Tort aniversar – 3 ani de blog

de Miha
300 vizualizări
tort cu ciocolata si caramel

Pana acum n-am aniversat blogul Dulciuri fel de fel nici intr-un an. Dar pentru ca azi implineste deja 3 ani… merita sarbatorit cum se cuvine. :))

Nu sunt o maestra a cuvintelor, nu stiu cum as putea descrie mai bine acesti ani in care am impartasit cu voi experiente noi in bucatarie, retete fel de fel… si daaa… dulciuri fel de fel… :))  Multumesc tuturor de cuvintele frumoase, de incurajari si sustinere, multumesc ca ma vizitati si mai ales ca reveniti…

Pentru voi, cu drag… un tort cu ciocolata, in combinatie cu o crema ganache de ciocolata alba si crema de branza cu scortisoara

tort cu ciocolata si caramel

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 1 praf de copt
  • 140 g faina
  • 2 linguri cacao
  • pudra de portocale
  • Pentru crema ganache de ciocolata alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pentru caramel:
  • 100 g zahar
  • 40 g unt
  • 75 ml frisca lichida
  • Pentru crema de branza:
  • 200 g crema de branza
  • 50 g unt moale
  • 100 g zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 30 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura unt
  • Pentru ornat:
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 150 g ciocolata amaruie (rece, tinuta cateva minute la congelator)
  • bilute de ciocolata alba si neagra

Mod de preparare Tort aniversar – 3 ani de blog:

Blat:

Ciocolata rupta bucatele se topeste impreuna cu untul la foc mic. Se mixeaza apoi pana compozitia devine cremoasa. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se incorporeaza bine si se topeste. Urmeaza apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina amestecata cu cacaoa, praful de copt si pudra de portocale.

Compozitia obtinuta o turnam in tava (20 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute. Blatul copt se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema ganache de ciocolata alba:

Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu smantana pentru frisca si se pune la foc mic. Se aduce compozitia la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

Se mixeaza crema pana aceasta devine pufoasa. Daca e necesar se poate adauga si un intaritor de frisca.

Caramel:

Zaharul se caramelizeaza intr-o craticioara. Cand a devenit auriu si lichid, se da deoparte si turnam frisca lichida (atentie la aburi!) Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase, moment in care punem si untul. Mai fierbem cateva minute pana caramelul ajunge la consistenta smantanii. Se da deoparte de pe foc si se lasa la racit.

Crema de branza:

Se bate cu mixerul crema de branza cu untul moale, pana cand crema devine pufoasa. Se adauga zaharul pudra, zaharul vanilat si scortisoara si se mai bate putin, pana se omogenizeaza. Se da la rece pana se intareste.

Crema de ciocolata:

Se topeste ciocolata, untul si smantana pentru frisca, amestecand continuu, pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit.

Blatul copt si racit se taie in 3 parti.

Punem primul blat pe platou. Turnam jumatate din crema de ciocolata alba, apoi punem caramelul si acoperim cu cealalta jumatate de crema. Punem al 2-lea blat, jumatate din cantitatea de crema de branza, crema de ciocolata neagra si restul de crema de branza. Acoperim cu ultima parte de blat.

tort cu ciocolata, caramel si crema de branza

Batem smantana pentru frsica impreuna cu cele 2 pliculete de zahar vanilat pana devine pufoasa. Daca e nevoie se adauga un intaritor de frisca.

Imbracam tortul intr-un strat subtire de frisca si dam la frigider pana pregatim ciocolata.

Ciocolata se rade cu un cutit zimtat, apoi se amesteca cu bilutele de ciocolata.

Imbracam tortul cu ciocolata rasa si dam la frigider pana in momentul servirii.

Tort cu caramel si ciocolata

poate vă plac și rețetele

98 comentarii

FLORY 16 ianuarie 2012 - 6:12

La multi ani!Sa fii sanatoasa si sa ne bucuri in continuare cu bunatatile tale!Pupici!

Răspuns
Dana 16 ianuarie 2012 - 6:14

un adevarat tort aniversar ! felicitari pentru 3 ani de blog ! Ma bucur sa te vizitez si de fiecare data sa ma minunez de deliciile care le faci si le prezinti cu atata maiestrie !

Răspuns
Cris 16 ianuarie 2012 - 6:17

La multi ani! Iti multumim ca imparti cu noi toate retetele acestea fantastice! Te imbrsatisez cu drag!

Răspuns
Micul 16 ianuarie 2012 - 7:16

La multi ani blogului tau si la cat mai multe poze si retete faine.
Super bun tortul.

Răspuns
maria elena 16 ianuarie 2012 - 7:37

La multi ani blogului, sa ne incanti in continuare cu retetele tale minunate!
Tortul este apetisant, ca tot ce gatesti tu aici. Bilutele de cioco alba se gasesc in comert? Te pupic.

Răspuns
minoki 16 ianuarie 2012 - 7:45

Au trecut 3 ani deja? Eu iti doresc la cat mai multi si mai inspirati pe blog!

Răspuns
Miha 16 ianuarie 2012 - 7:47

Multumesc Flory! Pupici!

Răspuns
Miha 16 ianuarie 2012 - 7:48

Multumesc Dana! Ma bucur ca ma vizitezi si sper sa o mai faci si de acum incolo. Pup cu drag!

Răspuns
Miha 16 ianuarie 2012 - 7:49

Multumesc Cris! Pupici cu lipici!

Răspuns
Miha 16 ianuarie 2012 - 7:50

Multumesc Micule! Draguta ca de obicei! Te pup!

Răspuns
Miha 16 ianuarie 2012 - 7:51

Multumesc Maria! Pup!

Bilutele sunt un amestec de bilute de ciocolata alba si neagra. Am gasit de cumparat in Lidl.

Răspuns
Miha 16 ianuarie 2012 - 7:52

Da Minoki, deja is 3 ani. 3 ani pe care abia i-am simtit cum au trecut. Multumesc!

Răspuns
Alina C. 16 ianuarie 2012 - 7:59

La cat mai multi ani si la cat mai multa inspiratie in bucatarie! :*
Super tort aniversar! :*

Răspuns
Antonina 16 ianuarie 2012 - 8:00

La multi multi ani draga mea!!

Răspuns
Corina Ureche 16 ianuarie 2012 - 8:07

La multi ani si retete cat mai multe!!!

Răspuns
Daniela 16 ianuarie 2012 - 8:12

La multi ani si la cit mai multe retete !!!

Răspuns
Dan si Ionela Dumitru 16 ianuarie 2012 - 8:19

La multi ani! Viata lunga si plina de satisfactii in aceasta lume minunata a blogerilor. Suntem convinsi ca si de acum inainte vom avea ca inspiratie blogul si retetele tale.

Răspuns
Ancuta 16 ianuarie 2012 - 8:27

La multi ani dulci si plini de inspiratie!!!
Tortul este mortal!. Pupici!

Răspuns
alison 16 ianuarie 2012 - 8:30

multi ani cu retete frumoase!o imbratisez pe creatoarea blogului cu drag!:)

Răspuns
Dana Cristea 16 ianuarie 2012 - 8:32

La multi ani !!!!! superb tortul!!!! te pup

Răspuns
Mitinita 16 ianuarie 2012 - 8:49

Felicitari pentru tot ce faci si la multi ani!

Răspuns
Timea 16 ianuarie 2012 - 8:50

La Multi Ani!!! si tot inainte cu retete minunate!

Răspuns
Sisters'Kitchen 16 ianuarie 2012 - 9:00

La Multi ani si la cat mai multe retete delicioase!

Cu drag,
Georgiana si Iolanda

Răspuns
Sara & Miki 16 ianuarie 2012 - 9:01

La multi ani! Un tort minunat, ca tot ceea ce faci tu. Sa ne incanti inca multi ani cu… dulciuri fel de fel. Pup!

Răspuns
Sara & Miki 16 ianuarie 2012 - 9:01

La multi ani! Un tort minunat, ca tot ceea ce faci tu. Sa ne incanti inca multi ani cu… dulciuri fel de fel. Pup!

Răspuns
Poliana 16 ianuarie 2012 - 9:54

La multi ani si la cat mai multe retete frumoase! Tortul arata f bine, iar ingredientele sunt de vis: ciocolata, caramel, branza!!! Combinatia e ideala, numai buna pentru a incununa 3 ani de retete superbe!

Răspuns
Micky 16 ianuarie 2012 - 10:07

La cat mai multi ani de blog si la cat mai multe retete extraordinare ca si pana acum! Felicitari!!!

Răspuns
Fancy Cake 16 ianuarie 2012 - 10:13

La multi ani! Iti doresc multa sanatate si putere de munca sa ne mai rasfeti cu preparatele tale delicioase!
PS Tortul este minunat!

Răspuns
Anonymous 16 ianuarie 2012 - 10:24

La multi ani , Miha! Felicitari ptr tot ce faci .
Astept mail-urile cu postarile tale si peste … 33 de ani .
Te imbratiseaza ,
Diana .

Răspuns
Mayyadah 16 ianuarie 2012 - 10:37

La multi,multi ani !
Felicitari pentru blog si delicioasele retete, care in tot acest timp ne-au incantat simturile !
Tortul aniversar este inca o ispita marca “Dulciuri fel de fel”

Emilia Stanescu

Răspuns
Livia 16 ianuarie 2012 - 10:53

La multi, multi ani inainte!

Răspuns
speranta 16 ianuarie 2012 - 11:52

LA MULTI ANI!.super usor ca de gustos nu mai zic.bun rau.ms

Răspuns
naty, galati 16 ianuarie 2012 - 12:34

La multi ani! ai facut un tort pe masura anisorilor

Răspuns
DiaMar-bucataria galbena 16 ianuarie 2012 - 12:47

“La multi ani”.Asta-i tort pentru ciocolatosi,asa ca mine.Te pup numai bine.

Răspuns
Anonymous 16 ianuarie 2012 - 13:29

felicitari din toata inima pentru aceasta aniversare si din partea mea, o ¨hoata¨care ti a copiat majoritatea retetelor intr o carpeta personala in laptopul meu si… can dnu voi mai avea bani a platesc internetul voi avea mica mea ¨revista¨de minunatii – eu sunt pasionata de retete, fie doar a le vedea.
si cu tortul acesta m ai dat gata incat te rog frumos draga mihaela mai da ne mama draga un respiro…
la multi ani si la mai mare cu acest blog.

aurelia

Răspuns
Claudia 16 ianuarie 2012 - 13:36

La muuuuuulti ani!!! Îți doresc sa ai la fel de mult succes,cu blogul si in anii care vin si multă sănătate,pentru tine,sa poți sa ne încânti in continuare,cu rețete atât de delicioase!!!!

Răspuns
Mishu 16 ianuarie 2012 - 13:57

La cat mai multe realizari in plan culinar! La multi ani!

Răspuns
uta 16 ianuarie 2012 - 14:58

superb arata si daca e ciocolatos si mai bine …trebuie incercat neaparat La muuuuuuuuuuulti multi ani!

Răspuns
alinutzika 16 ianuarie 2012 - 15:14

Felicitari pt aniversare si pt talentul tau! Continua tot asa! Pupici

Răspuns
Adela Zilahi 16 ianuarie 2012 - 16:24

La muuulti ani Miha draga!! Si cat mai multi de acum incolo sa ne incanti cu cea ce faci! Te pup!

Răspuns
ilda76 16 ianuarie 2012 - 17:50

Mor de pofta aici!!! Arata absolut minunat!!!
Miha, tie si blogului tau, impreuna, va doresc sanatate si viata lunga caci stiu ca-n rest toate ingredientele-s asigurate!:)
La multi, multi ani deliciosi!:D

Răspuns
Licuta Marin 16 ianuarie 2012 - 18:24

La multi ani!!!Felictari pentru retetele minunate, si pap cu mare placere o felie din minunatul tort!Pup!

Răspuns
miremirc 16 ianuarie 2012 - 18:33

La multi ani cu blogul !!! Suuper tort !!! 🙂 Excelent gust !

Răspuns
Anonymous 16 ianuarie 2012 - 21:13

La multi ani si mult succes in continuarie

Răspuns
Mihaela 17 ianuarie 2012 - 3:48

La multi ani! la cat mai multe retete delicioase si inspirate si la cat mai multe satisfactii 🙂

Răspuns
Mihaela 17 ianuarie 2012 - 3:49

Apropo, te-am vazut in Good Food 🙂 felicitari!

Răspuns
Diana 17 ianuarie 2012 - 4:42

La multi ani inspirati si de acum inainte, cu mult spor si bucurii! Te pup :*

Răspuns
Cristina 17 ianuarie 2012 - 7:11

La multi ani! Sa ai multe retete inspirate si delicioase!

Răspuns
Mare Maria 17 ianuarie 2012 - 7:13

La multi ani pentru 3 ani de blog!Sa ne incanti in continuare cu retetele tale minunate!Minunat tortul:) Pupici:x

Răspuns
gaby_d 17 ianuarie 2012 - 7:23

La multi ani!
Te felicit pentru tot! Multi ani cu spor inainte!

Răspuns
catkitchen 17 ianuarie 2012 - 19:43

La cat mai multi ani plini de retete minunate !!!!

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2012 - 20:21

Multumesc Alina! Sper sa ma mai tina puterile. :)))

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2012 - 20:24

Antonina, draga mea…multumesc frumos! Pupici!

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2012 - 20:24

Multumesc Corina! Pup!

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2012 - 20:25

Multumesc cuscra draga! Sa traiesti! :)) Pup cu drag!

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2012 - 20:27

Dan si Ionela, va multumesc frumos de gandurile bune. Toate cele bune si voua!

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2012 - 20:28

Multumesc Ancuta! Pupici si tie!

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2012 - 20:29

Alison, imbratisari cu drag si de la mine pentru tine!

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2012 - 20:30

Pupici Dana, multumesc!

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2012 - 20:31

Multumesc Adina! Pup! :*

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2012 - 20:32

Multumesc Timea! :*

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2012 - 20:33

Georgiana si Iolanda, va multumesc! Pup cu drag!

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2012 - 20:34

Multumesc Sara! Sa dea Dumnezeu asa sa fie! Pup! :*

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2012 - 20:36

Multumesc Poliana. A fost un tort foarte bun si apreciat de cei ce l-au mancat. Acum l-am facut a 2-a oara. Prima data n-am apucat sa fac poze. :))

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2012 - 20:37

Micky, multumesc frumos! :*

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2012 - 20:38

Diana, draga mea… eheeee… peste 33 de ani o sa am de crescut nepoti, nu mai am timp de blog. :))))

Pup fata draga…si multumesc. :*

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2012 - 20:39

Multumesc Emilia. Sper sa va mai incant si de acum incolo. 🙂

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2012 - 20:40

Multumesc Livia! :*

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2012 - 20:41

Multumesc Speranta! :* Ma bucur mult ca-ti place!

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2012 - 20:42

Multumesc Dia-Mar! :* Se pare ca suntem de aceeasi parte a baricadei. :)))

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2012 - 20:44

Multumesc Aurelia! Nu pot decat sa ma bucur ca-ti place blogul si ca ai salvat din retetele de pe aici. Cat ai bani sa platesti netul sper sa mai revii pe la mine. :)))

Pup cu drag!

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2012 - 20:46

Multumesc Claudia. :* Asta imi doresc si eu in acest moment, sanatate sa-mi dea Dumnezeu, ca inspiratia poate vine dupa aceea. :)))

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2012 - 20:46

Multumesc Naty! :*

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2012 - 20:47

Multumesc Mishu! :*

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2012 - 20:48

Multumesc Uta! :*

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2012 - 20:48

Multumesc de incurajari Alinuta! Te pup!

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2012 - 20:49

Pupici Adela. Multumesc. :*

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2012 - 20:50

Multumesc Ilda draga mea! Sper sa ramai in continuare fanul meu numarul 1. :))) Te pup!

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2012 - 20:52

Multumesc Licuta. :* Acum imi dau seama ca n-am descarcat pozele cu sectiunea. Ufff…la treaba cu mine. :)))

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2012 - 20:52

Multumesc Mirela! :* Ma bucur ca-ti place!

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2012 - 20:53

Multumesc Anonim! 🙂

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2012 - 20:54

Multumesc Mihaela! :* Asa sa fie! 😉

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2012 - 20:55

Multumesc Diana! :*

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2012 - 20:55

Multumesc Cristina! :*

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2012 - 20:56

Pupici Maria! :* Multumesc!

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2012 - 20:57

Multumesc Gabi. :* Asemenea si tie!

Răspuns
Miha 17 ianuarie 2012 - 20:59

Multumesc Cat! Pupici!

Răspuns
maya 18 ianuarie 2012 - 20:09

La cît mai multi ani de blogareala si la cît mai multe retete si iamgini superbe! Asa cum ne-ai obisnuit!
Arata excelent tortul aniversar!

Pupici!

Răspuns
Miha 18 ianuarie 2012 - 20:23

Multumesc Maya! Pup cu drag!

Răspuns
kerim 19 ianuarie 2012 - 18:50

la multi ani blogului si sa ne incanti in continuare cu cit mai multe retete minunate,iar tortul arata superb si cu siguranta si foarte gustos

Răspuns
Brindusa Scheaua 21 ianuarie 2012 - 9:47

Acum am ajuns si eu. Cam tarzior, dar tot vreau sa-i urez blogului tau ani multi de acum incolo. Si tie timp ca sa-l poti creste mare 🙂

Răspuns
Miha 21 ianuarie 2012 - 13:28

Multumesc Kerim! :*

Răspuns
Miha 21 ianuarie 2012 - 13:29

Brandusa, pentru o urare de bine niciodata nu e prea tarziu. :)) Multumesc frumos draga mea! :*

Răspuns
mirela 13 martie 2013 - 13:07

buna miha,as avea o rugaminte sa imi spui daca blatul se inmoaie suficient de la crema?nu este nevoie sa fie insiropat deloc?,merci mult si toate cele bune,,cat mai multe retete spectaculoase

Răspuns
Miha 13 martie 2013 - 13:12

Buna, Mirela!
Dupa gusturile noastre a fost perfect asa. Blatul e moale si pufos si mai si absoarbe din umezeala cremelor. Dar daca voua va plac prajiturile insiropate sau foarte insiropate, poti insiropa caci nu e nici o problema. Doar sa nu pui foarte mult sirop.

Răspuns
mirela 14 martie 2013 - 11:58

buna miha ,multumesc mult pt raspuns,din pacate as mai avea o intrebare,problema amatorului :)),,,am tortul pe masa de lucru,am facut crema ganache de cioc alba si am dat-o la frigider ,aceasta crema dupa ce sta la frigider o mai mixez sa devina pufoasa?multumesc mult si scuze pt deranj

Răspuns
Miha 14 martie 2013 - 12:08

Buna, Mirela.
Nu e nici o problema, nu ma deranjezi absolut deloc.

Da, acea crema o mixezi dupa ce sta la frigider, pana devine pufoasa. O poti “ajuta” cu un intaritor de frisca, daca este necesar. 🙂

Răspuns
Mihaela Cercel 8 septembrie 2013 - 22:33

Multi ani inainte cu cat mai multe bunatati !

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: