Tarta cu ciocolata si bezea cu lamaie

de Miha
292 vizualizări
Tarta cu ciocolata si bezea cu lamaie

Eiii dragilor, cuptorul a revenit in bucataria mea dupa o vreme ce mi s-a parut a fi o vesnicie 😀 Si cum trebuia sa marcam cumva acest moment, l-am pus imediat la treaba. Si cum altfel decat cu o prajitura cu ciocolata? Cu multa ciocolata! :)))

Tarta cu ciocolata si bezea cu lamaie

 

Tarta cu ciocolata

Ingrediente

  • Blat de biscuiti:
  • 120 g biscuiti simpli
  • 60 g unt
  • 2 linguri cacao
  • Crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 g lapte condensat indulcit
  • 2 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • Bezea cu lamaie:
  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • zeama de lamaie

Mod de preparare Tarta cu ciocolata si bezea cu lamaie:

Blat de biscuiti:

Biscuitii si cacaoa se mixeaza la robot pana se obtine un pesmet fin. Adaugam untul topit si mixam din nou pana obtinem o compozitie ca niste firimituri ce o vom pune intr-o tava detasabila (20 cm diametru)  Tasam bine cu lingura sau cu fundul unui pahar, astfel incat sa obtinem un blat compact. Dam la frigider pana pregatim crema.

Crema de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele o punem intr-un vas impreuna cu laptele condensat indulcit si o topim la foc mic, amestecand mereu pana se omogenizeaza. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca si incorporam galbenusurile de ou, amestecand energic.

Turnam crema de ciocolata peste blatul de biscuiti si dam tava la cuptor pentru cca 30 de minute.

Intre timp vom prepara bezeaua din cele 2 albusuri. Mixam bine pana obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul si mixam din nou pana obtinem o spuma densa si consistenta. La sfarsit incorporam zeama de lamaie dupa gust, in functie de cat de acra doriti sa fie, dar trebuie sa aveti in vedere sa creati un contrast intre aceasta si crema de ciocolata foarte dulce. 🙂

Scoatem tava din cuptor, punem bezeaua deasupra

Bezea cu lamaie

Dam din nou la cuptor pentru cateva minute pana se rumeneste bezeaua. Eu eram tare nerabdatoare si am pus-o sub grill, sa fie gata mai repede. :)))

Se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Tarta cu ciocolata si bezea cu lamaie

poate vă plac și rețetele

34 comentarii

Laura Nechita 5 februarie 2014 - 18:14

Mihule, nu am cuvinte… decat ca ma nervezi la culmee :))))
Nu stiu ce cuvant sa ii atribui…si in fond nici nu trebuie, doar o admir si imi imaginez cum i-ar sta in gura mea…deja mi s-a topit limba :))))

Răspuns
Miha 20 februarie 2014 - 21:28

:)))) Na, ce te faci acum fara limba? :)))
Multumesc! >:D<

Răspuns
Rocsy Ciobanu 5 februarie 2014 - 18:30

Sa folosesti sanatoasa cuptorul si sa ne mai oferi bunatati din astea chiar daca salivam:)))

Răspuns
Miha 20 februarie 2014 - 21:27

Multumesc Rocsi. Ma stradui… 😉

Răspuns
Corina 5 februarie 2014 - 23:53

Ei dah! Foarte fain mod de a inaugura cuptorul! Cel mai mult cred ca s-au bucurat papilele gustative, stiu ca ale mele s-ar bucura de asa ceva!:))

Răspuns
Miha 20 februarie 2014 - 21:26

Multumesc Corina!
Daaaaa… tare s-au mai bucurat! :))))

Răspuns
Alexandrina 6 februarie 2014 - 8:32

Arata intr-un mare fel!!

Răspuns
Miha 20 februarie 2014 - 21:26

Multumesc! >:D<

Răspuns
mena 6 februarie 2014 - 11:25

Vaaaai,avea dreptate Laura,doar acum pot si eu sa te urasc pentru ce pofte ne faci:))) Arata…nici nu am cuvinte,vreau si eu! Pup,Miha :-*

Răspuns
Miha 20 februarie 2014 - 21:26

Multumesc! Te rog sa nu ma urasti prea tare! :))

Răspuns
mihaela pojogu 6 februarie 2014 - 15:06

Cat de bine arata, salivez!

Răspuns
Miha 20 februarie 2014 - 21:25

Multumesc!

Răspuns
Adela 6 februarie 2014 - 21:28

Tu câtă lămâie ai pus, Miha?

Răspuns
Miha 7 februarie 2014 - 21:55

Zeama de la jumatate de lamaie, dar stii cum e… chestie de gusturi… unele lamai sunt mai mari, mai mici, mai zemoase, mai seci… de asta n-am dat o cantitate anume. Las la latitudinea fiecaruia 😉

Răspuns
Haplea 9 februarie 2014 - 10:09

Ce bunatate de tarta! Duminica placuta!

Răspuns
Miha 20 februarie 2014 - 21:25

Multumesc!

Răspuns
Cristina 22 martie 2014 - 9:03

Imi plac mult retetele tale Miha…dar cand le fac nu imi ies ca in poza…Si la tarta asta minunata, abia am intins biscuitii in tava….fffffffff subtire! 🙁

Răspuns
Miha 22 martie 2014 - 15:56

Cristina, blatul este unul subtire, se vede asta si in poze. Poate tava ta e mai mare decat cea pe care am folosit-o eu?

Răspuns
Cristina 25 martie 2014 - 10:36

Cu toate piedicile, am reusit sa o fac si s-a mancat imediat!
Data viitoare dublez cantitatea de biscuiti! 🙂

Răspuns
Grosariu Angelica 14 septembrie 2014 - 12:00

la cate grade punem cuptorul? Artata foarte bine!

Răspuns
Miha 14 septembrie 2014 - 13:03

Foc mediu, 180-190 de grade 😉
Multumesc!

Răspuns
Iulia 5 decembrie 2014 - 11:27

Miha, ce fel de lapte condensat folosesti? Superba tarta, abia astept sa o incerc!

Răspuns
Miha 5 decembrie 2014 - 11:49

Lapte condensat indulcit. La mine se gaseste doar in Auchan

Răspuns
Iulia 5 decembrie 2014 - 13:02

Multumesc pentru raspuns. Nu stiam de care sa cumpar, daca e vreo diferenta, de exemplu am vazut si la Lidl lapte condensat Pilos la cutie de 350 ml. Acela e bun sau e doar pentru cafea?

Răspuns
Miha 5 decembrie 2014 - 14:29

Cel de la Lidl este lapte condensat neindulcit. Cel indulcit se comercializeaza in cutii ca de conserva, este gros ca o smantana si foarte dulce.

Răspuns
Iulia 5 decembrie 2014 - 14:57

Am inteles acum diferenta. Multumesc mult inca o data pentru ajutor 🙂

Miha 5 decembrie 2014 - 19:59

cu drag >:D<

adi 29 decembrie 2014 - 17:10

Maine voi face si eu aceasta tarta apetisanta si as dori sa stiu cum/cu ce se fac bezelele deasupra

Răspuns
Miha 29 decembrie 2014 - 19:00

Bezeaua am pus-o intr-un posh la care am atasat un dui cu varf rotund

Răspuns
adi 30 decembrie 2014 - 13:26

Am făcut și eu tarta si este perfecta…

Răspuns
ioana 4 aprilie 2015 - 15:48

Delicioasa

Răspuns
ioana 22 aprilie 2015 - 22:02
Răspuns
ionescu daniela 10 februarie 2016 - 10:15

Buna Miha
Cu ce putem inlocui laptele condensat?

Răspuns
Miha 10 februarie 2016 - 12:00

Buna Daniela,
Laptele condensat nu prea ai cu ce-l inlocui. Daca ar fi sa aleg as incerca cu niste smantana pentru frisca si as indulci dupa gust. Nu va fi chiar acelasi lucru, dar cred ca va fi bun 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: