Prajitura cu foi si crema de cacao era de mai multa vreme pe lista mea cu retete de prajituri de facut candva 😀 Am facut-o de Pasti, sa mai fie si altceva pe langa traditionalul cozonac si pasca 😉
Este o reteta simpla, chiar nepretentioasa, dar care impresioneaza prin gust si textura 😉 Eu va incurajez sa o incercati!
Ingrediente
- Pentru blat:
- 4 albusuri
- 4 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 2 linguri ulei
- esenta de vanilie
- 1/2 lingurita praf de copt
- Pentru crema:
- 4 galbenusuri
- 2 linguri cacao
- 150 g zahar
- 2 linguri lapte
- 200 g unt
- esenta de vanilie
- In plus:
- miez de nuca pentru blat si pentru presarat peste prajitura
Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de cacao:
Blatul pentru foi:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoti paletele mixerului. Se adauga uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza mixand usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Faina amestecata cu praful de copt se cerne peste albusuri si se incorporeaza cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus.
In tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt punem un strat de miez de nuca, rupt bucati cu mana. Peste stratul de nuca punem gramajoare din compozitia pentru blat, apoi incet-incet intindem compozitia. Dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20 de minute, pana blatul se rumeneste usor.
Blatul copt se scoate pe un gratar si se lasa la racit, cu tot cu hartia de copt.
Crema de cacao:
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin ca o crema si se albesc. Adaugam cacaoa si laptele rece. Punem vasul la baine-marie si fierbem pand incepe sa se ingroase. Adaugam untul taiat bucatele si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca, apoi aromam dupa gust cu esenta de vanilie.
Scoatem cu atentie hartia de copt de pe blatul racit. Il taiem in 3 fasii egale. Crema o impartim in 3 parti si o repartizam intre cele 3 fasii de blat. Peste prajitura presaram miez de nuca rupt bucati cu mana si dam prajitura la rece pentru (macar) o ora, dupa care se poate portiona.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Invalid Displayed Gallery
1 comentariu
Foarte bun mi-a iesit foarte bine