Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

prajitura cu cafea

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar (pudra)
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • un varf de lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema de cafea:
  • 250 ml lapte
  • 250 ml espresso
  • 150 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 5 g gelatina
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 pliculet zahar vanilat
loading...

Imi place cafeaua, n-as putea sa-mi incep ziua fara ea 😀 Avand copii in preajma de multe ori evit sa o folosesc si in retete de prajituri, dar uneori merita si adultii sa se rasfete cu ceva bun, o prajitura cu cafea, dupa o zi istovitoare 🙂

Am incercat ca aceasta minunata prajitura sa fie simplu de realizat, blat simplu de pandispan cu cacao si crema fiarta, in care am inlocuit o parte din lapte cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte, pe care il puteti achizitiona si voi la pret de Black Friday AICI >>> http://bit.ly/2paDWt7

Mod de preparare Prajitura cu cafea:

Blat:

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit
bine adaugam zaharul si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine
de paletele mixerului. Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie
stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor
compozitia.

Faina o cernem impreuna cu cacaoa si praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si
amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu,
pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Blatul copt se scoate pe un gratar, cu
fundul in sus, se scoate hartia de copt si se lasa la racit.

Crema de cafea:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece, atata apa cat gelayina sa fie bine acoperita.

Amestecam intr-o cratita zaharul cu amidonul. Adaugam laptele si cafeaua putin cate putin, pana obtinem
o compozitie omogena, fara cocoloase. Punem cratita pe foc mic si fierbem compozitia, amestecand
mereu, pana se ingroasa. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca putin si adaugam si gelatina. Amestecam
pana aceasta se dizolva si lasam la racit.

Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul vanilat pana devine ferma, apoi o incorporam in budinca de
cafea, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Montare prajitura cu cafea:

In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara, punem blatul si deasupra crema in strat
uniform. Acoperim cu folie si dam la rece pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

Pofta buna!

prajitura cu cafea

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

loading...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

Eclere cu crema de lamaie si frisca

Eclere cu crema de lamaie si frisca

De sarbatori am vrut sa fac o surpriza copiilor si le-am facut acest desert pe care ei il adora. Reteta de eclere cu crema de vanilie si frisca imi este reteta de baza pentru eclere. De aceasta data am vrut o nota de prospetime si am adaugat lamaie in crema […]

Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata

Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata

De Sarbatori, pentru ca spatiul din frigider este limitat, prefer sa fac prajituri care se pot pune una peste alta, fara a le strica aspectul. Din acest motiv, dar si pentru ca ne place mult, prajitura Alba ca zapada este prezenta mai la toate sarbatorile. Nu stiu daca anul acesta […]

Prajitura Ochi de paun

Prajitura Ochi de paun

Prajitura Ochi de paun este de fapt o prajitura cu visine si bezea cu nuca, o prajitura de casa absolut delicioasa, cu aluat fraged umplut cu visine si bezea cu nuca crocanta la exterior si moale la interior. O bunatate care mai este cunoscuta si sub numele de prajitura Ochelari […]

%d blogeri au apreciat: