Prajituri / Retete de prajituri

Prajiturele cu zmeura

Prajitura cu ciocolata

Reteta Prajiturele cu zmeura

Prajitura cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 2 pahare nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri pesmet de biscuit
  • 1/2 pahar de ap─â
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
loading...

Mod de preparare Prajiturele cu zmeura:

Blat:

Nuca, zaharul si apa se pun la foc mic. Se fierb pana se ingroasa si incepe sa miroase a nuca prajita ­čÖé Apoi se adauga cacaoa si pesmetul de biscuit. Se amesteca bine si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecandu-se energic dupa fiecare. In final, se adauga albusurile batute spuma tare ca pentru bezea. Se coace in forma (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt timp de 40 de minute. Blatul nu trebuie sa fie uscat.

Glazura de ciocolata:

Topim ciocolata impreuna cu untul si frisca. Lasam la racit si cand se ingroasa putin o punem peste blatul copt si racit. Cu un cutit bine ascutit taiem blatul in patratele,pe care le ornam cu frisca si zmeura.

Prajitura cu ciocolata ornata cu frisca si zmeura

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

loading...
Tags: , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Foarte bine arata !

  2. delicios! merge blatul si cu o crema? ar mai trebui insiropat? te puppp!

  3. Lissa,multumesc! Pup!

  4. Flori,blatul iese destul de „umed”…nu mai necesita insiropare.
    Da,merge si cu crema.Eu am folosit acest blat si la „Iepurasii ciocoholici” ­čÖé
    Pup si de la noi!

  5. multumesc,miha, o notez si o fac la pitacul cel mare.

  6. M-ai innebunit cu prajiturica asta. Este si buna, si usor de facut. Mersi!

  7. Diana,ma bucur tare mult ca ti-a placut prajiturica mea!Sper sa-ti placa si dupa ce o vei face. :))

  8. Hmmmmmmmm,iar salivez,:)
    Miha,ma omori cu prajiturelele tale…ce norocoasa e cuscra-ta ca vine la tine,:))…as vrea sa fiu si eu o pasarica,sa ma furisez ,sa fiu cu voi,sa pap din toate bunataturile,:))
    Te pupic dulce!

  9. Si eu, si eu… vreau o prajiturica, ofer in schimb zmeurica…
    Mirela, n-auzisi ca ma laudai ca-s grasa, deci… nu pap decit daca insista cuscra…

  10. Danutza,lasa mai ca nu esti grasa…papa linistita si sa te gandesti si la mine cand iei o imbucatura,:))…pup la voi!!!
    Miha,pe unde umblii?
    Sunt ok copii?

  11. Aici sunt draga mea! Inca n-am subcombat! Ma lupt din greu cu crizele de personalitate ! :))

  12. foaret apetisanta prajitura imi curg balele :p

Las─â un r─âspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe re╚Ťete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa ­čÖé Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: