Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida

de Miha
29140 vizualizări
Prajitura rasturnata cu mere

Prajitura rasturnata cu mere este o prajitura foarte apreciata de toti cei care au gustat-o. M-am bucurat ca si voi, cititorii mei, ati apreciat-o si incercat-o. Varianta rapida de astazi am pregatit-o special pentru o prietena careia nu-i place sa dea merele pe razatoare si nici n-are vreme sa stea sa le caleasca 🙂 Poate va fi de ajutor si unora dintre voi…

Prajitura rasturnata cu mere

Prajitura rasturnata cu mere - varianta rapida

Prajitura rasturnata cu mere este o prajitura foarte apreciata de toti cei care au gustat-o. M-am bucurat ca si voi, cititorii mei,… Prajituri Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua mari
  • 3 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • coaja de lamaie Finesse
  • un varf cutit praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 2 mere mari (atat cat sa acoperiti bine fundul tavii)
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • Pentru decor:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza Almette
  • 1 lingura zahar pudra (puteti pune si mai mult daca vreti mai dulce)
  • esenta de vanilie
  • Pentru caramel:
  • 100-150 g zahar

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida:

Merele se curata de coaja si cotor si se taie felii subtiri. Se stropesc cu zeama de lamaie.

Topim la foc mic zaharul pentru caramel. Cand a devenit lichid il turnam in tava in care vom coace prajitura (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Il intindem repede cu lingura pe fundul tavii. Repartizam merele deasupra, in strat uniform.

Preparam si compozitia pentru blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului. Separat frecam galbenusurile cu uleiul si coaja de lamaie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.

Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia. Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozita pentru blat o turnam in tava peste mere. Nivelam si dam tava la cuptor, la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute.

Prajitura se rastoarna pe un platou, se scoate usor hartia de copt si se lasa la racit.

Pentru decor, se bate smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga apoi zaharul pudra, crema de branza si esenta de vanilie dupa gust. Se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa si poate fi spritata peste prajitura rasturnata cu mere

Pofta buna!

Prajitura rasturnata cu mere

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

Va recomand sa incercati si Prajitura rasturnata cu prune si nectarine  (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

poate vă plac și rețetele

6 comentarii

Laura 1 februarie 2017 - 12:35

Foarte bun !!!!
Mihaela. ..Ești Mihaela Miei ???
Nu-mi dau seama din poză. …

Răspuns
Miha 1 februarie 2017 - 17:41

Eu sunt Mihaela Elenei, nu stiu cine e Mia 🙂
Multumesc!

Răspuns
Laura 12 februarie 2017 - 20:13

Iarta-mă semănați mult….Mulțumesc pt răspuns. ..!!

Răspuns
Livia 2 mai 2017 - 17:02

Minunate prajiturile tale.Asta e a doua pe care incerc sa o fac si mi-a iesit ?…Multumesc!

Răspuns
Miha 2 mai 2017 - 18:26

Ma bucur foarte mult.
Si eu multumesc! 🙂

Răspuns
Service GSM 7 iunie 2017 - 14:50

eram in cautare de o reteta cu mere si iata ca am gasit-o

Răspuns

Lasă un răspuns