Prajitura simpla cu crema de vanilie

de Miha
1374 vizualizări
Prajitura cu crema de vanilie

De ce prajitura simpla? Pentru ca e chiar simpla :))) E simpla incepand cu modul de preparare, continuand cu modul de prezentare si terminand cu…mancatul :)))

Am folosit crema de vanilie ce am facut-o si la Cremsnit si un blat simplu de pandispan. De ornat n-am ornat-o in nici un fel fiind facuta fara pretentii pentru cei de-ai casei. Treaba cu mancatul e deja poveste :))

Prajitura cu crema de vanilie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura zahar aromat cu lamaie
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 150 g unt
  • esenta de vanilie

Mod de preparare Prajitura simpla cu crema de vanilie:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul aromat cu lamaie si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa.

  • Daca nu aveti zahar aromat cu lamaie puneti zahar simplu si aromati blatul dupa cum va place, cu vanilie sau rom.

Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, ca pentru maioneza. Se omogenizeaza amestecand usor. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 30 de minute, pana blatul se rumeneste usor deasupra. Se scoate pe un gratar, se lasa la racit, apoi se taie in 2 parti, pe orizontala.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Turnam laptele amestecand usor si punem vasul pe foc mic. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa. Se da deoparte si se lasa la racit, amestecand din cand in cand sa nu se formeze pojghita.

In budinca racita incorporam untul batut, adaugand cate o lingura si amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit aromam dupa gust cu esenta de vanilie.

Repartizam crema intre cele 2 blaturi de pandispan si dam la frigider pentru macar 1 ora, pana crema se intareste putin.

Crema de vanilie

Se portioneaza dupa dorinta si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu crema de vanilie

poate vă plac și rețetele

35 comentarii

ilda76 13 septembrie 2013 - 13:53

Crema aceea de vanilie trebuie sa fie…diviiinaaaa!:)
Vreau si eu, Miha! Macar o portioara! Pretty please!:)

Pup!
Ilda
Lavender Thoughts

Răspuns
Miha 13 septembrie 2013 - 16:19

Stii bine ca oricand am pusa deoparte o bucatica special pentru tine! :*

Răspuns
mihaela 13 septembrie 2013 - 15:05

arata perfect!

Răspuns
Miha 13 septembrie 2013 - 16:19

multumesc Mihaela! >:D<

Răspuns
Diana 14 septembrie 2013 - 9:36

Pe cat de simpla pe atat de aspectoasa si delicata … oare de ce mai scriu toate astea , ptr ca toata lumea stie ca tot ce faci e super , ultra , mega … 🙂

Răspuns
Miha 30 septembrie 2013 - 18:21

multumesc Diana! Tu mereu esti o draguta! >:D<

Răspuns
aurelia 14 septembrie 2013 - 11:27

evident ca simplitatea constituie cea mai buna optiune pentru placerile noastre de zi cu zi pe car ele consider cele mai importante.
urmaresc acum, am prins, in ghilimele 🙂 o emisiune culinara pe digilife, este de luni pana vineri, a inceput aceasta saptamana , se transmite la ora 16,45, se numeste bunatati de zi cu zi, are acelasi tipic daca mi permiti sa spun asa precum stilul tau mihalis.
ofera optiuni culinare as zice superbe desi termenul este pentru altceva. trebuie sa l vezi ca sa te convingi.
salutari si pe email, daca l ai verificat.

Răspuns
Miha 30 septembrie 2013 - 18:23

Am primit mailul draga domana Aurelia… Promit sa-mi fac timp sa-l studiez pe indelete >:D<

Răspuns
Mena 14 septembrie 2013 - 15:33

Atat de delicata!

Răspuns
Miha 30 septembrie 2013 - 18:23

multumesc frumos! :*

Răspuns
slina 30 septembrie 2013 - 11:11

Arata super prajitura,astazi vreau sa o prepar

Răspuns
Miha 30 septembrie 2013 - 18:20

multumesc! >:D<

Răspuns
dan 5 octombrie 2013 - 19:58

nu este buna reteta ! lapte e prea mult(puneti numai 200 ml) faina e prea putina ( ouneti o cana , nu 4 linguri)

Răspuns
Miha 5 octombrie 2013 - 20:19

Asta e parerea ta! 😀

Răspuns
Diana 6 octombrie 2013 - 9:47

@Dan , chiar sunt perfecte cantitatile , eu am testat-o , am urmat pasii si cantitatile intocmai si a iesit o praji minunata 🙂

Răspuns
valy 6 noiembrie 2013 - 17:39

Salut! poate sa-mi spuna si mie ce pot pune in loc de amidon la crema de vanilie,ptr ca eu nu sunt in RO si nu am amidon…ast rasp..multumesc

Răspuns
Miha 7 noiembrie 2013 - 22:07

In Italia amidonul se numeste Maizena sau Amido di mais. Daca nu gasesti poti inlocui cu faina. 🙂

Răspuns
Nucky Luciano 23 noiembrie 2013 - 3:31

De unde stii ca e din Italia?

Răspuns
valerica 26 decembrie 2013 - 19:34

Craciun fericit!!!! VALERICA

Răspuns
Valerica 1 ianuarie 2014 - 13:18

La multi ani !!!!!!Te apreciez la adevarata ta valoare pt ceea ce faci pt noi… Valerica

Răspuns
Miha 4 ianuarie 2014 - 11:57

multumesc! Si voua un an cat mai bun!

Răspuns
alex velea 31 ianuarie 2014 - 14:34

este cea mai groasnica prajitura din lume, am stat la pat doua zile, cu dureri de burta extreme.Nu o sa mai mananc prajituri inventate de femeia asta niciodata …. este o porcarie ..$$$,..

Răspuns
Miha 31 ianuarie 2014 - 15:01

:))))) Nici pandispanul si nici crema de vanilie nu-s inventate de mine, nu mi-am arogat acest merit! :)) Eu zic sa fii mai atent(a) data viitoare la prospetimea ingredientelor! 😉

Răspuns
monica 31 ianuarie 2014 - 15:09

Dragalasule…mai verifica termenele de garantie al ingredientelor pe care le folosesti…sau mai gandeste-te ce ai mai mancat in acea zi in afara de aceasta prajitura. Apropos…groaznica…cu z…nu cu s…sigur nu-i din cauza prajiturii…alta e cauza faptului ca a scrie corect e complicat pentru tine.

Răspuns
Diana 31 ianuarie 2014 - 15:19

:)):)):) =))

Răspuns
Diana 31 ianuarie 2014 - 15:09

,,GROASNICO” :)):)) esti cu capu’ ; poate cine ti-a facut-o ti-o fi pus ceva laxativ :d

Răspuns
florin salam 31 ianuarie 2014 - 15:17

este cea mai superba, elegant si ultra gustoasa prajitura din lume a gatito sora mea dupa instructiunile dvs. si a iesit extraordinara va rog sa imi dati nr dvs de tel pentru a va contacta … sa veniti la o petrecere data de mine … sa faceti cele mai gustoas prajituri.

Răspuns
Miha 31 ianuarie 2014 - 15:30

Te-ai razgandit? Nu te mai doare burta? :)))))

Răspuns
Diana 31 ianuarie 2014 - 16:13

Daca-ti corectezi erorile de gramatica(superba , n-are termen de comparatie ,deoarece este superlativul absolut , pfffff , iar gatit-o , asa se scrie ) , poate intelege si vine la petrecere (data in cinstea ei , ca nicio cantare de-a ta nu poate plati tot ce stie Miha in ale prajituritului) :)):d

Răspuns
Riuxy 31 ianuarie 2014 - 15:22

Offf Doamne, nu stiu ce e cu oamenii astia…reteta e perfecta…si daca nici tu Miha care esti de departe regina prajiturilor, nu stii sa faci…inseamna ca nu mai stie nimeni…a luat-o lumea razna…pai normal ca s-a stricat la ce s-o fi stricat daca vreunul din ingredientele pe care le-a folosit nu a fost proaspat…dar ma rog…cate frunze uscate are si padurea sa nu mai discutam…Asa m-am saturat de rautate cum nu-ti poti imagina…vad ca nici aici in spatiul virtual nu scapam de ea…Scumpa Miha…esti MINUNATA! Nu pune te rog la suflet! Te imbratisez cu mare drag!

Răspuns
Mirela 31 ianuarie 2014 - 15:25

Miha,tu porti toata vina,pentru durerea de burta!De ce nu ai specificat draga mea,ca ingredientele trebuie sa fie in termen de valabilitate???
Pup fata harnica!

Răspuns
adela 31 ianuarie 2014 - 20:11

Miha, modereaza comentariile si nu mai publica mizeriile unor nimeni! Nu merita! Stim cu totii ca exista si elemente din astea!

Răspuns
ioana 1 februarie 2014 - 12:24

este cea mai buna reteta . multumesc miha . am o intrebare. pot sa pun crema de cremsnit , inloc de crema de vanilie?

Răspuns
Miha 1 februarie 2014 - 12:31

Iti cam place sa te joci… 😀 Este ultimul comentariu pe care ti-l mai aprob… indiferent de tonul pe care il adopti.

Da, poti folosi crema de cremsnit, ca e acelasi lucru… o crema de vanilie.

Toate bune!

Răspuns
Cici 28 mai 2015 - 23:22

Arata foarte bine si cred ca este si foarte gustoasa. Multumesc pentru reteta!!!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: