Prajitura cu capsuni si ciocolata

de Miha
21635 vizualizări
Prajitura cu capsuni si ciocolata

Prajitura cu capsuni si ciocolata de astazi este o prajitura de casa absolut delicioasa. Cand vei vedea ca este o prajitura cu foi probabil ca primul gand va fi sa dai inapoi. Te asigur ca se fac foarte usor si repede si sunt tare fragede si bune. Iar crema, vei vedea, ca se face si ea usor, chiar daca are cativa pasi in etapele de preparare. La final, promit un desrt senzational, cu care iti vei impresiona musafirii 😉

Prajitura cu capsuni si ciocolata

Prajitura cu capsuni si ciocolata

Prajitura cu capsuni si ciocolata de astazi este o prajitura de casa absolut delicioasa. Cand vei vedea ca este o prajitura cu… Prajituri prajitura cu capsuni si ciocolata European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.8/5
( 10 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 300 g faina
  • 150 g zahar (pudra)
  • 50 g cacao
  • 10 g praf de copt
  • 400 g iaurt
  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • esenta de vanilie
  • Crema de baza cu iaurt si mascarpone:
  • 250 g mascarpone
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 200 g iaurt
  • 125 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 5 g gelatina
  • Sosul de capsuni:
  • 350 g capsuni
  • 150 g zahar
  • 10 g gelatina
  • Crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata (54% cacao)
  • 100 ml lapte

Mod de preparare Prajitura cu capsuni si ciocolata:

Foi:

Amestecam faina cu cacaoa, zaharul pudra, praful de copt si un praf de sare. Dupa ce le-am amestecat bine le cernem intr-un castron. Facem o adancitura in mijloc si turnam uleiul, esenta de vanilie, iaurtul si cele 3 oua. Incepem sa mixam la viteza mica a mixerului, pana ingredientele se amesteca, apoi marim viteza mixerului si mixam pana obtinem o compozitie omogena si lucioasa.

  • puteti folosi orice fel de iaurt, dar cu cat procentul de grasimi este mare cu atat este mai bun
  • eu nu am mai avut in casa, de data asta, dar va recomand sa adaugati si 1/2 de bicarbonat de sodiu, foile vor iesi mai pufoase

Compozitia se imparte in 2 parti egale si se coc 2 blaturi in tava mare de la aragaz (cca 40/30 cm), tapetata cu hartie de copt, la foc mediu (180 grade sau 160 grade la cuptor cu ventilatie) pentru cca 20 de minute fiecare. Blaturile se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca foarte bine.

Sosul de caspuni:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece, atata apa cat sa fie bine acoperita.

Capsunile amestecate cu zahar se pun la fiert la foc mediu, pana se inmoaie. Nu dureaza mai mult de 10 minute. Dam deoparte de pe foc si pasam cu blenderul vertical. Cand sosul a ajuns la o temperatura suportabila la deget, adaugam gelatina si omogenizam. Lasam la racit, la temperatura camerei.

Crema de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele si amestecata cu lapte se topeste la foc mic sau pe baie de aburi, fara a da in clocot, amestecand continuu. Dam doparte si lasam la racit, la temperatura camerei.

Crema de baza cu iaurt si mascarpone:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.

Intr-un bol amestecam smantana pentru frisca, zaharul pudra, esenta de vanilie si mascarpone. Mixam pana obtinem o crema ferma si pufoasa. Adaugam iaurtul si omogenizam usor si o spatula. Topim gelatina pe baie de aburi sau la microunde, fara a infierbanta foarte tare. Punem cateva linguri de crema peste gelatina si amestecam energic, sa nu se inchege gelatina. Turnam acest amestec peste crema cu mascarpone din bol si omogenizam.

Crema o impartim in doua parti egale. O parte o vom incorpora in crema de ciocolata racita, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Crema ramasa se amesteca cu sosul de capsuni, din care dam deoparte cateva linguri ce le vom folosi la finisat prajitura.

  • cremele vor fi destul de moi, dar nu va faceti griji, se vor intari cat vor sta la frigider

Asamblare Prajitura cu capsuni si ciocolata:

Desprindem usor hartia de copt de pe blaturi. Atentie la cum le manevrati, sunt moi si se pot rupe usor. Fiecare blat se taie in 2 parti, pe latime, obtinand astfel 4 blaturi de cca 20/30 cm.

Punem un blat intr-o tava tapetata cu folie alimentara sau intr-un cadru pentru prajituri, turnam jumatate din crema cu ciocolata, acoperim cu al doilea blat, urmeaza cca 2/3 din crema cu capsuni, al treilea blat, restul de crema cu ciocolata si ultimul blat p care il vom acoperi cu restul de crema de capsuni. Stropim/turnam/mazgalim 😀 cu sosul de capsuni pus deoparte.

Prajitura se lasa peste noapte la frigider, a doua zi se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu capsuni si ciocolata

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu capsuni si ciocolataPrajitura cu capsuni si ciocolata

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns