Prajituri / Retete de prajituri

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

tiramisu

Reteta Tiramisu

Ingrediente

  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 cana cafea espresso
  • cca 100 ml lichior Amaretto (sau dupa gust)
  • piscoturi (cate va incap in tava folosita)
  • cacao pentru decor
loading...

Am incercat pana acum mai multe variante de Tiramisu, de cele mai multe ori retete adaptate astfel incat sa poate manca si copiii. Astazi avem insa o varianta dedicata exclusiv adultilor, cu cafea si lichior Amaretto 😉

Pentru prepararea cafelei am folosit espressorul Breville Prima Latte, pe care il poti cumpara si voi azi la un super pret de Black Friday

Mod de preparare Tiramisu:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Punem vasul la baine marie. Fierbem fara a da in clocot, pana crema se incalzeste bine si nu se mai simt cristalele de zahar. Dam deoparte si lasam la racit.

Smantana pentru frisca se mixeaza cu de zaharul vanilat, pana capata consistenta. Nu este necesar sa fie ferma, ci doar sa fie pufoasa si sa aiba putina consistenta. Se adauga mascarponele si se mixeaza pana crema devine ferma. Crema obtinuta se incorporeaza apoi in crema de oua bine racita, in 2-3 transe, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de sus in jos.

Cafeaua racita o punem intr-o farfurie si amestecam cu Amaretto. Trecem piscoturile prin cafea. Atentie sa nu le inmuiati foarte tare!

Punem in tava cate un strat de piscoturi inmuiate in cafea si cate un strat de crema. Alternam pana terminam atat crema cat si piscoturile. Ultimul strat va fi de crema.

Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la rece pentru cateva ore, de preferat peste noapte. Inainte de servire se pudreaza cu cacao.

Pofta buna! 🙂

tiramisu cu frisca

RETETA IN IMAGINI

loading...

Comentarii prin facebook

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

Eclere cu crema de lamaie si frisca

Eclere cu crema de lamaie si frisca

De sarbatori am vrut sa fac o surpriza copiilor si le-am facut acest desert pe care ei il adora. Reteta de eclere cu crema de vanilie si frisca imi este reteta de baza pentru eclere. De aceasta data am vrut o nota de prospetime si am adaugat lamaie in crema […]

Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata

Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata

De Sarbatori, pentru ca spatiul din frigider este limitat, prefer sa fac prajituri care se pot pune una peste alta, fara a le strica aspectul. Din acest motiv, dar si pentru ca ne place mult, prajitura Alba ca zapada este prezenta mai la toate sarbatorile. Nu stiu daca anul acesta […]

Prajitura Ochi de paun

Prajitura Ochi de paun

Prajitura Ochi de paun este de fapt o prajitura cu visine si bezea cu nuca, o prajitura de casa absolut delicioasa, cu aluat fraged umplut cu visine si bezea cu nuca crocanta la exterior si moale la interior. O bunatate care mai este cunoscuta si sub numele de prajitura Ochelari […]

%d blogeri au apreciat: