Retete de prajituri / Torturi

Tort cu capsuni si crema de iaurt

Sa tot fie o saptamana de cand am petrecut alaturi de prieteni dragi, 1 an de cand s-a nascut minunea lor mica si draga. Si cum am fi putut merge la aceasta ocazie speciala fara tort? :))

Am ales sa fac o reteta de tort cremos, racoritor, cu crema de iaurt si plin de fructe, in speta capsuni, ca ele-s cele mai la indemana acum.

Tort cu capsuni

Ingrediente

  • 100 g ciocolata alba
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 10 g gelatina
  • 300 g iaurt gras
  • 500 g capsuni
  • piscoturi pentru decor
loading...

Mod de preparare Tort cu capsuni si crema de iaurt:

Gelatina se pune la hidratat in cateva linguri de apa  rece.

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Cand ajunge la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se pune gelatina si se omogenizeaza. Se da vasul la frigider pentru cateva ore, pana compozitia se raceste foarte bine si se ingroasa.

Capsunile le taiem felii ( sau fasii sau cubulete). Pastram cateva si pentru decor.

Mixam crema de ciocolata alba, cateva minute, pana capata putina consistenta. Adaugam iaurtul si omogenizam. La sfarsit incorporam capsunile, amestecand usor.

Tapetam cu folie alimentara o tava mica de tort (18 cm diametru) sau intr-o cratita. Punem piscoturile de jur imprejurul tavii, apoi turnam crema de iaurt. Acoperim cu folie si dam la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte, pana se intareste crema.

Tortul se rastoarna pe platou si se orneaza cu capsunile pastrate.

tort cu crema de iaurt si capsuni

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

21 Comentarii

  1. Ce frumos e! Faci altu’, da? 😛

  2. Un deliciu aromat!Yummy!Pupici!

  3. Ce frumos arata!!!

  4. Arata foarte bine tortuletul, mi-ai facut pofta 😉

  5. As manca si eu o feliuta….

  6. Foarte frumos!

  7. U-huuuuuuuuuuuuuuuuuuuu , ce minunatie de surpriza ptr o rupere de turta … sa le traiasca minunea si tu sa-i faci si la majorat si la nunta si , si , si …
    PS Se poate si ptr a 54 turta ??? (a mea :d)

  8. Va multumesc frumos de aprecieri! Pup! :*

  9. Diana, cu drag …oricand. :*

  10. Dumnezeule… asa de bine arata ca imi vine sa musc din desktop. Yammy. Multumim pentru reteta.

  11. MMMmmm,ce frumos este!!!!l-ai taiat???eu l-as fi pus in vitrina cu trofee!!!
    Pupici draga mea!!

  12. Ce frumos este Miha! Toate dulciurile tale sunt admirabile. Pup.

  13. la multi ani ingerasului!
    ador capsunile in orice combinatie.

  14. Poza ta a iesit … deliciosa. Nu-mi ramine decit sa banuiesc ca si gustul a fost pe masura!

  15. Ms frumos ! O intrebare draga mea … ma intreb , minunile alea de piscoturi cum le-ai fixat inainte de turnarea cremei ???

  16. Diana, le-am pus de jur imprejurul cratitei, apoi am turnat crema.

  17. Si stau asa cumintele , singure ?:d sau ai umezit folia alimentara , sau piscoturile ???

  18. Stau Diana, stau. :))

    Piscoturile nu le-am umezit, caci intentia mea a fost ca acestea sa ramana crocante, sa poata sustine crema. Nici folia n-am umezit-o, ea se lipeste bine de cratita si fara sa fie umezita.

  19. Sa vezi ce repede prepar minunatia asta parfumata!:)
    Super !

  20. Cristina says:

    Buna,

    Am o intrebare: dupa ce am topit ciocolata cu smantana si am omogenizat cu gelatina, am pus compozitia la frigider pt cateva ore, conf retetei tale. Dupa 2 ore compozitia de la frigider era tare ca piatra si nu se putea mixa.
    Ce s-a intamplat? Eu am urmat exact pasii tai.

    Merci,
    Cristina

    • Poate o fi fost gelatina ta mai strong, nu stiu ce sa zic…O poti lasa un pic la temperatura camerei si se mai inmoaie, apoi o poti mixa.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

%d blogeri au apreciat: