Prajitura cu iaurt este o prajitura de casa simpla si usoara. Prajitura fara coacere, cu fructe exotice si crema aerata de iaurt
O prajitura cu iaurt, simpla si usoara, fara coacere si savuroasa pana la ultima bucatica de fruct ce-o gasesti in farfurie 🙂 Prajitura se poate prepara si cu alte fructe ce le aveti la dispozitie, in functie de sezon sau care va plac voua mai mult.
INGREDIENTE
- Crema pentru prajitura cu iaurt:
- 200 g iaurt gras
- 200 ml smantana pentru frisca
- 300 g crema de branza
- 100 g zahar (sau mai mult daca preferati mai dulce)
- 7 g gelatina
- 1 pliculet esenta de vanilie Finesse
- In plus:
- ~24 piscoturi (in functie de marimea tavii)
- 1 compot fructe tropicale (sau orice alte fructe)
- Pentru decor:
- 150 g crema de branza
- 200 ml smantana pentru frisca
- 1 lingura zahar pudra
- 1 pliculet zahar vanilat
Mod de preparare Prajitura din piscoturi cu crema de iaurt si fructe:
Cum se prepara crema pentru prajitura cu iaurt si fructe:
Punem fructele din compot intr-o strecuratoare, sa se scurga bine de zeama.
Daca iaurtul are zer se pune la scurs intr-o strecuratoare foarte fina.
Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita)
Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma.
Intr-un castron incapator amestecam iaurtul cu crema de branza si zaharul. Amestecam bine, pana se topeste zaharul. Adaugam frisca batuta si esenta de vanilie si amestecam usor. La sfarsit incorporam gelatina topita, o turnam in fir subtire mixand continuu.
Asamblare prajitura cu iaurt si fructe:
Intr-o tava de chec sau cozonac, tapetata cu folie alimentara, punem un strat de piscoturi usor insiropate in zeama de la compot. Turnam jumatate din crema, punem fructe peste crema si continuam pana la ultimul strat de piscoturi.
Invelim bine in folie si dam la rece pentru cateva ore, pana crema se intareste si prajitura poate fi portionata.
Se rastoarna pe un platou, se scoate folia si se orneaza cu crema de branza cu frisca.
Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa prinda consistenta. Adaugam apoi zaharul pudra, crema de branza si zaharul vanilat. Mixam pana crema devine ferma si pufoasa si poate fi spritata peste prajitura cu iaurt si fructe.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Va recomand sa incercati si Prajitura din piscoturi cu caramel (reteta aici)
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
5 comentarii
Toate prajiturile dumneavoastra sunt super!
Multumesc din suflet de aprecieri!
Wow cat de bine arata si cred ca e foarte delicioasa. Cu prima ocazia o incerc cu drag . Multumesc mult !
Daca se poate sa precizati ce crema de branza ati folosit?
Se poate folosi orice crema de branza gen Almette, Philadelphia..