Tort cu crema de unt si mascarpone

de Miha
6382 vizualizări
Tort cu crema mascarpone

La reteta de tort cu crema de unt si mascarpone am ajuns pentru ca… am fost provocata! 😀

In cadrul campaniei lansata de Dr Oetker “Prajiturile sunt sufletul sarbatorii” Paula a facut un tort frumos si m-a provocat si pe mine sa fac unul. Eu sunt asa… o modesta :)))))) si spun ca e doar dragut, dar de cat a fost de bun ma laud in gura mare! :))) Si pentru ca tot vine week-end-ul va provoc si eu pe voi sa incercati reteta de tort 😉

Tort cu crema mascarpone

Felie de tort cu crema mascarpone

 

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 g faina
  • 100 g zahar (pudra)
  • 30 g cacao Dr Oetker
  • 1 plic praf de copt Dr Oetker
  • 250 g iaurt
  • 2 oua
  • 75 ml ulei
  • esenta de vanilie Dr Oetker
  • Pentru crema:
  • 125 g unt
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 150 g zahar (pudra)
  • 1 pliculet zahar vanilat Dr Oetker
  • esenta de vanilie, dupa gust
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza Almette
  • 1 lingura zahar pudra aromat cu vanilie Bourbon
  • aschii de ciocolata
  • Pentru insiropat:
  • 240 ml lapte
  • 3 linguri Nesquik

Mod de preparare Tort cu crema de unt si mascarpone:

Blat:

Amestecam faina cu cacaoa, zaharul pudra, praful de copt si un praf de sare. Dupa ce le-am amestecat bine le cernem intr-un castron. Facem o adancitura in mijloc si turnam uleiul, iaurtul, esenta de vanilie si cele 2 oua. Incepem sa mixam la viteza mica a mixerului, pana ingredientele se amesteca, apoi marim viteza mixerului si mixam pana obtinem o compozitie omogena si lucioasa.

Compozitia se rastoarna intr-o tava de 20 cm diametru, tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 40 de minute, in functie de cuptor. Faceti proba cu scobitoarea. Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema de unt cu mascarpone:

Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pudra si esenta de vanilie pana devine cremos. Se adauga mascarponele si se omogenizeaza.

Separat, se mixeaza smantana pentru frisca. Atunci cand incepe sa capete consistenta punem zaharul vanilat si mixam pana devine ferma. In caz ca este necesar se poate adauga un intaritor de frisca.

Punem frisca batuta peste crema de unt cu mascarpone si mixam usor pana la omogenizare.

Blatul racit il taiem in 3 parti pe care le insiropam usor cu laptele in care am dizolvat Nesquik-ul. Asamblam tortul in tava in care am copt blatul. Impartim crema in 2 parti egale si o repartizam intre blaturi. Dam tava la rece pana crema se intareste suficient.

Intre timp pregatim si crema pentru ornat. Smantana pentru frisca o mixam pana capata consistenta, apoi adaugam zaharul pudra aromat cu vanilie Bourbon si mixam devine pufoasa. Adaugam crema de branza si mixam pana compozitia se omogenizeaza si devine ferma. Pastram la frigider pana la utilizare.

Scoatem tortul pe un platou si-l imbracam si ornam cu crema pentru ornat. Presaram si cateva aschii de ciocolata si gata deliciosul nostru tort 😉

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

poate vă plac și rețetele

21 comentarii

Laura 14 mai 2016 - 19:35

felicitari! am o intrebare: smantana pt frisca de care? multumesc

Răspuns
Miha 14 mai 2016 - 23:35

Pilos, de la Lidl
Multumesc! 🙂

Răspuns
Alina 29 august 2016 - 7:51

Ce înseamnă la foc mediu?Cate grade mai exact?Si câta grăsime sa aibă iaurtul?Laptele cu care insiropez blatul trebuie încălzit si dizolvat nesquik?Merge si rece?Multumesc!

Răspuns
Miha 29 august 2016 - 9:07

Foc mediu inseamna cca 180 grade (daca folosesti cuptor electric cu ventilatie mai scazi 20-30 de grade)
Poti pune orice fel de iaurt, eu am folosit iaurt normal de 3% grasime, daca nu ma insel.
Laptele cu care se insiropeaza blatul trebuie sa fie rece, de aceea am folosit Nesquik pentru ca se dizolva bine si in lapte rece, nu mai trebuie incalzit.

Răspuns
Alina 29 august 2016 - 11:34

Am cuptor electric,pot folosi funcția ventilație?si daca o folosesc las cuptorul la 150-160 grade?Chiar vreau sa testez reteta astazi….

Răspuns
Miha 29 august 2016 - 11:37

Da, la 150-160 grade. Eu asa il folosesc pe al meu

Răspuns
Alina 29 august 2016 - 12:27

Multumes pentru amabilitate.

Răspuns
Claudia 7 noiembrie 2016 - 20:36

Ptr o forma de 26 cm cam care ar fi gramajul ptr blat si crema?

Răspuns
Miha 7 noiembrie 2016 - 21:50

eu as face portie dubla

Răspuns
ramona daniela 9 noiembrie 2016 - 18:27

ce smantana pt frisca

Răspuns
Miha 10 noiembrie 2016 - 15:47

Eu folosesc Pilos de la Lidl.

Răspuns
Dina 27 noiembrie 2016 - 19:41

Tortul arata super! Dar nu sunt convinsa ca din aceste ingrediente (200 g faina, 100 g zahar,30 g cacao, iaurt si DOAR 2 oua) poate iesi un blat pe care sa-l poti taia in 3 parti…

Răspuns
Miha 27 noiembrie 2016 - 19:49

Te asigur ca ingredientele sunt intocmai cele scrise.
Este un tort mediu ca marime (20 cm diametru), blatul este unul dens ca de negresa si nu necesita multe oua. Sunt si prajituri de post care ies inalte si pufoase, deci nu neaparat ouale sunt cele ce fac un blat… mare 😉

Răspuns
Dadalau Flory 21 iunie 2017 - 16:16

Buna!Mascarponele pt crema trebuie sa fie rece sau la temperatura camerei la fel ca untul?Daca untul este la temperatura camerei si mascarponele rece crema nu se va taia,fiind diferenta mare de temperatura intre cele doua produse?!?

Răspuns
Miha 21 iunie 2017 - 17:42

eu l-am pus rece

Răspuns
Lucica 20 septembrie 2017 - 0:15

Buna asi avea o antrebare eu nu reusesc sa fac frisca lichida ce trebuie sa fac

Răspuns
Miha 20 septembrie 2017 - 11:12

Spune-mi ce fel de frisca folosesti si cum procedezi de nu iese…

Răspuns
Cristina 9 ianuarie 2019 - 20:51

Salutare! Branza Almette este aceea tartinabila? Multumesc frumos!

Răspuns
Miha 10 ianuarie 2019 - 9:05

Buna, Cristina.
Da, aceea este.

Răspuns
Cristina 19 aprilie 2020 - 1:50

Tortul arată nemaipomenit este următorul pe listă pt probă…dulciurii reușite in continuare!!🤩

Răspuns
Miha 19 aprilie 2020 - 20:10

Multumesc!
Ma bucur ca-ti place!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: