Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

prajitura cu cafea

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar (pudra)
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • un varf de lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema de cafea:
  • 250 ml lapte
  • 250 ml espresso
  • 150 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 5 g gelatina
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 pliculet zahar vanilat
loading...

Imi place cafeaua, n-as putea sa-mi incep ziua fara ea 😀 Avand copii in preajma de multe ori evit sa o folosesc si in retete de prajituri, dar uneori merita si adultii sa se rasfete cu ceva bun, o prajitura cu cafea, dupa o zi istovitoare 🙂

Am incercat ca aceasta minunata prajitura sa fie simplu de realizat, blat simplu de pandispan cu cacao si crema fiarta, in care am inlocuit o parte din lapte cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte, pe care il puteti achizitiona si voi la pret de Black Friday AICI >>> http://bit.ly/2paDWt7

Mod de preparare Prajitura cu cafea:

Blat:

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit
bine adaugam zaharul si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine
de paletele mixerului. Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie
stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor
compozitia.

Faina o cernem impreuna cu cacaoa si praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si
amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu,
pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Blatul copt se scoate pe un gratar, cu
fundul in sus, se scoate hartia de copt si se lasa la racit.

Crema de cafea:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece, atata apa cat gelayina sa fie bine acoperita.

Amestecam intr-o cratita zaharul cu amidonul. Adaugam laptele si cafeaua putin cate putin, pana obtinem
o compozitie omogena, fara cocoloase. Punem cratita pe foc mic si fierbem compozitia, amestecand
mereu, pana se ingroasa. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca putin si adaugam si gelatina. Amestecam
pana aceasta se dizolva si lasam la racit.

Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul vanilat pana devine ferma, apoi o incorporam in budinca de
cafea, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Montare prajitura cu cafea:

In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara, punem blatul si deasupra crema in strat
uniform. Acoperim cu folie si dam la rece pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

Pofta buna!

prajitura cu cafea

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

loading...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba

Trebuie sa incercati si voi prajitura Rumba, daca nu ati incercat-o pana acum. Pentru ca nu e genul de prajitura pe care ai mei s-o prefere am tot evitat sa o prepar. Noroc de prieteni mancaciosi si nepretentiosi, altfel n-as fi descoperit minunea de prajitura 🙂 O nebunie! O explozie […]

5 retete de prajituri pentru Craciun

5 retete de prajituri pentru Craciun

Ati inceput sa va faceti listele cu retete de prajituri pentru Craciun? Eu am inceput deja, pentru ca sunt in plin sezon al petrecerilor in familie, dar si pentru ca vreau sa fiu pregatita din vreme. Desigur, pana atunci lista mai poate suferi modificari, dar aceste 5 retete de prajituri […]

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Am incercat pana acum mai multe variante de Tiramisu, de cele mai multe ori retete adaptate astfel incat sa poate manca si copiii. Astazi avem insa o varianta dedicata exclusiv adultilor, cu cafea si lichior Amaretto 😉 Pentru prepararea cafelei am folosit espressorul Breville Prima Latte, pe care il poti […]

Prajitura cu mere si aluat razuit

Prajitura cu mere si aluat razuit

Astazi va aduc o prajitura cu mere si aluat razuit, o prajitura de casa care o putem face oricand in timpul anului, dar acum, mai mult ca niciodata, parca are un gust mai bun. Mod de preparare Prajitura cu mere si aluat razuit: Vom pregati mai intai umplutura pentru prajitura […]