1 lgt de apa, vin, lapte = 4-5g
1 lgt de faina cu varf = 8-9 g
1 lgt de zahar tos = 12g
2 lingurite = 10 ml
Echivalent lingura/grame (lg):
1 lg de untura, unt = 25g
1 lg de orez = 25g
1 lg de zahar pudra = 25g
1 lg de zahar tos = 30g
3 linguri = 50 ml
1 lingura = 3 linguriteEchivalent pahar/grame
1 pahar obisnuit de faina = 140-150g
1 pahar obisnuit de zahar tos = 200g
1 pahar obisnuit de zahar pudra = 100g
1 pahar obisnuit de ulei = 245gEchivalent cana/grame
4 cani = aprox. 1 litru
1 cana = 16 linguri= 240 mlEchivalent unt/margarina>ulei
1 pachet de unt = 200 g
1 pachet de margarina = 250 g
1 lgt de unt/margarina = 3/4 lgt de ulei
1 lg de unt/margarina = 2 1/4 lgt de ulei
2 lg de unt/margarina = 1 1/2 lgt de ulei
1/4 ceasca de unt/margarina = 3 lg de ulei
1/3 ceasca de unt/margarina = 1/4 ceasca de ulei
1/2 ceasca de unt/margarina = 1/4 ceasca + 2 lg de ulei
2/3 ceasca de unt/margarina = 1/2 ceasca de ulei
3/4 ceasca de unt/margarina = 1/2 ceasca + 1 lg de ulei
1 ceasca de unt/margarina = 3/4 ceasca de ulei
7 comentarii
Foarte util tabelul… multumesc.
Cu ocazia sarbatorilor iti doresc La multi ani si toate dorintele sa ti se indeplineasca.
Iar in anul 2011 cat maai multe idei si reteta, sa le impartasesti cu noi.
Te pup.
Imi permit sa va trimit acelasi tabel, care include corectiile in functie de prevederile altor bucatarii (UE, SUA), desigur putin rotunjite. Se poate folosi cand avem o reteta straina. Toate masurile reprezinta ca fiind rase (1 lgt rasa, 1 lg rasa). Exista si un site: http://www.onlineconversion.com/cooking/weight to volume cooking/
Un „tabel” practic in bucatarie pentru atunci cand nu aveti un cantar la indemana…
Echivalent lingurita (lgt):
1 lgt de apa, vin, lapte = 5 ml/5 g
1 lgt de faina = 7 g
1 lgt de zahar tos = 5 g
1 ml apa = 1 g
Echivalent lingura (lg):
1 lg de apa, vin, lapte = 15 ml/15 g
1 lg de orez = 13 g
1 lg de unt = 15 g
1 lg de untura = 13 g
1 lg de zahar pudra = 11 g
1 lg de zahar tos = 14 g
3 linguri = 45 ml
1 lingura = 3 lingurite (1 lg=3 lgt)
Echivalent cana/ceasca/pahar :
1 pahar de apa, vin, lapte = 250 ml/250 g
1 pahar de faina = 105 g
1 pahar de zahar tos = 225 g
1 pahar de zahar pudra = 180 g
1 pahar de ulei masline = 223 g
1 pahar de ulei vegetal = 230 g
1 cana/pahar/ceasca = 250 ml
1 cana = 16,9 linguri = 1,057 Cup (masura SUA)
1 Cup = 236,588 ml = 16 tbsp/lg
1 Tbsp/lg = 14,78 ml
1 Tsp/lgt = 4,928 ml
Echivalent unt/margarina/ulei vegetal:
1 lgt de unt = 4,79 g
1 lgt de margarina = 4,6 g
1 lgt ulei vegetal = 4,54 g
1 lg unt = 14,4 g
1 lg de margarina = 13,8 g
1 lg ulei vegetal = 13,6 g
1 cana unt = 243 g
1 cana margarina = 233 g
tot nu inteleg cum transform 1\4 3\4 din 500ml
poti folosi lingura 😉
Nicoleta
1/4 din 500=125. 1/4=0,2 . 0,25×500=125
1/3 din 500=166,66. 1:3=0,3 . 0,33×500=166,66
Am o prajuturaa minut. Scrie in limba norvegiana. Ulei este scris 2dl ulei și mai am 5-6ss vann (apa).
Îmi puteți spune și mie corespondentele in gramele noastre?
Va rog. Mulțumesc.
2 dl=200 ml
ss van nu stiu ce e… probabil linguri