Prajitura rasturnata cu cirese

de Miha
1721 vizualizări

Reteta Prajitura rasturnata cu cirese

Ne plac mult ciresele, dar cum de-acum au cam multi “vizitatori” 🙂 si trebuie sa le desfacem cu mana, una cate una, m-am gandit ca tare buna ar fi o prajitura rasturnata cu cirese, facuta dupa reteta de la prajitura rasturnata cu visine. De aceasta data nu i-am mai facut niciun fel de ornament, n-am mai avut rabdare si pentru crema 😀

Prajitura rasturnata cu cirese

Ne plac mult ciresele, dar cum de-acum au cam multi “vizitatori” 🙂 si trebuie sa le desfacem cu mana, una cate una,… Retete de prajituri prajitura cu cirese European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 2.5/5
( 2 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • un varf cutit praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • cirese, atat cat sa acopere toata suprafata tavii

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu cirese:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului. Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.

Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia pentru blat o punem in strat uniform in tava peste cirese.

Dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana blatul se rumeneste usor (faceti testul cu scobitoarea)

Prajitura se scoate pe un gratar, se lasa putin sa se racoreasca si se rastoarna pe un platou. Se portioneaza dupa ce se raceste.

Pofta buna! 😉

Prajitura rasturnata cu cirese

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: