Prajituri / Retete de prajituri

Negresa cu mere si ciocolata

Reteta Negresa cu ciocolata si mere

Ingrediente

  • * 4 oua
  • * 150 g zahar
  • * 250 g margarina Rama Maestro
  • * 3 mere mari
  • * 4 linguri cacao neagra
  • * 1/2 lingurita scortisoara
  • * 1 praf de copt
  • * 2 cani faina
  • Pentru crema: 
  • * 200 g ciocolata amaruie
  • * 200 ml frisca lichida
loading...

Mod de preparare Negresa cu mere si ciocolata:

Margarina o topim partial, apoi o mixam pana se intareste din nou si devine ca o crema. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste, adaugam cacaoa, apoi ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt si scortisoara si se incorporeaza usor in compozitie. La sfarsit punem merele rase pe razatoarea cu ochiuri mari si stoarse de zeama.

Turnam compozitia rezultata intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, in jur de 40 de minute.

Crema de ciocolata:

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se pune vasul la frigider pana se raceste bine si incepe sa se intareasca. Se mixeaza energic pana obtinem o crema fina si pufoasa de ciocolata.

Blatul se taie in patratele, iar pe fiecare patratica de blat punem cate un mot de crema.

O prajitura cu adevarat magica, ce o veti gasi si in colectia zanelor de Retete Alese de pe prajituria.ro 

RETETA IN IMAGINI

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Super prajitura… felicitari… Arata… de sigur am s-o fac si eu…

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: