Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu branza

Tarta cu branza dulce

Pentru prepararea acestei retete de tarta cu branza am folosit Aluatul fals dospit al lui dr Oetcher. Se prepara usor, exista in 2 variante (simplu si dulce) si se preteaza pentru multiple utilizari.

Tarta cu branza dulce

 

Ingrediente

  • Varianta dulce:
  • 150 g branza de vaci
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • un varf de cutit sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 75 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 pliculet (10 g) praf de copt
  • Varianta simpla:
  • 150 g branza de vaci
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 300 g faina
  • 1 pliculet (10 g) praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • cateva linguri de smantana (optional)
  • esenta de rom
loading...

Mod de preparare Tarta cu branza:

Aluat:

Se amesteca intr-un vas branza, laptele, uleiul, sarea/zaharul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul de maini.

Umplutura:

Branza se mixeaza cu ouale, zaharul si smantana, daca branza este prea uscata. Se aromeaza dupa gust cu esenta de rom.

Intindeti o parte din aluat in tava (20/30 cm), puneti umplutura de branza, iar din restul de aluat taiati fasii din care formati un grilaj deasupra tartei. Aluatul se poate decupa in diverse forme, alegerea va apartine.

Tarta cu branza se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos deasupra.

Placinta cu branza dulce

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu gem de caise si frisca

Prajitura cu gem de caise si frisca

Sa ai in camara un borcan de gem de caise sau orice alt fruct este intotdeauna benefic 🙂 Ai pe ce pune mana cand ti se face pofta de ceva dulce si bun. Nu numai ca il poti savura pe-o felie de paine prajita cu unt, dar poti face si […]

Gogosi pufoase – reteta gogosi simple si pufoase

Gogosi pufoase – reteta gogosi simple si pufoase

Reteta de gogosi pufoase este una dintre acele retete care se face foarte des la noi in bucatarie. Aproape ca le fac cu ochii inchise de-acum, iar de mancat se mananca de-ndata. As vrea sa va spun cum se pastreaza pana a doua zi, dar niciodata nu apuca ziua de […]

Prajitura turnata cu caise

Prajitura turnata cu caise

Prajitura cu caise am tot facut vara asta, varianta cu iaurt ne-a placut cel mai mult, dar si varianta simpla si pufoasa. Si daca tot am avut multe caise la dispozitie am zis sa incerc si varianta turnata, am avut eu o presimtire ca va fi foarte buna 🙂 La […]

Cookies – reteta biscuiti cu ciocolata

Cookies – reteta biscuiti cu ciocolata

Incercand sa le explic copiilor despre politica de confidentialitate si despre cookies, lor le-a zburat gandul catre taramuri culinare si pofta nu le-a mai dat pace :))) Pentru data viitoare le-am promis portie dubla, acestia s-au terminat de-ndata 🙂 Mod de preparare Cookies: Untul moale, lasat la temperatura camerei, se […]