Dulciuri / Inghetata / Retete de prajituri

Sorbet de fructe

Pentru ca azi se anunta o zi torida, v-am pregatit un sorbet de caise si piersici. Cu gust intens de fructe, aromat cu putina menta…un desert minunat.


3-4 caise
1 nectarina
2 piersici
2 frunze de menta
2 linguri zahar
1 lingura coniac
2 linguri apa rece

Fructele se taie bucati potrivite si se pun in vasul de la blenderul vertical. Turnam deasupra apa rece, coniacul si zaharul. Adaugam si frunzele de menta si pasam totul pana obtinem un excelent piure de fructe.

  • Fructele se pot curata de coaja in cazul in care va deranjeaza acest aspect
  • De preferat ar fi ca fructele sa fie reci, tinute in prealabil la frigider si bine coapte
  • Mai adaugati zahar, daca o sa considerati ca e necesar

Turnam piureul de fructe intr-o caserola si dam la congelator pentru vreo 3-4 ore, timp in care la intervale de 20-30 de minute, scoatem vasul si amestecam, pentru a sparge acele de gheata.

Eu ma duc sa-mi mai pun o portie. Mancare nu-mi mai trebuie, zau! :))

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Arata atat de bine si e atat de cremos ca mi-ai declansat o pofta teribila 😉

  2. Uite la cine merg eu astazi sa savurez ceva rece.Pup!

  3. Cat de dulce poate fi un sorbet de fructe nu stie nimeni.

  4. Ce bun este acest sorbet!!

  5. Ce super arata, ce combinatie frumoasa de fructe. Nici mie nu mi-ar mai trebui mancare cu asa ceva prin casa 🙂 Pupici

  6. ce combinatie interesanta, piersici si menta 🙂 o sa incerc si eu neaparat!

  7. Pingback: Sorbet de piersici cu miso | KissTheCook

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa este un desert pe care il faceam la fiecare sarbatoare cand eram acasa la ai mei si inca multi ani dupa aceea. A fost apoi o perioada cand nu stiu din ce motive peste reteta de ciocolata de casa s-a asternut praful. Am refacut-o cu ocazia Sfantului […]

%d blogeri au apreciat: