Macar o data trebuie sa incercati aceasta reteta de rulada turceasca. Este un deliciu si nici nu e foarte greu de pregatit! Haideti sa vedeti! 😉
INGREDIENTE
- * 500 ml lapte
- * 100 g zahar
- * 75 g faina
- * 25 g unt
- * esenta de vanilie
- * 100 g nuca de cocos
- * 100 g nuca macinata
- * 200 ml frisca lichida
Mod de preparare Rulada turceasca:
Jumatate din cantitatea de lapte o punem la fiert. Zaharul il amestecam cu faina, apoi „desfacem” totul cu restul de lapte rece. Cand laptele pus la fiert da in clocot, turnam compozitia cu faina, in fir subtire si amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase.
Fierbem la foc mic, amestecand continuu, pana obtinem o budinca consistenta. Incorporam untul si esenta de vanilie, lasam sa se racoreasca.
In tava (25/35 cm) in care vom construi prajitura punem nuca de cocos in strat uniform. Deasupra punem budinca, cu lingura din loc in loc, apoi nivelam cu atentie, sa nu se strice stratul de nuca de cocos.
Dupa ce s-a racit complet budinca, punem frisca batuta si nivelam. Presaram nuca macinata
si dam la frigider pentru cel putin 2 ore, cand stratul de budinca se va intari considerabil.
Cu un cutit bine ascutit taiem fasii lungi si inguste, apoi fiecare fasie se ruleaza, obtinand astfel niste mini-rulade, rulade la care am visat de cand le-a postat Gaby. :)) Sa traiesti Gaby, sa traiesti. :))
15 comentarii
Arata excelent si pe deasupra si simple de facut…;;)
imi place tot ce e cu cocos.arata grozav prajiturelele tale.tare mai esti harnicuta !
Da ce bine arata !!! Da ce bine mi-o sta azi, in vizita la tine…!!!
Ce nebunie de rulada! Pare usor de facut, cred ca am s-o incerc si eu.
Nu stiu daca ti-am mai spus, imi place mult noul look al blogului.
Weekend placut!
Wow ce fain arata si cred ca se topeste in gura…bravo! Jos palaria!
Esti o minunata sursa de inspiratie pentur mine! Multumesc!
Pe blogul meu te asteapta un mic premiu de Florii. http://testdaiana1.blogspot.com/2010/03/premii-de-florii.html
arata fenomenal!!!!! si este o reteta foarte interesanta!
Ca de obicei , m-ai lasat fara cuvinte si balind pe tastatura…arata intr-un mare fel exceptional minirulada ta…si cred ca e asa de pufoasa , ca se topeste efectiv in gura…Foarte bine arata!
Foarte buna rulada,am facut-o si eu dar cred ca am gresit ceva pentru ca nu mi s-a rulat asa ca la tine,dar s-a mancat si asa.Sambata o voi incerca din nou.Te pupam de la malul marii si iti multumim pentru toate bunuturile!!!Felicia (Mangalia)
Multumesc tare mult Felicia pentru cuvintele frumoase.
Ce anume nu ti-a iesit? Poate a fost prea moale compozitia?
Pur si simplu minunata e aceasta rulada! Inca o reteta, inca un succes 😀 !
Multumesc Andra! 🙂
buna amsi eu o intrebare inainte sa pui nuca de cocos se pune folie ceva?rulada arata super bine si as vrea sa incerc si eu sa o fac
Kerim, nuca de cocos se pune direct in tava, fara folie. Nu este necesara, dar daca vrei sa-ti iei o masura de siguranta poti pune.
Multumesc si ma bucur ca-ti place!
Le-am facut si eu dar imi par Putin cam gretoase