Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura Sumegi

Prajitura cu nuca si crema de cacao

Prajitura cu nuca si crema de cacao

Prajitura Sumegi – reteta pas cu pas. O prajitura delicioasa cu crema de cacao si foi cu multa nuca.

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 1 lingura de faina (cu varf)
  • esenta de vanilie
  • 2 picaturi esenta de migdale (optional)
  • Crema de cacao:
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 30 g cacao
  • 150 g unt
  • esenta de vanilie
  • In plus:
  • ~50 g nuca prajita si tocata
loading...

Prajitura Sumegi este o prajitura delicioasa cu foi pline cu nuca si crema fina de cacao. Desi dupa aspect ar parea o prajitura elaborata si greu de facut, va asigur ca este o prajitura simpla si merita sa stea la loc de cinste pe mesele voastre de sarbatoare.

Mod de preparare Prajitura Sumegi:

Blat pentru prajitura Sumegi:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa. Spuma se va tine bine de paletele mixerului si va face tepi la atingere. Adaugam esenta de migdale, esenta de vanilie, nuca macinata si faina. Amestecam usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia o punem in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt. Foaia se coace la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 25 de minute, in functie de cuptor. Foaia se pune la racit pe un gratar, cu tot cu hartia de copt.

Crema de cacao pemtru prajitura Sumegi:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si cacaoa cernuta. Compozitia o punem pe baie de abur si fierbem (fara a da in clocot) pana compozitia se ingroasa (atunci cand amestecam cu lingura crema face „valuri” si se poate vedea fundul vasului). Dam deoparte si incorporam esenta si untul moale, lasat la temperatura camerei, taiat cubulete. Dam la rece pana crema se raceste foarte bine si se intareste.

Desprindem cu atentie hartia de copt de pe blatul bine racit si-l taiem in 3 parti pe verticala, obtinand astfel 3 fasii de blat. Din crema de cacao dam deoparte 2 linguri ce le vom pune deasupra prajiturii, restul se imparte in 2 parti si se repartizeaza intre cele 3 foi cu nuca. Presaram nuca tocata peste prajitura si dam la rece pentru cateva ore (mai buna este a doua zi)

Prajitura Sumegi se portioneaza in bucati potrivite si se savureaza cu placere!

Pofta buna! 😉

Prajitura Sumegi

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

Va recomand sa incercati si Prajitura cu foi si crema de cacao (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Cristina says:

    Bravo. Minunata prajitura pentru sarbatori si nu numai.

  2. Brigitte says:

    Minunata prajitura-am s-o fac.Multumesc.

  3. Daca prajiturile sunt cel putin la fel de bune ca pozele cred ca trebuie sa incerc si eu reteta asta 🙂

  4. foarte foarte dulce, cum imi place mie :))

  5. Arata foarte bine

  6. Flori says:

    Buna ziua!Arata foarte bine prajitura.As dori sa fac si eu aceasta prajitura pt prima data,si as vrea sa va intreb,pot pune zahar pudra in crema?in loc de zahar tos?ca am mai facut mai demult acest gen de crema pe baie de aburi si nu mi s-a topit tot zaharul,cred ca nu am tinut crema cat trebuie.Si nu as vrea sa dau gres la prajitura aceasta.O zi frumoasa😊

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: