Retete de prajituri / Rulade

Rulada de biscuiti cu nuca de cocos

rulada de biscuiti cu crema de unt

Atunci cand ai in dulapul de la bucatarie prea multi biscuiti si nu stii ce sa faci cu ei… atunci cand vrei un desert fara coacere… atunci cand vrei ceva dulce si bun, dar fara prea multa treaba de facut… iti recomand din tot sufletul sa faci aceasta rulada de biscuiti cu nuca de cocos 😉

rulada de biscuiti

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 300 g biscuiti simpli
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri crema de ciocolata (Nutella sau Finetti)
  • cca 300 ml lapte
  • esenta de rom
  • Pentru umplutura:
  • 100 g ciocolata alba
  • 150 g unt
  • ~50 g fulgi de nuca de cocos
  • 2 linguri zahar pudra aromat cu vanilie
  • nuca de cocos pentru finisat
loading...

Mod de preparare Rulada de biscuiti cu nuca de cocos:

Biscuitii se macina fin, dar e ok sa ramana si bucatele mai mari. Se adauga cacaoa si se amesteca bine.

Punem apoi crema de ciocolata, putina esenta de rom si lapte putin cate putin pana obtinem o compozitie legata.

In functie de biscuitii folositi s-ar putea sa difere cantitatea de lapte. Puneti putin cate putin, pana obtineti o compozitie legata si omogena, nesfaramicioasa.

Compozitia de biscuiti o punem pe o bucata de folie alimentara si o intindem cu mana in strat uniform, de cca 0.5 cm grosime.

Pentru a o putea intinde cu usurinta presarati deasupra niste pesmet de biscuiti.

Umplutura:

Untul si ciocolata se topesc la foc mic sau pe baie de aburi. Dam deoparte, lasam sa se raceasca apoi mixam cu zaharul pudra pana obtinem o compozitie cremoasa. In crema de unt incorporam si nuca de cocos.

Crema cu nuca de cocos se intinde in strat uniform peste blatul de biscuiti, apoi se ruleaza blatul cat mai strans posibil, ajutandu-ne de folia alimentara. Rulada o invelim intr-o alta bucata de folie alimentara peste care am presarat un strat uniform de fulgi de nuca de cocos. Strangem bine folia la capete si dam rulada la rece pana se intareste bine si poate fi portionata.

Pofta buna! 😉

rulada de biscuiti cu crema de unt

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

loading...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Arata bine, acum sa vedem ce iese

  2. Foarte bun

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Briose pufoase de post

Briose pufoase de post

Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am  facut briose pufoase de post. Mod de preparare Briose pufoase de post: Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de […]

%d blogeri au apreciat: