Tarta cu branza si ciocolata

de Miha
139 vizualizări
Tarta cu branza

Pornind de la reteta Laurei Adamache am facut aseara aceasta tarta cu branza si ciocolata. Am improvizat si eu cu ce-am gasit prin frigider 🙂

Tarta cu branza

 

Ingrediente

  •  500 g branza de vaci (in reteta originala era ricotta)
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • 100 g ciocolata (in reteta originala erau bobite de ciocolata, eu am dat-o pe razatoarea mare)
  • esenta rom
  • un praf sare
  • 50 g unt
  • 160 g biscuiti (eu am folosit obisnuiti)

Mod de preparare Tarta cu branza si ciocolata:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem bine, ca pentru bezea, cu praful de sare si cu jumatate din cantitatea de zahar. Separat batem si galbenusurile cu cealalta jumatate de zahar, pana devin ca o crema. Adaugam branza (eu am blenduit-o nitel, sa fie ca o crema fina), ciocolata, esenta de rom si faina. Dupa ce-am omogenizat, lasam deoparte mixerul si cu o lingura de lemn inglobam albusurile, pale-pale.

Sfaramam biscuitii, fiecare cum si cu ce poate. :))  Eu am folosit un sucitor, ar fi mers mult mai repede la robot, dar mi-a fost lene sa-l spal dupa 😛 Topim untul si-l amestecam cu biscuitii sfaramati.

Rasturnam totul intr-o tava cu marginile detasabile, uniformizam, apoi cu ajutorul unui pahar “batatorim” bine, formand si o bordura de 1-2 cm. Acoperim cu crema de branza si dam la cuptor pentru 50 minute.

Cand este gata deschidem usa cuptorului si lasam tarta sa se racoreasca incet, dupa care o scoatem si o pudram cu zahar, eventual mai spritam niste ciocolata.

Am papat din ea cand era calda inca. Foarte buna!

Rece e si mai buna! 😉

poate vă plac și rețetele

7 comentarii

Danelutza 29 ianuarie 2009 - 17:21

Ham, ham, deci asta construiai in bucatarie. Arata bine si te cred pe cuvint ca-i gustoasa. La vara cind te vizitez sa prepari din toate bunatatile astea.

Răspuns
Noros Cecer 29 ianuarie 2009 - 17:32

Mama!!! Ce bine arata!!! Si combinatia branza cu cioco cred ca e mortala.

Răspuns
Noros Cecer 29 ianuarie 2009 - 17:35

Data viitoare poate incerci poze pas cu pas, asa, de amorul artei. Desigur, daca te lasa Amira

Răspuns
Miha 29 ianuarie 2009 - 17:37

Daaa…e foarte buna.
Poate data viitoare,daca n-oi mai avea branza de vaci in frigider :D,voi face cu ricotta.Imi inchipui ca aia e si mai si…

Răspuns
Miha 29 ianuarie 2009 - 17:39

Candva poate ca voi face si poze pas cu pas…Da,cand imi vor permite copilasii.Si cand ma “va ajuta” si camera foto. Adica una noua,nu asta. :))

Răspuns
Danelutza 29 ianuarie 2009 - 17:45

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Răspuns
ellis 29 ianuarie 2009 - 19:48

Eram sigura ca ai copt tu ceva! sa nu stai un moment, mai! dar arata…delicioasa!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: