Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura cu gem si nuca

 

Prajitura cu gem si nuca a devenit preferata familiei. Prajitura turnata cu gem si nuca – reteta explicata pas cu pas

Ingrediente

  • Blat pentru prajitura cu gem:
  • 2 oua
  • 9 linguri zahar (pudra)
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 350-400 g gem de caise
  • 200-250 g nuca macinata

 

loading...

Trece aceasta prajitura turnata cu gem si nuca in caietul tau cu retete de prajituri. Iti va fi de folos atunci cand vrei o prajitura simpla si rapida.

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca:

Blat pentru prajitura cu gem:

Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, intocmai ca si cea de chec.

Se toarna jumatate din compozitie in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 de grade (150 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru 10-15 minute, pana blatul prinde consistenta.

Intre timp amestecam gemul usor incalzit cu nuca macinata.

  • in gem puneti atata nuca macinata cat sa obtineti o pasta
  • daca o sa considerati ca este necesar puteti adauga 1-2 linguri zahar
  • 1 picatura de esenta de migdale ii va da un gust deosebit

Se scoate tava, se repartizeaza uniform crema de gem cu nuca si se acopera cu cealalta jumatate de aluat.

Cum se face prajitura turnata

Se da din nou la cuptor pentru cca 30 de minute, pana prajitura turnata cu gem si nuca se rumeneste usor deasupra.

Prajitura cu gem si nuca se portioneaza dupa ce se raceste.

Pofta buna! ?

Prajitura cu nuca si gem

ALTE VARIANTE ALE PRAJITURII TURNATE

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (6 voturi, medie: 4,33 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Abia astept sa o incerc, arata exceptional

  2. Mirela says:

    Memorabilă! In loc de gem am pus siropul pe care l-am spumuit de la dulceata. Voi încerca și alte rețete. Felicitări!

  3. Diana says:

    Ce dimensiune de tava ați folosit ?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Mi-a placut prajitura cu ciocolata si crema de cocos vazuta la Gabi si imediat am vrut sa fac si eu 🙂 Am adaptat, insa, ingredientelor ce le aveam la dispozitie si a iesit o alta varianta. O prajitura de casa absolut delicioasa si deloc greu de facut, pentru care am […]

Prajitura turnata cu mere si nuci

Prajitura turnata cu mere si nuci

Despre prajitura turnata v-am mai povestit in cateva randuri. Nu cred ca exista o prajitura de casa mai simpla, mai rapida si cu un rezultat atat de bun. Fie ca o faci cu mere, cu branza, cu visine… se va manca pana la ultima firimitura. Astazi va propun sa incercati […]

Prajitura cu crema de iaurt si jeleu de portocale

Prajitura cu crema de iaurt si jeleu de portocale

Mie imi plac portocalele, dar sa fie dulci, nu sa ma faca sa strang din ochi atunci cand le mananc, de acre ce sunt 🙂 Mi s-a intamplat asta cu ultimele portocale cumparate. O parte le-am facut dulceata si au mers de minune cu clatite, o parte le-am facut oranjada […]

Prajitura cu nuca si crema caramel

Prajitura cu nuca si crema caramel

Prajitura cu nuca si crema caramel este o prajitura simpla, o prajitura pentru atunci cand ti se anunta musafiri sau pentru atunci cand pofta de dulce a luat-o pur si simplu razna 🙂 Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema caramel: Blat cu nuca: Albusurile se bat spuma tare […]