Spirale cu ciocolata

de Miha
1637 vizualizări

500 g faina
50 g zahar
100 g unt
10 g drojdie uscata
2 oua
150 ml lapte
esenta de vanilie

Pentru umplutura:

150 g ciocolata cu lapte

Zaharul se dizolva in jumatate din cantitatea de lapte incalzit usor, apoi se toarna peste drojdie. Se amesteca pana se aceasta se dizolva, dupa care presaram o lingura de faina si lasam deoparte, la loc caldut, pana incep sa apara basicute la suprafata.

Faina o punem intr-un castron, facem o gaura in mijloc in care punem ouale usor batute cu un praf de sare, untul topit si racit, esenta de vanilie si restul de lapte. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Pentru framantat se poate folosi cu foarte mare succes si masina de paine, la programul de framantare+dospire.

Pe masa unsa cu putin ulei intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara de cca 0.5 cm grosime. Cu un cutit bine ascutit sau cu rola de taiat aluat, taiem fasii de 3 degete latime. Vom obtine 7-8 fasii.

Ciocolata o taiem cubulete, cubulete ce le vom repartiza de-a lungul fiecarei fasii de aluat. Apoi cu degetul mare si cel aratator vom lipi marginile, deasupra ciocolatei.

Vom obtine niste rulouri, pe care le vom rasuci sub forma de spirala/melc.

Punem spiralele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la crescut, aproximativ jumatate de ora. Ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte

si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

poate vă plac și rețetele

15 comentarii

Bianka 28 ianuarie 2011 - 10:12

Foarte gustos, poate fi foarte bun

Răspuns
gaby_d 28 ianuarie 2011 - 10:51

buuuun!

Răspuns
minoki 28 ianuarie 2011 - 11:52

Foarte bun ! Foarte frumoas! Foarte…foarte…!

Răspuns
Sabina 28 ianuarie 2011 - 12:01

yum yum …ce pufosenii!

Răspuns
Mihai C. 28 ianuarie 2011 - 12:02

Ce intelgient

Răspuns
Andreea Alina 28 ianuarie 2011 - 12:23

Yammy!!!

Răspuns
Daniela 28 ianuarie 2011 - 13:25

Mmm… ce bunatate si ce bine arata!
Pe curand.

Răspuns
Anonymous 28 ianuarie 2011 - 16:31

Ca de obicei, numai bunatati prepari!

Răspuns
Gabriela 28 ianuarie 2011 - 19:33

o,ce bine arata si ce pofta mi-ai facuut!!!

Răspuns
Anonymous 30 ianuarie 2011 - 15:52

arata f bn. as putea sa le umplu cu mere sau cu altceva?

Răspuns
Miha 30 ianuarie 2011 - 16:10

Multumesc tuturor de aprecieri!

Anonim, sigur ca poti folosi si mere. Sau orice altceva va place…branza, nuca etc…

Seara buna tuturor!

Răspuns
Doinitza`s cakes 4 februarie 2011 - 7:00

ce bine rumenite sunt,iar cu cioco,decioase!

Răspuns
Miha 4 februarie 2011 - 8:33

Multumesc Doinita!

Răspuns
corina daniela 4 februarie 2011 - 14:49

Daca-s avea masina de paine numai bunatati d-astea as manca….noroc ca n-am!:))

Răspuns
Miha 4 februarie 2011 - 18:08

Corina, poti framanta aluatul la mana, daca invinge pofta. :))
Pupici!

Răspuns

Lasă un răspuns