Reteta Prajitura Twix

INGREDIENTE
- Pentru blat:
- 200 g faina
- 100 g unt
- 100 g zahar
- Pentru caramel:
- o cutie lapte condensat indulcit (350-400 g)
- 125 g unt
- 30 g sirop de artar sau miere
- Pentru glazura:
- 200 g ciocolata cu lapte
- optional:
- 1 cubulet de unt
- 1-2 linguri de lapte
Mod de preparare Prajitura Twix:
Faina, zaharul si untul se freaca intre degete, pana se obtin niste firimituri. Se presara uniform intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se preseaza bine cu palma. Se coace cam 30 de minute la foc mic (160 C).
Separat, se amesteca intr-un ibric ingredientele pentru caramel. Se pune ibricul mai intai la foc mare, pana incepe sa fiarba compozitia, apoi se da focul la minim si se tine cam 20-30 minute. Se amesteca incontinuu. Atentie, la inceput, cand compozitia e mai lichida, are tendinta sa dea in foc, in acest caz, se va lua de pe foc periodic, pentru a cobori spuma care se ridica. Caramelul trebuie sa iasa gros, de culoare maro deschis.
Dupa ce s-a racit blatul, se toarna caramelul peste el si se intinde uniform cu lingura. Se da prajitura la rece pentru vreo jumatate de ora.
Pentru glazura se topeste ciocolata si se intinde peste prajitura. Se da la rece pana se intareste glazura.
Sursa de inspiratie by Natalia
4 comentarii
tu ai mai gasit lapte condensat? eu inca nu…
La noi in Iasi am inteles ca ar fi la Plus,dar n-am ajuns inca acolo…Imi e tare peste mana magazinul asta.
pai o fi si aici la plus, dar sunt in celalalt capat…
Delicios