Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura cu gem si nuca

 

Prajitura cu gem si nuca a devenit preferata familiei. Prajitura turnata cu gem si nuca – reteta explicata pas cu pas

Ingrediente

  • Blat pentru prajitura cu gem:
  • 2 oua
  • 9 linguri zahar (pudra)
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 350-400 g gem de caise
  • 200-250 g nuca macinata

 

loading...

Trece aceasta prajitura turnata cu gem si nuca in caietul tau cu retete de prajituri. Iti va fi de folos atunci cand vrei o prajitura simpla si rapida.

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca:

Blat pentru prajitura cu gem:

Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, intocmai ca si cea de chec.

Se toarna jumatate din compozitie in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 de grade (150 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru 10-15 minute, pana blatul prinde consistenta.

Intre timp amestecam gemul usor incalzit cu nuca macinata.

  • in gem puneti atata nuca macinata cat sa obtineti o pasta
  • daca o sa considerati ca este necesar puteti adauga 1-2 linguri zahar
  • 1 picatura de esenta de migdale ii va da un gust deosebit

Se scoate tava, se repartizeaza uniform crema de gem cu nuca si se acopera cu cealalta jumatate de aluat.

Cum se face prajitura turnata

Se da din nou la cuptor pentru cca 30 de minute, pana prajitura turnata cu gem si nuca se rumeneste usor deasupra.

Prajitura cu gem si nuca se portioneaza dupa ce se raceste.

Pofta buna! ?

Prajitura cu nuca si gem

ALTE VARIANTE ALE PRAJITURII TURNATE

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (6 voturi, medie: 4,33 din 5)
Încarc...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Abia astept sa o incerc, arata exceptional

  2. Mirela says:

    Memorabilă! In loc de gem am pus siropul pe care l-am spumuit de la dulceata. Voi încerca și alte rețete. Felicitări!

  3. Diana says:

    Ce dimensiune de tava ați folosit ?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura Musuroi de cartita

Prajitura Musuroi de cartita

Povestea pentru aceasta prajitura Musuroi de cartita incepe cam asa: -Stii ce n-am mancat niciodata? -Ce? -Un Musuroi de cartita, de ala mare si cremos 🙂 -Interesant, nici eu n-am facut niciodata :))) Blat de cacao, o crema delicioasa cu mascarpone si cateva banane… si in cateva ore prajitura era […]

Savarine cu ciocolata

Savarine cu ciocolata

Atunci cand mi-am achizitionat minunatele forme de silicon pentru savarine am stiut ca reteta de savarine cu ciocolata de la Laura le va face inaugurarea 🙂 Banuiam ca sunt bune, dar banuiala mea n-a fost nici macar pe aproape… sunt grozave! Sa mananci 4-5 savarine cu ciocolata, una dupa alta […]

Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Vorbeam zilele trecute cu o prietena si din una in alta am ajuns si la ce meniu de Paste avem fiecare. Mi-a spus atunci ca vrea sa faca o pasca fara aluat, dar cum nu a gasit la mine cauta ea una pe net. Dar la prajitura cu branza te-ai […]

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe este acea prajitura de casa pe care mai toti ar trebui sa o avem pusa deoparte in caietul cu retete. Este practica si destul de ieftina, se face repede si se mananca si mai repede… 🙂 O reteta simpla, de mare ajutor atunci cand vrei ceva […]