Prajitura cu ciocolata alba si mascarpone

de Miha
739 vizualizări
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Din punctul meu de vedere o prajitura buna de casa poate incheia intr-un mod foarte placut o saptamana grea 😉 S-apoi, ca sa n-o mai lungesc… da, am avut o saptamana grea si daca si voi o sa fiti in aceeasi situatie, sa faceti ca mine… faceti o lista de prioritati si priviti increzatori catre ceea ce va urma 😉 Sa stiti ca functioneaza, mai ales daca ai in fata si un platou plin cu prajituri :)))) Haideti sa vedeti cum se face prajitura cu ciocolata alba si mascarpone… Simplu de tot!

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata alba si mascarpone:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul (pudra) si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului.

Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua, adaugand si fulgii de nuca de cocos. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.

Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atata apa cat sa fie bine acoperita.

Ciocolata rupta bucatele o punem intr-un vas, turnam smantana pentru frisca si punem vasul pe foc. Aducem compozitia la punctul de fierbere, dam deoparte si amestecam pana ciocolata se topeste. Lasam sa se racoreasca putin, adaugam gelatina hidratata si omogenizam. Lasam la racit.

Peste  crema de ciocolata racita punem mascarponele si mixam energic. Separat mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana devine ferma si pufoasa, apoi o adaugam in crema de ciocolata.

Punem crema peste blatul racit si dam la rece pana crema se intareste bine si prajitura poate fi portionata. Cu frisca batuta se “imbraca” prajitura in strat uniform.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu crema de mascarpone si ciocolata alba

poate vă plac și rețetele

9 comentarii

silvia 9 noiembrie 2014 - 17:53

Ce dimensiune are tava?

Răspuns
Miha 9 noiembrie 2014 - 18:02

Silvia, am scris acolo in reteta 20/30 cm 😉

Răspuns
Simona 18 noiembrie 2014 - 15:13

Super,imi doresc sa incerc cat mai curand aceasta reteta dar am o mica intrebare in ceea ce priveste modul de preparare al cremei,smantana pentru frisca trebuie portionata in jumatate? Si astfel folosesc jumatate (100 ml) smantana de frisca pe care o pun intr-un vas pe foc impreuna cu ciocolata rupta bucatele si cealalta jumatate din compozitia de smantana pentru frisca(100 ml )o mixez cu zaharul pudra pana devine ferma si pufoasa? Sau este nevoie de mai multa smantana pentru frisca,respectiv 400 ml din care impart in doua pentru cele doua operatiuni? Multumesc anticipat!

Răspuns
Miha 18 noiembrie 2014 - 21:36

Simona, trebuie 400 ml smantana pentru frisca. Am omis asta si multumesc frumos pentru atentionare. O sa rectific imediat :*

Răspuns
Elena 11 aprilie 2015 - 12:02

La blat nu ai zis nimik de zahar pudra au pus zahar normal nu inteleg nimik

Răspuns
Miha 11 aprilie 2015 - 13:37

pui zahar normal, doar ca il rasnesti inainte si-l faci pudra 🙂

Răspuns
Miha 11 aprilie 2015 - 13:39

nu e nimic gresit daca pui zahar tos, e acelasi lucru. Doar ca dureaza mai mult pana se dizolva 😉

Răspuns
maria 30 decembrie 2015 - 15:36

am facut-o de mai multe ori si este ff buna .LA MULTI ANI MIHA.

Răspuns
Miha 30 decembrie 2015 - 21:05

Ma bucur din suflet!
La multi ani si tie Maria!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: