Reteta Prajitura turnata cu mere caramelizate
Aveam in gand aceasta reteta de prajitura de mai multa vreme, dar de fiecare data ma „impiedicam” de cate un motiv numai bun sa o aman. Unul dintre ele era si lenea :)))) de a taia merele cubulete. Asa ca, Salad Chef Smart a picat la fix pentru a face prajitura turnata cu mere caramelizate 😉 Rezultatul este… spectaculos. De bun! 🙂
INGREDIENTE
- Blat:
- 3 oua
- 100 g zahar pudra
- 9 linguri de ulei
- 9 linguri de lapte
- 12 linguri de faina
- 1 praf de copt
- esenta de vanilie
- Pentru merele caramelizate:
- 4-5 mere medii ca marime
- 200 g zahar
- 100 g unt
- 1 lingura amidon
Mod de preparare Prajitura turnata cu mere caramelizate:
Mere caramelizate:
Merele se spala si se taie in sferturi. Se scot cotoarele. Curatati-le de coaja daca o sa considerati ca este necesar.
Se monteaza accesoriul de taiere cubulete pe Salad Chef Smart si cu o miscare ferma se apasa dispozitivul.
Intr-un vas incapator se caramelizeaza zaharul. Cand a devenit lichid se adauga untul si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga merele si se fierb cateva minute, pana merele se inmoaie putin, timp in care isi vor lasa destul de multa zeama. Punem amidonul (in ploaie) peste mere si omogenizam. Mai lasam putin pe foc, pana caramelul se ingroasa putin. Dam deoparte si lasam la racit.
Blat:
Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, intocmai ca si cea de chec.
Se toarna jumatate din compozitie in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 de grade pentru 10-15 minute, pana blatul prinde consistenta. Se scoate tava, se repartizeaza uniform merele caramelizate si se acopera cu cealalta jumatate de aluat.
Se da din nou la cuptor pentru cca 30 de minute, pana prajitura se rumeneste usor deasupra.
Se portioneaza dupa ce se raceste.
Sa incercati si prajitura turnata cu mere calite. Este grozava!
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
4 comentarii
Minunata prajitura, felicitari!
multumesc Simona! >:D<
Eu nu am nici amidon dar nici praf de copt .as putea inlocuii cu ceva
Amidonul il inlocuiesti cu faina, praful de copt cu bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie