O prajitura de casa foarte usor de facut, dar deosebit de gustoasa. Pe langa toate acestea este si foarte aspectuoasa. Noua nu ne lipseste niciodata de pe masa festiva de Sarbatori 😉
Ingrediente
- * Pentru blat:
- * 6 oua
- * 200 g zahar
- * 50 g unt
- * 1 praf de copt
- * 1 cana faina
- * esenta de vanilie
- * Pentru sosul de ciocolata:
- * 400 g ciocolata
- * 200 g unt
- * ~50 ml lapte
- * esenta de rom
- * Pentru „tavaleala” :))
- * nuca macinata
Mod de preparare Prajitura „Tavalita” cu ciocolata:
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea.
Galbenusurile se mixeaza cu untul topit si se toarna peste albusuri. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.
Turnam compozitia intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste. Se face proba cu scobitoarea.
Blatul copt si racit se taie cubulete de marime potrivita.
Sosul de ciocolata:
Ciocolata o topim impreuna cu untul moale, apoi adaugam laptele si omogenizam. Daca mai este nevoie se adauga mai mult lapte, atat cat sa obtinem un sos de consistenta unei smantani subtiri.
Fiecare cubulet de blat il trecem prin sosul de ciocolata, pe toate partile, apoi il tavalim prin nuca macinata, din abundenta.
10 comentarii
Oh, Miha, ce frumos arata „tavalita” aceasta! Eu o fac aproape la fel, doar ca blatul are si cacao. ce pofta mi s-a facut! Am pe cineva foarte drag care este incantat de prajitura asta atat de simpla, dar foarte buna si cred ca o sa profit de ocazie sa fac si eu varianta ta. Daca-ti face placere, la mine pe blog sunt cateva premii foarte frumoase, oferite de mine tuturor, deci si tie, pentru ca te admir foarte mult.
Trebe so fac si eu, ce bunatate
Maine vin la vizita saptamanala. Sa-mi pasterzi si mie o bucatica. Pleeeeaaaaaseeee!
Miha arata de nota 10. O sa o fac si eu cred ca merita.Iti urez o zi frumoasa in continuare.
Nici nu mai discut trebuie sa o execut cat de curand,arata demential,am si salvat reteta!pupik!
grozava reteta.sigur o incerc si eu
e fffffffffffffffffffffffff buna am facuto si eu
Delicios!
Buna, as dori sa stiu cana de faina specificata ca ingredient pentru blat cat gramaj are? Mersi frumos!
Se foloseste cana standard de 240 ml, asta inseamna 140-150 g faina 🙂