Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura Sumegi

Prajitura cu nuca si crema de cacao

Prajitura cu nuca si crema de cacao

Prajitura Sumegi – reteta pas cu pas. O prajitura delicioasa cu crema de cacao si foi cu multa nuca.

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 1 lingura de faina (cu varf)
  • esenta de vanilie
  • 2 picaturi esenta de migdale (optional)
  • Crema de cacao:
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 30 g cacao
  • 150 g unt
  • esenta de vanilie
  • In plus:
  • ~50 g nuca prajita si tocata
loading...

Prajitura Sumegi este o prajitura delicioasa cu foi pline cu nuca si crema fina de cacao. Desi dupa aspect ar parea o prajitura elaborata si greu de facut, va asigur ca este o prajitura simpla si merita sa stea la loc de cinste pe mesele voastre de sarbatoare.

Mod de preparare Prajitura Sumegi:

Blat pentru prajitura Sumegi:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa. Spuma se va tine bine de paletele mixerului si va face tepi la atingere. Adaugam esenta de migdale, esenta de vanilie, nuca macinata si faina. Amestecam usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia o punem in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt. Foaia se coace la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 25 de minute, in functie de cuptor. Foaia se pune la racit pe un gratar, cu tot cu hartia de copt.

Crema de cacao pemtru prajitura Sumegi:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si cacaoa cernuta. Compozitia o punem pe baie de abur si fierbem (fara a da in clocot) pana compozitia se ingroasa (atunci cand amestecam cu lingura crema face „valuri” si se poate vedea fundul vasului). Dam deoparte si incorporam esenta si untul moale, lasat la temperatura camerei, taiat cubulete. Dam la rece pana crema se raceste foarte bine si se intareste.

Desprindem cu atentie hartia de copt de pe blatul bine racit si-l taiem in 3 parti pe verticala, obtinand astfel 3 fasii de blat. Din crema de cacao dam deoparte 2 linguri ce le vom pune deasupra prajiturii, restul se imparte in 2 parti si se repartizeaza intre cele 3 foi cu nuca. Presaram nuca tocata peste prajitura si dam la rece pentru cateva ore (mai buna este a doua zi)

Prajitura Sumegi se portioneaza in bucati potrivite si se savureaza cu placere!

Pofta buna! 😉

Prajitura Sumegi

RETETA IN IMAGINI

Va recomand sa incercati si Prajitura cu foi si crema de cacao (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Cristina says:

    Bravo. Minunata prajitura pentru sarbatori si nu numai.

  2. Brigitte says:

    Minunata prajitura-am s-o fac.Multumesc.

  3. Daca prajiturile sunt cel putin la fel de bune ca pozele cred ca trebuie sa incerc si eu reteta asta 🙂

  4. foarte foarte dulce, cum imi place mie :))

  5. Arata foarte bine

  6. Flori says:

    Buna ziua!Arata foarte bine prajitura.As dori sa fac si eu aceasta prajitura pt prima data,si as vrea sa va intreb,pot pune zahar pudra in crema?in loc de zahar tos?ca am mai facut mai demult acest gen de crema pe baie de aburi si nu mi s-a topit tot zaharul,cred ca nu am tinut crema cat trebuie.Si nu as vrea sa dau gres la prajitura aceasta.O zi frumoasa😊

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Mi-a placut prajitura cu ciocolata si crema de cocos vazuta la Gabi si imediat am vrut sa fac si eu 🙂 Am adaptat, insa, ingredientelor ce le aveam la dispozitie si a iesit o alta varianta. O prajitura de casa absolut delicioasa si deloc greu de facut, pentru care am […]

Prajitura turnata cu mere si nuci

Prajitura turnata cu mere si nuci

Despre prajitura turnata v-am mai povestit in cateva randuri. Nu cred ca exista o prajitura de casa mai simpla, mai rapida si cu un rezultat atat de bun. Fie ca o faci cu mere, cu branza, cu visine… se va manca pana la ultima firimitura. Astazi va propun sa incercati […]

Prajitura cu crema de iaurt si jeleu de portocale

Prajitura cu crema de iaurt si jeleu de portocale

Mie imi plac portocalele, dar sa fie dulci, nu sa ma faca sa strang din ochi atunci cand le mananc, de acre ce sunt 🙂 Mi s-a intamplat asta cu ultimele portocale cumparate. O parte le-am facut dulceata si au mers de minune cu clatite, o parte le-am facut oranjada […]

Prajitura cu nuca si crema caramel

Prajitura cu nuca si crema caramel

Prajitura cu nuca si crema caramel este o prajitura simpla, o prajitura pentru atunci cand ti se anunta musafiri sau pentru atunci cand pofta de dulce a luat-o pur si simplu razna 🙂 Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema caramel: Blat cu nuca: Albusurile se bat spuma tare […]