Bilute de biscuiti cu visine

de Miha
254 vizualizări

Reteta Bilute de biscuiti cu visine

Ingrediente

  • 450 g biscuiti Petit Beurre
  • 200 g ciocolata cu lapte si alune
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • ~150 ml lapte
  • 75 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • putina esenta de portocale
  • In plus:
  • visine fara samburi
  • nuca macinata
  • fulgi de nuca de cocos

Oare exista cineva care sa nu fi mancat in copilarie aceste bilute de biscuiti cu visine? Reteta de astazi nu v-am adus-o doar pentru a starni amintiri din copilarie, ci si pentru ca este un desert usor si rapid de preparat, gata in doar 2 timpi si cateva miscari. Numa’ bun pentru atunci cand ti se spune: “da’ chiar nu ai nimic dulce si bun?”:D

Mod de preparare Bilute de biscuiti cu visine:

Intr-o craticioara punem ciocolata rupta bucatele, smantana pentru frisca, untul si 100 ml lapte. Punem la foc mic si fierbem fara a da in clocot pana se topeste ciocolata. Dam deoparte si lasam la racit.

Biscuitii ii macinam la robot, lasand si bucati mai mari, nu-i facem pesmet. Rasturnam intr-un castron incapator. Adaugam cacaoa si zaharul pudra si omogenizam. Turnam amestecul cu ciocolata si amestecam bine. Daca este necesar adaugam si restul de lapte. Trebuie sa avem o compozitie ferma, usor lipicioasa, ce poate fi modelata. Aromam dupa gust cu esenta de portocale.

  • in functie de preferinta compozitia se poate aroma si/sau cu vanilie sau rom
  • gustati si daca o sa considerati necesar adaugati zahar, atat cat sa va fie pe plac

Luam cca 1 lingura din aceasta compozitie, in functie de cat de mari vreti sa faceti bilutele. Modelam astfel incat sa putem sa punem in mijloc o visina fara samburi, strangem marginile si continuam sa o modelam intre palme pana obtinem o bila perfecta. Continuam sa modelam bilute de biscuiti cu visine pana terminam compozitia de biscuiti, apoi le tavalim prin nuca macinata si fulgi de nuca de cocos.

  • delicioasele bilute de biscuiti cu visine se pot tavali si prin zahar pudra vanilat sau cacao
  • eu am folosit visine conservate la rece, dar puteti folosi si visine proaspete sau din compot

Se dau la rece pana la servire.

Pofta buna! 😉

bilute de biscuiti cu visine

RETETA IN IMAGINI

Alte deserturi cu biscuiti mai poti gasi AICI

Pentru mai multe recomadari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: