Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura din piscoturi cu crema de iaurt si fructe

prajitura cu fructe si piscoturi

Prajitura cu crema de iaurt si fructe

prajitura cu fructe si piscoturi

Prajitura cu iaurt este o prajitura de casa simpla si usoara. Prajitura fara coacere, cu fructe exotice si crema aerata de iaurt

Ingrediente

  • Crema pentru prajitura cu iaurt:
  • 200 g iaurt gras
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 300 g crema de branza
  • 100 g zahar (sau mai mult daca preferati mai dulce)
  • 7 g gelatina
  • 1 pliculet esenta de vanilie Finesse
  • In plus:
  • ~24 piscoturi (in functie de marimea tavii)
  • 1 compot fructe tropicale (sau orice alte fructe)
  • Pentru decor:
  • 150 g crema de branza
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilat
loading...

O prajitura cu iaurt, simpla si usoara, fara coacere si savuroasa pana la ultima bucatica de fruct ce-o gasesti in farfurie 🙂 Prajitura se poate prepara si cu alte fructe ce le aveti la dispozitie, in functie de sezon sau care va plac voua mai mult.

Mod de preparare Prajitura din piscoturi cu crema de iaurt si fructe:

Cum se prepara crema pentru prajitura cu iaurt si fructe:

Punem fructele din compot intr-o strecuratoare, sa se scurga bine de zeama.

Daca iaurtul are zer se pune la scurs intr-o strecuratoare foarte fina.

Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita)

Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma.

Intr-un castron incapator amestecam iaurtul cu crema de branza si zaharul. Amestecam bine, pana se topeste zaharul. Adaugam frisca batuta si esenta de vanilie si amestecam usor. La sfarsit incorporam gelatina topita, o turnam in fir subtire mixand continuu.

Asamblare prajitura cu iaurt si fructe:

Intr-o tava de chec sau cozonac, tapetata cu folie alimentara, punem un strat de piscoturi usor insiropate in zeama de la compot. Turnam jumatate din crema, punem fructe peste crema si continuam pana la ultimul strat de piscoturi.

Invelim bine in folie si dam la rece pentru cateva ore, pana crema se intareste si prajitura poate fi portionata.

Se rastoarna pe un platou, se scoate folia si se orneaza cu crema de branza cu frisca.

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa prinda consistenta. Adaugam apoi zaharul pudra, crema de branza si zaharul vanilat. Mixam pana crema devine ferma si pufoasa si poate fi spritata peste prajitura cu iaurt si fructe.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Va recomand sa incercati si Prajitura din piscoturi cu caramel (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. olivia says:

    Toate prajiturile dumneavoastra sunt super!

  2. Wow cat de bine arata si cred ca e foarte delicioasa. Cu prima ocazia o incerc cu drag . Multumesc mult !

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

Eclere cu crema de lamaie si frisca

Eclere cu crema de lamaie si frisca

De sarbatori am vrut sa fac o surpriza copiilor si le-am facut acest desert pe care ei il adora. Reteta de eclere cu crema de vanilie si frisca imi este reteta de baza pentru eclere. De aceasta data am vrut o nota de prospetime si am adaugat lamaie in crema […]

%d blogeri au apreciat: