Sorbet de fructe

de Miha
89 vizualizări

Pentru ca azi se anunta o zi torida, v-am pregatit un sorbet de caise si piersici. Cu gust intens de fructe, aromat cu putina menta…un desert minunat.


3-4 caise
1 nectarina
2 piersici
2 frunze de menta
2 linguri zahar
1 lingura coniac
2 linguri apa rece

Fructele se taie bucati potrivite si se pun in vasul de la blenderul vertical. Turnam deasupra apa rece, coniacul si zaharul. Adaugam si frunzele de menta si pasam totul pana obtinem un excelent piure de fructe.

  • Fructele se pot curata de coaja in cazul in care va deranjeaza acest aspect
  • De preferat ar fi ca fructele sa fie reci, tinute in prealabil la frigider si bine coapte
  • Mai adaugati zahar, daca o sa considerati ca e necesar

Turnam piureul de fructe intr-o caserola si dam la congelator pentru vreo 3-4 ore, timp in care la intervale de 20-30 de minute, scoatem vasul si amestecam, pentru a sparge acele de gheata.

Eu ma duc sa-mi mai pun o portie. Mancare nu-mi mai trebuie, zau! :))

poate vă plac și rețetele

7 comentarii

Andreea Dianu 27 iulie 2012 - 10:59

Arata atat de bine si e atat de cremos ca mi-ai declansat o pofta teribila 😉

Răspuns
Rocsy Ciobanu 27 iulie 2012 - 11:13

Uite la cine merg eu astazi sa savurez ceva rece.Pup!

Răspuns
Hiris 27 iulie 2012 - 13:14

Cat de dulce poate fi un sorbet de fructe nu stie nimeni.

Răspuns
Haplea 29 iulie 2012 - 6:23

Ce bun este acest sorbet!!

Răspuns
Poliana 29 iulie 2012 - 19:48

Ce super arata, ce combinatie frumoasa de fructe. Nici mie nu mi-ar mai trebui mancare cu asa ceva prin casa 🙂 Pupici

Răspuns
baking and co 3 august 2012 - 10:07

ce combinatie interesanta, piersici si menta 🙂 o sa incerc si eu neaparat!

Răspuns
Sorbet de piersici cu miso | KissTheCook 31 martie 2017 - 17:50

[…] cu piersici din compot de la Sun Foods (cele mai bune!) Miha- în amestec cu nectarine și caise Isabela- cu vin spumant, yummy! Bucătăresele vesele- cu lichior de caise Angi- cu bucăți de […]

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: