Pentru prepararea acestei retete de tarta cu branza am folosit Aluatul fals dospit al lui dr Oetcher. Se prepara usor, exista in 2 variante (simplu si dulce) si se preteaza pentru multiple utilizari.
Ingrediente
- Varianta dulce:
- 150 g branza de vaci
- 6 linguri lapte
- 6 linguri ulei
- un varf de cutit sare
- 1 pliculet zahar vanilat
- 75 g zahar
- 300 g faina
- 1 pliculet (10 g) praf de copt
- Varianta simpla:
- 150 g branza de vaci
- 6 linguri lapte
- 6 linguri ulei
- 1 lingurita sare
- 300 g faina
- 1 pliculet (10 g) praf de copt
- Pentru umplutura:
- 500 g branza de vaci
- 200 g zahar
- 2 oua
- cateva linguri de smantana (optional)
- esenta de rom
Mod de preparare Tarta cu branza:
Aluat:
Se amesteca intr-un vas branza, laptele, uleiul, sarea/zaharul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul de maini.
Umplutura:
Branza se mixeaza cu ouale, zaharul si smantana, daca branza este prea uscata. Se aromeaza dupa gust cu esenta de rom.
Intindeti o parte din aluat in tava (20/30 cm), puneti umplutura de branza, iar din restul de aluat taiati fasii din care formati un grilaj deasupra tartei. Aluatul se poate decupa in diverse forme, alegerea va apartine.
Tarta cu branza se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos deasupra.