Prajitura “Tavalita” cu ciocolata

de Miha
1028 vizualizări
Prajitura Tavalita cu nuca si ciocolata

O prajitura de casa foarte usor de facut, dar deosebit de gustoasa. Pe langa toate acestea este si foarte aspectuoasa. Noua nu ne lipseste niciodata de pe masa festiva de Sarbatori 😉

Prajitura Tavalita cu nuca si ciocolata

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 6 oua
  • * 200 g zahar
  • * 50 g unt
  • * 1 praf de copt
  • * 1 cana faina
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru sosul de ciocolata:
  • * 400 g ciocolata
  • * 200 g unt
  • * ~50 ml lapte
  • * esenta de rom
  • * Pentru “tavaleala” :))
  • * nuca macinata

Mod de preparare  Prajitura “Tavalita” cu ciocolata:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea.

Galbenusurile se mixeaza cu untul topit si se toarna peste albusuri. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.

Turnam compozitia intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste. Se face proba cu scobitoarea.

Blatul copt si racit se taie cubulete de marime potrivita.

Blat pentru prajitura tavalita

Sosul de ciocolata:

Ciocolata o topim impreuna cu untul moale, apoi adaugam laptele si omogenizam. Daca mai este nevoie se adauga mai mult lapte, atat cat sa obtinem un sos de consistenta unei smantani subtiri.

Fiecare cubulet de blat il trecem prin sosul de ciocolata, pe toate partile, apoi il tavalim prin nuca macinata, din abundenta.

Tavalita cu ciocolata

poate vă plac și rețetele

11 comentarii

Elena Toma 28 iunie 2010 - 18:45

Oh, Miha, ce frumos arata “tavalita” aceasta! Eu o fac aproape la fel, doar ca blatul are si cacao. ce pofta mi s-a facut! Am pe cineva foarte drag care este incantat de prajitura asta atat de simpla, dar foarte buna si cred ca o sa profit de ocazie sa fac si eu varianta ta. Daca-ti face placere, la mine pe blog sunt cateva premii foarte frumoase, oferite de mine tuturor, deci si tie, pentru ca te admir foarte mult.

Răspuns
Bianka 28 iunie 2010 - 19:29

Trebe so fac si eu, ce bunatate

Răspuns
minoki 29 iunie 2010 - 4:09

Maine vin la vizita saptamanala. Sa-mi pasterzi si mie o bucatica. Pleeeeaaaaaseeee!

Răspuns
Nela 29 iunie 2010 - 7:50

Miha arata de nota 10. O sa o fac si eu cred ca merita.Iti urez o zi frumoasa in continuare.

Răspuns
Gabriela 29 iunie 2010 - 15:13

Nici nu mai discut trebuie sa o execut cat de curand,arata demential,am si salvat reteta!pupik!

Răspuns
carmen 13 decembrie 2011 - 8:34

grozava reteta.sigur o incerc si eu

Răspuns
daniel 25 septembrie 2013 - 13:41

e fffffffffffffffffffffffff buna am facuto si eu

Răspuns
bruneta 22 martie 2015 - 10:38

Delicios!

Răspuns
Ileana 25 noiembrie 2016 - 13:52

Buna, as dori sa stiu cana de faina specificata ca ingredient pentru blat cat gramaj are? Mersi frumos!

Răspuns
Miha 25 noiembrie 2016 - 14:49

Se foloseste cana standard de 240 ml, asta inseamna 140-150 g faina 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: