Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura turnata cu capsuni

Prajitura cu capsuni

Reteta Prajitura turnata cu capsuni

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 9 linguri zahar (pudra)
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 350 g capsuni
  • 100 g zahar
  • 1 lingura amidon + 1 lingura zahar
  • 100 ml apa

Am facut prajitura turnata cu branza, am facut si prajitura turnata cu mere, ba chiar si cu visine. Atunci de ce n-as face si o prajitura turnata cu capsuni? Mi-am zis ca rau n-are ce sa fie. Si chiar n-a fost! 😉

Mod de preparare Prajitura turnata cu capsuni:

Umplutura pentru prajitura turnata cu capsuni:

Capsunile spalate si curatate, amestecate cu zahar, se pun la fiert, la foc mic. Cand incep sa se inmoaie si au lasat suficienta zeama se adauga amidonul amestecat cu zahar si „desfacut” cu apa. Se mai dau cateva clocote, pana siropul lasat de capsuni incepe sa se ingroase. Se da deoparte si se lasa la racit.

  • la momentul respectiv am avut la dispozitie doar 350 g capsuni, dar puteti pune chiar si 500-600 grame, va fi muuult mai buna 😉

Blat pentru prajitura turnata cu capsuni:

Mixam ouale cu un praf de sare, pana se deschid la culoare si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, intocmai ca si cea de chec.

Se toarna jumatate din compozitie in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 de grade (150 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru 10-15 minute, pana blatul prinde consistenta.

Se scoate tava din cuptor, se repartizeaza uniform crema de capsuni si se acopera cu cealalta jumatate de aluat.

  • aluatul se pune cu lingura din loc in loc peste crema de capsuni, apoi se intinde incet in strat uniform

Se da din nou la cuptor pentru cca 30 de minute, pana prajitura turnata cu capsuni se rumeneste usor deasupra.

Se scoate pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt, apoi se portioneaza.

Pofta buna! 😉

Prajitura turnata cu capsuni

 

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. olivia says:

    Ma gandesc ca aceasta prajitura ar fi buna si cu zmeura,mure,ca umplutura.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

NU se poate sa treaca vara si sa nu facem o prajitura rasturnata cu prune. E grozav de buna si in combinatia de prune cu nectarine, dar cu nuca si scortisoara este absolut delicioasa. De fapt, nu cred sa existe vreun fruct care sa nu mearga la modul ideal in […]

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Afinele in stare cruda nu prea-mi plac. Asa cum ar spune o prietena draga „n-au niciun Dumnezeu, tu” 🙂 Insa daca faci o prajitura cu afine si bezea cu nuca deja se schimba lucrurile. Garantat, nu te vei putea opri la o singura bucatica de prajitura. 😉 Mod de preparare Prajitura […]

Prajitura cu cacao si lapte condensat

Prajitura cu cacao si lapte condensat

Cand simti nevoia de o prajitura cu ciocolata, cu multa ciocolata… dar ciocolata lipseste din dulapul cu bunatati, improvizezi o prajitura cu cacao si lapte condensat si poti sa spui dupa aceea ca nu-ti mai trebuie ciocolata macar o luna ;))) Mod de preparare Prajitura cu cacao si lapte condensat: Blat […]

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca 🙂 Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu! Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca: […]