguta…de unde atata fotograf culinar? As vrea eu…:))

  30. Mino, de ce eram eu sigura ca vei gasi ceva pana la urma? :)))

  31. Medi, draga mea…pentru tine…oricand…oricate felii doresti. Iti dau si la pachet. :)))

  32. Multumesc Mihaela!

  33. Nadina, multumesc! Pupici!

  34. Cusca, ai gasit feliuta pe masa? Sau a mancat-o pisica? :)))
    Pupam si noi cu drag!

  35. Minunat

  36. Superb arata!!!!

  37. Miha iubita a iesit minunat pozica , ce sa mai zic de reteta ca ploua si iar ploua la mine in gura! sa stapanestu sanatoasa aparatul nou si sa faci fotografii inspirate cu el! pupicei!*****

  38. Anonymous says:

    miha, scumpo! de ce nu mai faci poze cu etapele sau pasii retetei? nu e o acuzatie,e doar o inrebare de la o admiratoare care de abia asteapta retete noi! te felicit!

  39. E minunat draga mea Miha! Arata superb!

  40. Arata extraordinar,iar pozele…Super tari ! Se vede ca ai schimbat aparatul.Sa il stapanesti sanatoasa si sa pozezi multe minunatii dulci. Mie mi-a luat un pic pana l-am descalcit bine,e mereu ceva nou de invatat. :)) Pupici!

  41. Multumesc Bianka! 🙂

  42. Dana, multumesc frumos! Ma bucura nespus aprecierile voastre, dar cand vin de la tine ma bucura si mai mult. Pupici!

  43. Roberta, multumesc! Asa sa fie! 😉 Pup si eu!

  44. Anonim, nu reusesc de fiecare data sa fac poze pe etape, desi mi-as dori. Se intampla sa fiu foarte aglomerata… grabita si atunci sar peste poze. Sau sa nu am lumina buna…sau bateriile incarcate…:)))
    Multumesc! Si ma voi stradui mai mult pe viitor. 😉

  45. Iulia draga, iti multumesc frumos! :*

  46. Ana Maria, mai am de descalcit…Sper sa nu ma descurajez si sa ma intorc la cel vechi. :))
    Pupici si multumesc!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

%d blogeri au apreciat: