Aluat dulce / Retete de prajituri

Spirale cu ciocolata

loading...

500 g faina
50 g zahar
100 g unt
10 g drojdie uscata
2 oua
150 ml lapte
esenta de vanilie

Pentru umplutura:

150 g ciocolata cu lapte

Zaharul se dizolva in jumatate din cantitatea de lapte incalzit usor, apoi se toarna peste drojdie. Se amesteca pana se aceasta se dizolva, dupa care presaram o lingura de faina si lasam deoparte, la loc caldut, pana incep sa apara basicute la suprafata.

Faina o punem intr-un castron, facem o gaura in mijloc in care punem ouale usor batute cu un praf de sare, untul topit si racit, esenta de vanilie si restul de lapte. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Pentru framantat se poate folosi cu foarte mare succes si masina de paine, la programul de framantare+dospire.

Pe masa unsa cu putin ulei intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara de cca 0.5 cm grosime. Cu un cutit bine ascutit sau cu rola de taiat aluat, taiem fasii de 3 degete latime. Vom obtine 7-8 fasii.

Ciocolata o taiem cubulete, cubulete ce le vom repartiza de-a lungul fiecarei fasii de aluat. Apoi cu degetul mare si cel aratator vom lipi marginile, deasupra ciocolatei.

Vom obtine niste rulouri, pe care le vom rasuci sub forma de spirala/melc.

Punem spiralele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la crescut, aproximativ jumatate de ora. Ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte

si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

loading...
Tags: ,

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. Foarte gustos, poate fi foarte bun

  2. buuuun!

  3. Foarte bun ! Foarte frumoas! Foarte…foarte…!

  4. yum yum …ce pufosenii!

  5. Mihai C. says:

    Ce intelgient

  6. Yammy!!!

  7. Mmm… ce bunatate si ce bine arata!
    Pe curand.

  8. Anonymous says:

    Ca de obicei, numai bunatati prepari!

  9. o,ce bine arata si ce pofta mi-ai facuut!!!

  10. Anonymous says:

    arata f bn. as putea sa le umplu cu mere sau cu altceva?

  11. Multumesc tuturor de aprecieri!

    Anonim, sigur ca poti folosi si mere. Sau orice altceva va place…branza, nuca etc…

    Seara buna tuturor!

  12. ce bine rumenite sunt,iar cu cioco,decioase!

  13. Multumesc Doinita!

  14. Daca-s avea masina de paine numai bunatati d-astea as manca….noroc ca n-am!:))

  15. Corina, poti framanta aluatul la mana, daca invinge pofta. :))
    Pupici!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

%d blogeri au apreciat: