Tort cu capsuni si crema de iaurt

de Miha
208 vizualizări

Sa tot fie o saptamana de cand am petrecut alaturi de prieteni dragi, 1 an de cand s-a nascut minunea lor mica si draga. Si cum am fi putut merge la aceasta ocazie speciala fara tort? :))

Am ales sa fac o reteta de tort cremos, racoritor, cu crema de iaurt si plin de fructe, in speta capsuni, ca ele-s cele mai la indemana acum.

Tort cu capsuni

Ingrediente

  • 100 g ciocolata alba
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 10 g gelatina
  • 300 g iaurt gras
  • 500 g capsuni
  • piscoturi pentru decor

Mod de preparare Tort cu capsuni si crema de iaurt:

Gelatina se pune la hidratat in cateva linguri de apa  rece.

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Cand ajunge la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se pune gelatina si se omogenizeaza. Se da vasul la frigider pentru cateva ore, pana compozitia se raceste foarte bine si se ingroasa.

Capsunile le taiem felii ( sau fasii sau cubulete). Pastram cateva si pentru decor.

Mixam crema de ciocolata alba, cateva minute, pana capata putina consistenta. Adaugam iaurtul si omogenizam. La sfarsit incorporam capsunile, amestecand usor.

Tapetam cu folie alimentara o tava mica de tort (18 cm diametru) sau intr-o cratita. Punem piscoturile de jur imprejurul tavii, apoi turnam crema de iaurt. Acoperim cu folie si dam la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte, pana se intareste crema.

Tortul se rastoarna pe platou si se orneaza cu capsunile pastrate.

tort cu crema de iaurt si capsuni

poate vă plac și rețetele

21 comentarii

gaby_d 19 mai 2012 - 14:35

Ce frumos e! Faci altu’, da? 😛

Răspuns
Licuta Marin 19 mai 2012 - 18:21

Un deliciu aromat!Yummy!Pupici!

Răspuns
Timea 19 mai 2012 - 19:44

Ce frumos arata!!!

Răspuns
Alexandrina 20 mai 2012 - 5:42

Arata foarte bine tortuletul, mi-ai facut pofta 😉

Răspuns
Haplea 20 mai 2012 - 6:24

As manca si eu o feliuta….

Răspuns
Rocsy Ciobanu 20 mai 2012 - 9:39

Foarte frumos!

Răspuns
dia_diana58 20 mai 2012 - 9:56

U-huuuuuuuuuuuuuuuuuuuu , ce minunatie de surpriza ptr o rupere de turta … sa le traiasca minunea si tu sa-i faci si la majorat si la nunta si , si , si …
PS Se poate si ptr a 54 turta ??? (a mea :d)

Răspuns
Miha 20 mai 2012 - 10:11

Va multumesc frumos de aprecieri! Pup! :*

Răspuns
Miha 20 mai 2012 - 10:12

Diana, cu drag …oricand. :*

Răspuns
Jocuri 20 mai 2012 - 11:33

Dumnezeule… asa de bine arata ca imi vine sa musc din desktop. Yammy. Multumim pentru reteta.

Răspuns
Lulu 20 mai 2012 - 12:52

MMMmmm,ce frumos este!!!!l-ai taiat???eu l-as fi pus in vitrina cu trofee!!!
Pupici draga mea!!

Răspuns
maria elena 20 mai 2012 - 19:51

Ce frumos este Miha! Toate dulciurile tale sunt admirabile. Pup.

Răspuns
maria mihalache 20 mai 2012 - 20:05

la multi ani ingerasului!
ador capsunile in orice combinatie.

Răspuns
The Wandering Oltean 21 mai 2012 - 2:22

Poza ta a iesit … deliciosa. Nu-mi ramine decit sa banuiesc ca si gustul a fost pe masura!

Răspuns
dia_diana58 25 mai 2012 - 11:56

Ms frumos ! O intrebare draga mea … ma intreb , minunile alea de piscoturi cum le-ai fixat inainte de turnarea cremei ???

Răspuns
Miha 25 mai 2012 - 12:26

Diana, le-am pus de jur imprejurul cratitei, apoi am turnat crema.

Răspuns
dia_diana58 26 mai 2012 - 10:55

Si stau asa cumintele , singure ?:d sau ai umezit folia alimentara , sau piscoturile ???

Răspuns
Miha 26 mai 2012 - 11:26

Stau Diana, stau. :))

Piscoturile nu le-am umezit, caci intentia mea a fost ca acestea sa ramana crocante, sa poata sustine crema. Nici folia n-am umezit-o, ea se lipeste bine de cratita si fara sa fie umezita.

Răspuns
Adina 31 mai 2012 - 10:09

Sa vezi ce repede prepar minunatia asta parfumata!:)
Super !

Răspuns
Cristina 2 mai 2014 - 19:47

Buna,

Am o intrebare: dupa ce am topit ciocolata cu smantana si am omogenizat cu gelatina, am pus compozitia la frigider pt cateva ore, conf retetei tale. Dupa 2 ore compozitia de la frigider era tare ca piatra si nu se putea mixa.
Ce s-a intamplat? Eu am urmat exact pasii tai.

Merci,
Cristina

Răspuns
Miha 2 mai 2014 - 20:01

Poate o fi fost gelatina ta mai strong, nu stiu ce sa zic…O poti lasa un pic la temperatura camerei si se mai inmoaie, apoi o poti mixa.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: