Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura turnata cu capsuni

Prajitura cu capsuni

Reteta Prajitura turnata cu capsuni

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 9 linguri zahar (pudra)
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 350 g capsuni
  • 100 g zahar
  • 1 lingura amidon + 1 lingura zahar
  • 100 ml apa

Am facut prajitura turnata cu branza, am facut si prajitura turnata cu mere, ba chiar si cu visine. Atunci de ce n-as face si o prajitura turnata cu capsuni? Mi-am zis ca rau n-are ce sa fie. Si chiar n-a fost! 😉

Mod de preparare Prajitura turnata cu capsuni:

Umplutura pentru prajitura turnata cu capsuni:

Capsunile spalate si curatate, amestecate cu zahar, se pun la fiert, la foc mic. Cand incep sa se inmoaie si au lasat suficienta zeama se adauga amidonul amestecat cu zahar si „desfacut” cu apa. Se mai dau cateva clocote, pana siropul lasat de capsuni incepe sa se ingroase. Se da deoparte si se lasa la racit.

  • la momentul respectiv am avut la dispozitie doar 350 g capsuni, dar puteti pune chiar si 500-600 grame, va fi muuult mai buna 😉

Blat pentru prajitura turnata cu capsuni:

Mixam ouale cu un praf de sare, pana se deschid la culoare si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, intocmai ca si cea de chec.

Se toarna jumatate din compozitie in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 de grade (150 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru 10-15 minute, pana blatul prinde consistenta.

Se scoate tava din cuptor, se repartizeaza uniform crema de capsuni si se acopera cu cealalta jumatate de aluat.

  • aluatul se pune cu lingura din loc in loc peste crema de capsuni, apoi se intinde incet in strat uniform

Se da din nou la cuptor pentru cca 30 de minute, pana prajitura turnata cu capsuni se rumeneste usor deasupra.

Se scoate pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt, apoi se portioneaza.

Pofta buna! 😉

Prajitura turnata cu capsuni

 

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. olivia says:

    Ma gandesc ca aceasta prajitura ar fi buna si cu zmeura,mure,ca umplutura.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca 🙂 Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu! Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca: […]

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine de astazi este, de fapt, o reinterpretare la prajitura Fanta. Totul a pornit de la niste zeama ramasa de la un compot de visine pe care n-as fi vrut sa o arunc 🙂 Mod de preparare Prajitura cu branza si budinca de visine: […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Dupa ce am incercat prajitura cu visine in fel si chip, prajitura cu visine si ciocolata s-a potrivit la fix poftelor noastre. Ciocolata si gustul acrisor al visinelor s-au combinat perfect, va recomand din suflet sa incercati si voi 🙂 Mod de preparare Prajitura cu visine si ciocolata: Crema de […]

Prajitura simpla cu iaurt

Prajitura simpla cu iaurt

Cand vrei ceva bun, ieftin si rapid incearca aceasta prajitura simpla cu iaurt. Nu este o prajitura de casa cu care sa furi privirile, dar te asigur ca este o prajitura pufoasa, gustoasa si aromata. Desigur, in functie de preferinte, se pot adauga in compozitie ceva fructe de sezon, bucati […]