Rulada din aluat de cozonac cu nuca

de Miha
6265 vizualizări

Reteta Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Ingrediente

  • Aluat:
  • ~530 g faina
  • 250 ml lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 7 g drojdie uscata Dr Oetker
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei
  • coaja de lamaie Finesse Dr Oetker
  • esenta de vanilie Dr Oetker
  • Umplutura de nuca:
  • 400 g nuca macinata
  • 3 linguri cacao Dr Oetker
  • 200 g zahar
  • putina scortisoara
  • esenta de portocale Dr Oetker
  • lapte, atat cat compozitia sa se lege
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte

Dupa ce am facut reteta de cozonac cu nuca, stafide si rahat ai mei au insistat sa le fac si lor cozonac, dar sa fie numai cu nuca si cacao. Nu m-am mai complicat cu impletit sulurile de aluat, le-am lasat asa cum erau si asa a iesit aceasta rulada din aluat de cozonac cu nuca.

Dupa ce am facut reteta de cozonac cu nuca, stafide si rahat ai mei au insistat sa le fac si lor cozonac,… Aluat dulce Rulada din aluat de cozonac cu nuca European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • ~530 g faina
  • 250 ml lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 7 g drojdie uscata Dr Oetker
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei
  • coaja de lamaie Finesse Dr Oetker
  • esenta de vanilie Dr Oetker
  • Umplutura de nuca:
  • 400 g nuca macinata
  • 3 linguri cacao Dr Oetker
  • 200 g zahar
  • putina scortisoara
  • esenta de portocale Dr Oetker
  • lapte, atat cat compozitia sa se lege
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte

Mod de preparare Rulada din aluat de cozonac cu nuca:

Aluat de cozonac:

Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de lamaie, esenta de vanilie si omogenizam.

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele, uleiul, oul si galbenusurile. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat moale si elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

  • aluatul se poate prepara si la masina de paine
  • in functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos

Umplutura:

Nuca macinata se amesteca impreuna cu zaharul, cacaoa si scortisoara. Turnam lapte fierbinte, putin cate putin, pana compozitia se leaga. La sfarsit aromam dupa gust cu esenta de portocale.

Scoatem aluatul pe masa usor infainata si il impartim in 3. Fiecare parte o intindem cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara subtire, lunga cat tava in care vom coace rulada. Eu am folosit o tava de 25/12 cm

Repartizam compozitia de nuca pe fiecare bucata de aluat si rulam cat mai strans posibil.

Punem rulourile in tava tapetata cu hartie de copt, lasam la crescut la loc caldut pentru vreo 20 de minute. Ungem cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si dam la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie), pentru cca 40 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra si trece testul cu scobitoarea.

Se lasa la racit in tava, se scot pe un gratar. Se taie dupa ce s-au racit complet.

Pofta buna! 😉

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari te astept si pe pagina de Facebook (AICI)

poate vă plac și rețetele

1 comentariu

Service GSM 16 aprilie 2018 - 14:36

Foarte buna este, multumim

Răspuns

Lasă un răspuns