Prajituri / Retete de prajituri

Savarina cu pesmet

Savarine cu pesmet

Savarina este o prajitura ce-mi aduce aminte de copilarie si careia nici macar un ciocoholic inrait ca mine :)) nu-i poate rezista. Moale, pufoasa, insiropata…mmmm… Reteta de savarine cu pesmet este o varianta mai rapida a savarinelor cu drojdie, dar la fel de delicioasa.

Savarine cu pesmet

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de pesmet
  • 1 lingura faina
  • Pentru sirop avem nevoie de:
  • 400 ml apa
  • 200 g zahar
  • Pentru umplutura:
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar (sau mai mult, in functie de cat preferati de dulce)
  • 1 intaritor de frisca
loading...

Mod de preparare Savarina cu pesmet:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam bine in continuare, pana capata o consistenta ca de bezea. Inglobam si galbenusurile, pe rand. La sfarsit pesmetul amestecat cu faina.

Se pune compozitia in forme si se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru cca 30 de minute. Sau pana trece testul scobitorii. 🙂

  • Eu nu am forme speciale de savarine, asa ca le-am copt in cele de briose. :))

Sirop:

Zaharul se caramelizeaza, apoi se „stinge” cu apa rece. Atentie la aburi! Se lasa la racit. Mai amestecam din cand in cand pana se dizolva caramelul.

Umplutura:

Smantana foarte rece se mixeaza la viteza medie pana incepe sa capete consistenta, moment in care adaugam zaharul si intaritorul de frisca. Mixam pana devine pufoasa si se intareste.

Savarinelor racite li se taie partea de deasupra, capacelul. Luam cate o savarina si o scufundam in sirop. Le lasam cat sa se imbibe foarte bine cu sirop si le scoatem pe un platou si le umplem cu frisca. Capacelele le ungem cu dulce de leche si le asezam peste „motzul” de frisca.

Savarina cu pesmet si frisca

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

17 Comentarii

  1. Mmm, e una din prajiturile mele preferate! Dar nu le fac, ca is capabila sa le maninc pe toate, fara sa ma opresc. :))))

  2. buna mihaela arata faine savarinele si gustoase …..daca doresti sa incerci o reteta nou pt ele poti sa urmaresti situl meu http://anca-retetedelicioase.blogspot.com eu le am putin mai diferite la reteta(de ex siropul eu il termin cu esenta de rom si asa le insiroez si au un gust deoisebit …pa

  3. Buna Anca!

    Foarte frumos la tine si apetisant! 🙂

    Problema ar fi ca la mine se deschide foarte foarte greu blogul tau, nu-mi dau seama de ce.

    O zi buna!

  4. cristina says:

    Daca ai copt in tava de briose aluatul acesta ai mai pus si hartiute?

  5. Cristina, pentru reteta asta am folosit niste forme de silicon, individuale. Arata intocmai ca si hartiutele pentru briose. Acelea nu necesita ungere sau hartiute speciale.

  6. Lale says:

    Felicitari draga mea,arata delocioase..spune-mi te rog cite bucati iti ies din compozitie?
    Pupici

  7. Cantitatile sunt pentru 12 bucati. 😉

  8. Superbe savarinele!…Nu am mai mancat de o vesnicie.

  9. Anonymous says:

    Pfffffffffffffffffff , desertul care era preponderent in preferintele mele , pe cand costau 1,85 lei … excelente !
    Diana

  10. F bune!

  11. Multumesc Licuta!
    Ia sa faci, ca-s usor de facut. :)) Pupici cu lipici.

  12. Diana, atat costau? Habar nu mai am…uita baba! :))))

  13. Asa e Alina…is foarte bune. Pup! :*

  14. Blatul l-am facut dupa alte cantitati ca sotul meu nu se satura cu 12 savarine :)) insa siropul l-am facut asa ca tine si a iesit fenimenal! O idee e sa pui si putina dulceata (pt aspect) deasupra pe savarina… n sirop eu am pus si niste lamaie stoarsa… mi-au iesit vreo 25 de bucati da nu stiu daca mai am vreo 4 in frigider! 🙂 bune savarinele astea! 🙂

  15. Rhoda, la momentul la care am facut savarinele nu aveam dulceata in casa, asa ca am inlocuit cu dulce de leche. A fost…buuuun… :)))

    Da, ai dreptate, sunt foarte bune.

  16. Minunate!!!imi plac tare mult dar nu am facut niciodata..Acum sigur o sa le fac…te pup!!

  17. Pupici Liliana! :*

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: