Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu foi si crema de cacao

Prajitura cu nuca si crema de cacao

Prajitura cu foi si crema de cacao era de mai multa vreme pe lista mea cu retete de prajituri de facut candva 😀 Am facut-o de Pasti, sa mai fie si altceva pe langa traditionalul cozonac si pasca 😉

Este o reteta simpla, chiar nepretentioasa, dar care impresioneaza prin gust si textura 😉 Eu va incurajez sa o incercati!

Prajitura cu nuca si crema de cacao

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri cacao
  • 150 g zahar
  • 2 linguri lapte
  • 200 g unt
  • esenta de vanilie
  • In plus:
  • miez de nuca pentru blat si pentru presarat peste prajitura
loading...

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de cacao:

Blatul pentru foi:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoti paletele mixerului. Se adauga uleiul si  esenta de vanilie si se omogenizeaza mixand usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Faina amestecata cu praful de copt se cerne peste albusuri si se incorporeaza cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus.

In tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt punem un strat de miez de nuca, rupt bucati cu mana. Peste stratul de nuca punem gramajoare din compozitia pentru blat, apoi incet-incet intindem compozitia. Dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20 de minute, pana blatul se rumeneste usor.

Blatul copt se scoate pe un gratar si se lasa la racit, cu tot cu hartia de copt.

Crema de cacao:

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin ca o crema si se albesc. Adaugam cacaoa si laptele rece. Punem vasul la baine-marie si fierbem pand incepe sa se ingroase. Adaugam untul taiat bucatele si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca, apoi aromam dupa gust cu esenta de vanilie.

Scoatem cu atentie hartia de copt de pe blatul racit. Il taiem in 3 fasii egale. Crema o impartim in 3 parti si o repartizam intre cele 3 fasii de blat. Peste prajitura presaram miez de nuca rupt bucati cu mana si dam prajitura la rece pentru (macar) o ora, dupa care se poate portiona.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Tags: , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Foarte bun mi-a iesit foarte bine

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Am incercat pana acum mai multe variante de Tiramisu, de cele mai multe ori retete adaptate astfel incat sa poate manca si copiii. Astazi avem insa o varianta dedicata exclusiv adultilor, cu cafea si lichior Amaretto 😉 Pentru prepararea cafelei am folosit espressorul Breville Prima Latte, pe care il poti […]

Prajitura cu mere si aluat razuit

Prajitura cu mere si aluat razuit

Astazi va aduc o prajitura cu mere si aluat razuit, o prajitura de casa care o putem face oricand in timpul anului, dar acum, mai mult ca niciodata, parca are un gust mai bun. Mod de preparare Prajitura cu mere si aluat razuit: Vom pregati mai intai umplutura pentru prajitura […]

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Ce pot sa spun? Da, mi-a lipsit pana acum reteta de Lava Cake de pe blog. Am avut candva demult o incercare a acestui deliciu cu ciocolata, dar mai apoi s-a asternut praful, cum se spune. Asta pana cand s-a intors Robert dintr-o excursie si mi-a spus ca a mancat […]

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Pentru astazi avem o prajitura pufoasa cu branza, o prajitura simplu de preparat si delicioasa pana la ultima firimitura. O prajitura de casa care te va scoate din incurcatura atunci cand ti se anunta musafiri 😉 Mod de preparare Prajitura pufoasa cu branza: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri […]