Rulada turceasca

de Miha
251 vizualizări
Rulada turceasca

Rulada turceasca cu frisca si nuca

Rulada turceasca

Ingrediente

  • * 500 ml lapte
  • * 100 g zahar
  • * 75 g faina
  • * 25 g unt
  • * esenta de vanilie
  • * 100 g nuca de cocos
  • * 100 g nuca macinata
  • * 200 ml frisca lichida

Mod de preparare Rulada turceasca:

Jumatate din cantitatea de lapte o punem la fiert. Zaharul il amestecam cu faina, apoi “desfacem” totul cu restul de lapte rece. Cand laptele pus la fiert da in clocot, turnam compozitia cu faina, in fir subtire si amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase.

Fierbem la foc mic, amestecand continuu, pana obtinem o budinca consistenta. Incorporam untul si esenta de vanilie, lasam sa se racoreasca.

In tava (25/35 cm) in care vom construi prajitura punem nuca de cocos in strat uniform. Deasupra punem budinca, cu lingura din loc in loc, apoi nivelam cu atentie, sa nu se strice stratul de nuca de cocos.

Cum se prepara blatul pentru rulada turceasca

Dupa ce s-a racit complet budinca, punem frisca batuta si nivelam. Presaram nuca macinata

Rulada turceasca cu nuca

si dam la frigider pentru cel putin 2 ore, cand stratul de budinca se va intari considerabil.

Cu un cutit bine ascutit taiem fasii lungi si inguste, apoi fiecare fasie se ruleaza, obtinand astfel niste mini-rulade, rulade la care am visat de cand le-a postat Gaby. :)) Sa traiesti Gaby, sa traiesti. :))

Rulada turceasca

poate vă plac și rețetele

15 comentarii

m.t. 25 martie 2010 - 22:57

Arata excelent si pe deasupra si simple de facut…;;)

Răspuns
pansy 26 martie 2010 - 2:20

imi place tot ce e cu cocos.arata grozav prajiturelele tale.tare mai esti harnicuta !

Răspuns
minoki 26 martie 2010 - 5:29

Da ce bine arata !!! Da ce bine mi-o sta azi, in vizita la tine…!!!

Răspuns
Flori M 26 martie 2010 - 6:34

Ce nebunie de rulada! Pare usor de facut, cred ca am s-o incerc si eu.
Nu stiu daca ti-am mai spus, imi place mult noul look al blogului.
Weekend placut!

Răspuns
Mihaela 26 martie 2010 - 15:24

Wow ce fain arata si cred ca se topeste in gura…bravo! Jos palaria!

Răspuns
vdaiana 26 martie 2010 - 18:01

Esti o minunata sursa de inspiratie pentur mine! Multumesc!
Pe blogul meu te asteapta un mic premiu de Florii. http://testdaiana1.blogspot.com/2010/03/premii-de-florii.html

Răspuns
ellis 27 martie 2010 - 14:34

arata fenomenal!!!!! si este o reteta foarte interesanta!

Răspuns
dintimisoara 29 martie 2010 - 9:53

Ca de obicei , m-ai lasat fara cuvinte si balind pe tastatura…arata intr-un mare fel exceptional minirulada ta…si cred ca e asa de pufoasa , ca se topeste efectiv in gura…Foarte bine arata!

Răspuns
fely2 1 iulie 2010 - 13:23

Foarte buna rulada,am facut-o si eu dar cred ca am gresit ceva pentru ca nu mi s-a rulat asa ca la tine,dar s-a mancat si asa.Sambata o voi incerca din nou.Te pupam de la malul marii si iti multumim pentru toate bunuturile!!!Felicia (Mangalia)

Răspuns
Miha 1 iulie 2010 - 19:34

Multumesc tare mult Felicia pentru cuvintele frumoase.
Ce anume nu ti-a iesit? Poate a fost prea moale compozitia?

Răspuns
andra 29 martie 2011 - 23:11

Pur si simplu minunata e aceasta rulada! Inca o reteta, inca un succes 😀 !

Răspuns
Miha 30 martie 2011 - 7:00

Multumesc Andra! 🙂

Răspuns
kerim 23 iunie 2012 - 20:20

buna amsi eu o intrebare inainte sa pui nuca de cocos se pune folie ceva?rulada arata super bine si as vrea sa incerc si eu sa o fac

Răspuns
Miha 23 iunie 2012 - 20:29

Kerim, nuca de cocos se pune direct in tava, fara folie. Nu este necesara, dar daca vrei sa-ti iei o masura de siguranta poti pune.

Multumesc si ma bucur ca-ti place!

Răspuns
Valentina 3 noiembrie 2014 - 17:28

Le-am facut si eu dar imi par Putin cam gretoase

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: