Retete de prajituri / Rulade

Rulada turceasca

Rulada turceasca

Rulada turceasca cu frisca si nuca

Rulada turceasca

Ingrediente

  • * 500 ml lapte
  • * 100 g zahar
  • * 75 g faina
  • * 25 g unt
  • * esenta de vanilie
  • * 100 g nuca de cocos
  • * 100 g nuca macinata
  • * 200 ml frisca lichida
loading...

Mod de preparare Rulada turceasca:

Jumatate din cantitatea de lapte o punem la fiert. Zaharul il amestecam cu faina, apoi „desfacem” totul cu restul de lapte rece. Cand laptele pus la fiert da in clocot, turnam compozitia cu faina, in fir subtire si amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase.

Fierbem la foc mic, amestecand continuu, pana obtinem o budinca consistenta. Incorporam untul si esenta de vanilie, lasam sa se racoreasca.

In tava (25/35 cm) in care vom construi prajitura punem nuca de cocos in strat uniform. Deasupra punem budinca, cu lingura din loc in loc, apoi nivelam cu atentie, sa nu se strice stratul de nuca de cocos.

Cum se prepara blatul pentru rulada turceasca

Dupa ce s-a racit complet budinca, punem frisca batuta si nivelam. Presaram nuca macinata

Rulada turceasca cu nuca

si dam la frigider pentru cel putin 2 ore, cand stratul de budinca se va intari considerabil.

Cu un cutit bine ascutit taiem fasii lungi si inguste, apoi fiecare fasie se ruleaza, obtinand astfel niste mini-rulade, rulade la care am visat de cand le-a postat Gaby. :)) Sa traiesti Gaby, sa traiesti. :))

Rulada turceasca

loading...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. Arata excelent si pe deasupra si simple de facut…;;)

  2. imi place tot ce e cu cocos.arata grozav prajiturelele tale.tare mai esti harnicuta !

  3. Da ce bine arata !!! Da ce bine mi-o sta azi, in vizita la tine…!!!

  4. Ce nebunie de rulada! Pare usor de facut, cred ca am s-o incerc si eu.
    Nu stiu daca ti-am mai spus, imi place mult noul look al blogului.
    Weekend placut!

  5. Wow ce fain arata si cred ca se topeste in gura…bravo! Jos palaria!

  6. Esti o minunata sursa de inspiratie pentur mine! Multumesc!
    Pe blogul meu te asteapta un mic premiu de Florii. http://testdaiana1.blogspot.com/2010/03/premii-de-florii.html

  7. arata fenomenal!!!!! si este o reteta foarte interesanta!

  8. Ca de obicei , m-ai lasat fara cuvinte si balind pe tastatura…arata intr-un mare fel exceptional minirulada ta…si cred ca e asa de pufoasa , ca se topeste efectiv in gura…Foarte bine arata!

  9. Foarte buna rulada,am facut-o si eu dar cred ca am gresit ceva pentru ca nu mi s-a rulat asa ca la tine,dar s-a mancat si asa.Sambata o voi incerca din nou.Te pupam de la malul marii si iti multumim pentru toate bunuturile!!!Felicia (Mangalia)

  10. Multumesc tare mult Felicia pentru cuvintele frumoase.
    Ce anume nu ti-a iesit? Poate a fost prea moale compozitia?

  11. Pur si simplu minunata e aceasta rulada! Inca o reteta, inca un succes 😀 !

  12. Multumesc Andra! 🙂

  13. buna amsi eu o intrebare inainte sa pui nuca de cocos se pune folie ceva?rulada arata super bine si as vrea sa incerc si eu sa o fac

  14. Kerim, nuca de cocos se pune direct in tava, fara folie. Nu este necesara, dar daca vrei sa-ti iei o masura de siguranta poti pune.

    Multumesc si ma bucur ca-ti place!

  15. Valentina says:

    Le-am facut si eu dar imi par Putin cam gretoase

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

%d blogeri au apreciat: