Sa tot fie o saptamana de cand am petrecut alaturi de prieteni dragi, 1 an de cand s-a nascut minunea lor mica si draga. Si cum am fi putut merge la aceasta ocazie speciala fara tort? :))
Am ales sa fac o reteta de tort cremos, racoritor, cu crema de iaurt si plin de fructe, in speta capsuni, ca ele-s cele mai la indemana acum.
Ingrediente
- 100 g ciocolata alba
- 100 ml smantana pentru frisca
- 10 g gelatina
- 300 g iaurt gras
- 500 g capsuni
- piscoturi pentru decor
Mod de preparare Tort cu capsuni si crema de iaurt:
Gelatina se pune la hidratat in cateva linguri de apa rece.
Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Cand ajunge la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se pune gelatina si se omogenizeaza. Se da vasul la frigider pentru cateva ore, pana compozitia se raceste foarte bine si se ingroasa.
Capsunile le taiem felii ( sau fasii sau cubulete). Pastram cateva si pentru decor.
Mixam crema de ciocolata alba, cateva minute, pana capata putina consistenta. Adaugam iaurtul si omogenizam. La sfarsit incorporam capsunile, amestecand usor.
Tapetam cu folie alimentara o tava mica de tort (18 cm diametru) sau intr-o cratita. Punem piscoturile de jur imprejurul tavii, apoi turnam crema de iaurt. Acoperim cu folie si dam la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte, pana se intareste crema.
Tortul se rastoarna pe platou si se orneaza cu capsunile pastrate.
21 comentarii
Ce frumos e! Faci altu’, da? 😛
Un deliciu aromat!Yummy!Pupici!
Ce frumos arata!!!
Arata foarte bine tortuletul, mi-ai facut pofta 😉
As manca si eu o feliuta….
Foarte frumos!
U-huuuuuuuuuuuuuuuuuuuu , ce minunatie de surpriza ptr o rupere de turta … sa le traiasca minunea si tu sa-i faci si la majorat si la nunta si , si , si …
PS Se poate si ptr a 54 turta ??? (a mea :d)
Va multumesc frumos de aprecieri! Pup! :*
Diana, cu drag …oricand. :*
Dumnezeule… asa de bine arata ca imi vine sa musc din desktop. Yammy. Multumim pentru reteta.
MMMmmm,ce frumos este!!!!l-ai taiat???eu l-as fi pus in vitrina cu trofee!!!
Pupici draga mea!!
Ce frumos este Miha! Toate dulciurile tale sunt admirabile. Pup.
la multi ani ingerasului!
ador capsunile in orice combinatie.
Poza ta a iesit … deliciosa. Nu-mi ramine decit sa banuiesc ca si gustul a fost pe masura!
Ms frumos ! O intrebare draga mea … ma intreb , minunile alea de piscoturi cum le-ai fixat inainte de turnarea cremei ???
Diana, le-am pus de jur imprejurul cratitei, apoi am turnat crema.
Si stau asa cumintele , singure ?:d sau ai umezit folia alimentara , sau piscoturile ???
Stau Diana, stau. :))
Piscoturile nu le-am umezit, caci intentia mea a fost ca acestea sa ramana crocante, sa poata sustine crema. Nici folia n-am umezit-o, ea se lipeste bine de cratita si fara sa fie umezita.
Sa vezi ce repede prepar minunatia asta parfumata!:)
Super !
Buna,
Am o intrebare: dupa ce am topit ciocolata cu smantana si am omogenizat cu gelatina, am pus compozitia la frigider pt cateva ore, conf retetei tale. Dupa 2 ore compozitia de la frigider era tare ca piatra si nu se putea mixa.
Ce s-a intamplat? Eu am urmat exact pasii tai.
Merci,
Cristina
Poate o fi fost gelatina ta mai strong, nu stiu ce sa zic…O poti lasa un pic la temperatura camerei si se mai inmoaie, apoi o poti mixa.