Prajitura Twix

de Miha
2748 vizualizări
Prajitura cu caramel si ciocolata

Reteta Prajitura Twix

Prajitura cu caramel si ciocolata
Mod de preparare Prajitura Twix: Faina, zaharul si untul se freaca intre degete, pana se obtin niste firimituri. Se presara uniform intr-o… Prajituri Prajitura Twix European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • Pentru caramel:
  • o cutie lapte condensat indulcit (350-400 g)
  • 125 g unt
  • 30 g sirop de artar sau miere
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • optional:
  • 1 cubulet de unt
  • 1-2 linguri de lapte

Mod de preparare Prajitura Twix:

Faina, zaharul si untul se freaca intre degete, pana se obtin niste firimituri. Se presara uniform intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se preseaza bine cu palma. Se coace cam 30 de minute la foc mic (160 C).

Separat, se amesteca intr-un ibric ingredientele pentru caramel. Se pune ibricul mai intai la foc mare, pana incepe sa fiarba compozitia, apoi se da focul la minim si se tine cam 20-30 minute. Se amesteca incontinuu.  Atentie, la inceput, cand compozitia e mai lichida, are tendinta sa dea in foc, in acest caz, se va lua de pe foc periodic, pentru a cobori spuma care se ridica. Caramelul trebuie sa iasa gros, de culoare maro deschis.

Dupa ce s-a racit blatul, se toarna caramelul peste el si se intinde uniform cu lingura. Se da prajitura la rece pentru vreo jumatate de ora.

Pentru glazura se topeste ciocolata si se intinde peste prajitura. Se da la rece pana se intareste glazura.

Sursa de inspiratie by Natalia

poate vă plac și rețetele

4 comentarii

ellis 24 ianuarie 2009 - 6:04

tu ai mai gasit lapte condensat? eu inca nu…

Răspuns
Miha 24 ianuarie 2009 - 8:34

La noi in Iasi am inteles ca ar fi la Plus,dar n-am ajuns inca acolo…Imi e tare peste mana magazinul asta.

Răspuns
ellis 26 ianuarie 2009 - 12:21

pai o fi si aici la plus, dar sunt in celalalt capat…

Răspuns
Service GSM 22 ianuarie 2018 - 13:54

Delicios

Răspuns

Lasă un răspuns