Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu branza

Tarta cu branza dulce

Pentru prepararea acestei retete de tarta cu branza am folosit Aluatul fals dospit al lui dr Oetcher. Se prepara usor, exista in 2 variante (simplu si dulce) si se preteaza pentru multiple utilizari.

Tarta cu branza dulce

 

Ingrediente

  • Varianta dulce:
  • 150 g branza de vaci
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • un varf de cutit sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 75 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 pliculet (10 g) praf de copt
  • Varianta simpla:
  • 150 g branza de vaci
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 300 g faina
  • 1 pliculet (10 g) praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • cateva linguri de smantana (optional)
  • esenta de rom
loading...

Mod de preparare Tarta cu branza:

Aluat:

Se amesteca intr-un vas branza, laptele, uleiul, sarea/zaharul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul de maini.

Umplutura:

Branza se mixeaza cu ouale, zaharul si smantana, daca branza este prea uscata. Se aromeaza dupa gust cu esenta de rom.

Intindeti o parte din aluat in tava (20/30 cm), puneti umplutura de branza, iar din restul de aluat taiati fasii din care formati un grilaj deasupra tartei. Aluatul se poate decupa in diverse forme, alegerea va apartine.

Tarta cu branza se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos deasupra.

Placinta cu branza dulce

loading...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

Briose pufoase cu portocale

Briose pufoase cu portocale

Reteta de Briose pufoase cu portocale este perfecta pentru atunci cand va raman portocale in cosul de fructe si nu le mai vrea nimeni. Puteti adapta in functie de fructele ce le aveti la dispozitie, eu am mai facut si cu un amestec de citrice (portocale, lamaie, mandarine). Reteta de […]

%d blogeri au apreciat: