Aluat dulce / Retete de prajituri

Rulouri cu branza

Pentru aluat avem nevoie de:

250 ml lapte
1 ou
50 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 lingurita drojdie uscata
100 g unt
550 g faina

Oul il mixam cu un praf de sare,cu zaharul si cu zaharul vanilat.Adaugam laptele caldut,apoi jumatate din cantitatea de faina si drojdia. Amestecam bine si dupa ce s-a omogenizat adaugam si untul moale.

Toata aceasta compozitie am pus-o in cuva masinii de paine,am adaugat si restul de faina si ne-am vazut fiecare de treaba. :)) Masina de framantat si dospit,iar eu…nu mai stiu. :))

Aluatul il intindem intr-o foaie (sau 2-3,depinde de suprafata de lucru) groasa de 1-1,5 cm

Daca vi se pare munca asta prea grea va puteti chema ajutoare…:))

si ungem cu umplutura de branza preparata din:

500 g branza
200 ml frisca lichida
200 g zahar
2 oua
esenta de rom

Rulam foaia pe lungime,

apoi cu un cutit bine ascutit,taiem oblic bucati de 3-4 cm,

pe care le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Le mai lasam un pic la crescut,le ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte si dam la cuptor,la 180 de grade,pana se rumenesc.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Fur si eu o „rulata” ca-s cu brinzica romaneasca. Ufffa, cum ar spune nora ta, ce-mi facusi la ora asta…

  2. Yammiii Yamiii. ce buna cred ca e. Ajutorul tau in bucatarie e Amira? Pusici

  3. Te asteapta un premiu la mine. Pup

  4. Wow how delicious looks this rolls! I’ll take one! I have an award for you 🙂 Kisses!

  5. arata foarte bine. cred ca fara ajutoare nu iesea asa buna. Felicitari!

  6. Cuscra,nu ti-ai luat niste branza la pachet cand ai plecat din Romania? :))

    Pup noruca draga!

  7. Miki,Amira e inca la inceput,e incepator.Inca ia lectii de la frate-su,care e la avansati deja. :))

    Pup si bine-ai ajuns acasa! 🙂

  8. Maria,thans! Kiss!

  9. Oana,multumesc!

    Bineinteles ca ajutorul face toate paralele! :))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu visine si nuca cu gratar

Prajitura cu visine si nuca cu gratar

Si uite-asa cu reteta asta de prajitura cu visine si nuca cu gratar am reusit sa dau gata toate visinele ce le aveam conservate la rece. Cu aluat pufos si multa umplutura, cred ca va ramane preferata mea in ceea ce priveste prajitura de casa cu aluat dospit. Mod de […]

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Dupa ce am facut reteta de cozonac cu nuca, stafide si rahat ai mei au insistat sa le fac si lor cozonac, dar sa fie numai cu nuca si cacao. Nu m-am mai complicat cu impletit sulurile de aluat, le-am lasat asa cum erau si asa a iesit aceasta rulada […]

Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Am tot incercat pana acum diverse retete de cozonac, dar niciodata nu am facut un cozonac cu nuca, stafide si rahat, un cozonac „cu de toate, ca shaorma” 😀 Asa ca, profitand de campania „Bucuria de a imparti ceva bun” lansata de Dr Oetker si de pofta de cozonac a […]

Gogosi rasucite

Gogosi rasucite

Stiti voi vreun omulet caruia sa nu-i placa gogosile? 🙂 Care sa nu serveasca macar una, asa „de pofta”? Mie imi plac, cu toate ca am alte deserturi printre preferinte, dar copiii mei le devoreaza de-a dreptul. Nu le fac eu prea des gogosi, asa cum si-ar dori ei, iar […]