Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu branza

Tarta cu branza dulce

Pentru prepararea acestei retete de tarta cu branza am folosit Aluatul fals dospit al lui dr Oetcher. Se prepara usor, exista in 2 variante (simplu si dulce) si se preteaza pentru multiple utilizari.

Tarta cu branza dulce

 

Ingrediente

  • Varianta dulce:
  • 150 g branza de vaci
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • un varf de cutit sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 75 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 pliculet (10 g) praf de copt
  • Varianta simpla:
  • 150 g branza de vaci
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 300 g faina
  • 1 pliculet (10 g) praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • cateva linguri de smantana (optional)
  • esenta de rom
loading...

Mod de preparare Tarta cu branza:

Aluat:

Se amesteca intr-un vas branza, laptele, uleiul, sarea/zaharul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul de maini.

Umplutura:

Branza se mixeaza cu ouale, zaharul si smantana, daca branza este prea uscata. Se aromeaza dupa gust cu esenta de rom.

Intindeti o parte din aluat in tava (20/30 cm), puneti umplutura de branza, iar din restul de aluat taiati fasii din care formati un grilaj deasupra tartei. Aluatul se poate decupa in diverse forme, alegerea va apartine.

Tarta cu branza se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos deasupra.

Placinta cu branza dulce

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Am incercat pana acum mai multe variante de Tiramisu, de cele mai multe ori retete adaptate astfel incat sa poate manca si copiii. Astazi avem insa o varianta dedicata exclusiv adultilor, cu cafea si lichior Amaretto 😉 Pentru prepararea cafelei am folosit espressorul Breville Prima Latte, pe care il poti […]

Chec pufos cu rahat

Chec pufos cu rahat

Azi avem in meniu un chec pufos cu rahat, un desert rapid si simplu de preparat. Este genul acela de reteta care te scoate din impas cand ti se anunta musafiri sau ai chef de ceva bun, dar nu prea multe ingrediente la indemana 😉 Mod de preparare Chec pufos […]

Prajitura cu mere si aluat razuit

Prajitura cu mere si aluat razuit

Astazi va aduc o prajitura cu mere si aluat razuit, o prajitura de casa care o putem face oricand in timpul anului, dar acum, mai mult ca niciodata, parca are un gust mai bun. Mod de preparare Prajitura cu mere si aluat razuit: Vom pregati mai intai umplutura pentru prajitura […]

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Ce pot sa spun? Da, mi-a lipsit pana acum reteta de Lava Cake de pe blog. Am avut candva demult o incercare a acestui deliciu cu ciocolata, dar mai apoi s-a asternut praful, cum se spune. Asta pana cand s-a intors Robert dintr-o excursie si mi-a spus ca a mancat […]