Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu ciocolata alba si mascarpone

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Din punctul meu de vedere o prajitura buna de casa poate incheia intr-un mod foarte placut o saptamana grea 😉

S-apoi, ca sa n-o mai lungesc… da, am avut o saptamana grea si daca si voi o sa fiti in aceeasi situatie, sa faceti ca mine… faceti o lista de prioritati si priviti increzatori catre ceea ce va urma 😉 Sa stiti ca functioneaza, mai ales daca ai in fata si un platou plin cu prajituri :))))

Prajitura cu crema de cicolata alba

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 4 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 100 g ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone + 200 ml smantana pentru frisca
  • 2-3 linguri zahar pudra (in functie de cat vreti de dulce)
  • 1 lingurita gelatina
  • Pentru ornat:
  • ~150 g frisca batuta
loading...

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata alba si mascarpone:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul (pudra) si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului.

Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua, adaugand si fulgii de nuca de cocos. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.

Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atata apa cat sa fie bine acoperita.

Ciocolata rupta bucatele o punem intr-un vas, turnam smantana pentru frisca si punem vasul pe foc. Aducem compozitia la punctul de fierbere, dam deoparte si amestecam pana ciocolata se topeste. Lasam sa se racoreasca putin, adaugam gelatina hidratata si omogenizam. Lasam la racit.

Peste  crema de ciocolata racita punem mascarponele si mixam energic. Separat mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana devine ferma si pufoasa, apoi o adaugam in crema de ciocolata.

Punem crema peste blatul racit si dam la rece pana crema se intareste bine si prajitura poate fi portionata. Cu frisca batuta se „imbraca” prajitura in strat uniform.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu crema de mascarpone si ciocolata alba

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. silvia says:

    Ce dimensiune are tava?

  2. Simona says:

    Super,imi doresc sa incerc cat mai curand aceasta reteta dar am o mica intrebare in ceea ce priveste modul de preparare al cremei,smantana pentru frisca trebuie portionata in jumatate? Si astfel folosesc jumatate (100 ml) smantana de frisca pe care o pun intr-un vas pe foc impreuna cu ciocolata rupta bucatele si cealalta jumatate din compozitia de smantana pentru frisca(100 ml )o mixez cu zaharul pudra pana devine ferma si pufoasa? Sau este nevoie de mai multa smantana pentru frisca,respectiv 400 ml din care impart in doua pentru cele doua operatiuni? Multumesc anticipat!

    • Simona, trebuie 400 ml smantana pentru frisca. Am omis asta si multumesc frumos pentru atentionare. O sa rectific imediat :*

  3. Elena says:

    La blat nu ai zis nimik de zahar pudra au pus zahar normal nu inteleg nimik

  4. maria says:

    am facut-o de mai multe ori si este ff buna .LA MULTI ANI MIHA.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

De obicei, pe timpul verii mai ales, prefer sa fac prajitura pufoasa cu fructe. De aceasta data, pentru ca aveam niste iaurt in frigider care se cerea consumat am facut o prajitura cu caise si iaurt absolut delicioasa. Pufoasa si aromata, trebuie s-o incercati si voi! Mod de preparare Prajitura […]

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Prajitura cu afine si bezea cu nuca este una dintre cele mai bune prajituri fara ciocolata pe care am mancat-o vreodata 🙂 Daca ati incercat-o si voi si v-a placut, va recomand cu drag sa incercati si prajitura cu visine si bezea cu cocos. Este grozava, este delicioasa, este super-gustoasa! […]

Prajitura cu visine si cacao

Prajitura cu visine si cacao

Prajitura cu visine si cacao pe care v-o aduc astazi este o varianta la clasica prajitura cu visine, o varianta careia i-am adaugat putina cacao, pentru un plus de gust si aspect 😉 Mod de preparare Prajitura cu visine si cacao: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de […]

Cobbler cu capsuni la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cobbler cu capsuni la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Asa cum v-am promis, continui seria deserturilor pregatite la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune cu o reteta de cobbler cu capsuni (sau cu orice alte fructe vrei tu). Este o reteta care te va salva intotdeauna atunci cand vrei ceva bun si rapid. Foarte rapid! 😉 Mod de […]