Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu branza si ciocolata

Tarta cu branza

Pornind de la reteta Laurei Adamache am facut aseara aceasta tarta cu branza si ciocolata. Am improvizat si eu cu ce-am gasit prin frigider 🙂

Tarta cu branza

 

Ingrediente

  •  500 g branza de vaci (in reteta originala era ricotta)
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • 100 g ciocolata (in reteta originala erau bobite de ciocolata, eu am dat-o pe razatoarea mare)
  • esenta rom
  • un praf sare
  • 50 g unt
  • 160 g biscuiti (eu am folosit obisnuiti)
loading...

Mod de preparare Tarta cu branza si ciocolata:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem bine, ca pentru bezea, cu praful de sare si cu jumatate din cantitatea de zahar. Separat batem si galbenusurile cu cealalta jumatate de zahar, pana devin ca o crema. Adaugam branza (eu am blenduit-o nitel, sa fie ca o crema fina), ciocolata, esenta de rom si faina. Dupa ce-am omogenizat, lasam deoparte mixerul si cu o lingura de lemn inglobam albusurile, pale-pale.

Sfaramam biscuitii, fiecare cum si cu ce poate. :))  Eu am folosit un sucitor, ar fi mers mult mai repede la robot, dar mi-a fost lene sa-l spal dupa 😛 Topim untul si-l amestecam cu biscuitii sfaramati.

Rasturnam totul intr-o tava cu marginile detasabile, uniformizam, apoi cu ajutorul unui pahar „batatorim” bine, formand si o bordura de 1-2 cm. Acoperim cu crema de branza si dam la cuptor pentru 50 minute.

Cand este gata deschidem usa cuptorului si lasam tarta sa se racoreasca incet, dupa care o scoatem si o pudram cu zahar, eventual mai spritam niste ciocolata.

Am papat din ea cand era calda inca. Foarte buna!

Rece e si mai buna! 😉

loading...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Ham, ham, deci asta construiai in bucatarie. Arata bine si te cred pe cuvint ca-i gustoasa. La vara cind te vizitez sa prepari din toate bunatatile astea.

  2. Mama!!! Ce bine arata!!! Si combinatia branza cu cioco cred ca e mortala.

  3. Data viitoare poate incerci poze pas cu pas, asa, de amorul artei. Desigur, daca te lasa Amira

  4. Daaa…e foarte buna.
    Poate data viitoare,daca n-oi mai avea branza de vaci in frigider :D,voi face cu ricotta.Imi inchipui ca aia e si mai si…

  5. Candva poate ca voi face si poze pas cu pas…Da,cand imi vor permite copilasii.Si cand ma „va ajuta” si camera foto. Adica una noua,nu asta. :))

  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  7. Eram sigura ca ai copt tu ceva! sa nu stai un moment, mai! dar arata…delicioasa!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

%d blogeri au apreciat: