Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

de Miha
532 vizualizări
tiramisu

Reteta Tiramisu

Ingrediente

  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 cana cafea espresso
  • cca 100 ml lichior Amaretto (sau dupa gust)
  • piscoturi (cate va incap in tava folosita)
  • cacao pentru decor

Am incercat pana acum mai multe variante de Tiramisu, de cele mai multe ori retete adaptate astfel incat sa poate manca si copiii. Astazi avem insa o varianta dedicata exclusiv adultilor, cu cafea si lichior Amaretto 😉

Pentru prepararea cafelei am folosit espressorul Breville Prima Latte, pe care il poti cumpara si voi azi la un super pret de Black Friday

Mod de preparare Tiramisu:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Punem vasul la baine marie. Fierbem fara a da in clocot, pana crema se incalzeste bine si nu se mai simt cristalele de zahar. Dam deoparte si lasam la racit.

Smantana pentru frisca se mixeaza cu de zaharul vanilat, pana capata consistenta. Nu este necesar sa fie ferma, ci doar sa fie pufoasa si sa aiba putina consistenta. Se adauga mascarponele si se mixeaza pana crema devine ferma. Crema obtinuta se incorporeaza apoi in crema de oua bine racita, in 2-3 transe, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de sus in jos.

Cafeaua racita o punem intr-o farfurie si amestecam cu Amaretto. Trecem piscoturile prin cafea. Atentie sa nu le inmuiati foarte tare!

Punem in tava cate un strat de piscoturi inmuiate in cafea si cate un strat de crema. Alternam pana terminam atat crema cat si piscoturile. Ultimul strat va fi de crema.

Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la rece pentru cateva ore, de preferat peste noapte. Inainte de servire se pudreaza cu cacao.

Pofta buna! 🙂

tiramisu cu frisca

RETETA IN IMAGINI

cum se face tiramisucrema tiramisu fara albusuritiramisu

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: