Prajitura cu magiun si nuci

de Miha
58 vizualizări
Prajitura cu magiun si nuci

M-am apucat zilele trecute sa fac prajitura cu mere, prajitura ce o fac ori de cate ori am ocazia si multe mere la dispozitie. Pe cand faceam aluatul mi-a venit minunata idee 😀 de a face prajitura cu magiun. Nu, nu m-am apucat sa fac gemuri si dulceaturi, dar mama mea face cel mai bun magiun de prune :)) si aveam ceva borcane bine puse la pastrare. Am pus si niste nuci, iar de spartul lor s-au ocupat copiii, bucurosi fiind ca pot ridica nivelul de zgomot din casa :))))

Prajitura cu magiun si nuci

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri lapte
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 250-300 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 borcan de 400 g magiun de prune
  • nuci tocate, cat sa acopere toata suprafata prajiturii

Mod de preparare Prajitura cu magiun si nuci:

Aluat:

Intr-un vas mixam oul cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si vanilia si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa. Turnam pe rand uleiul si laptele si mixam usor. Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si framantam un aluat omogen si nelipicios.

Aluatul il impartim in 3. Intindem cu sucitorul doua treimi din aluat, la dimensiunea si forma tavii pe care o vom folosi. Eu am folosit o tava mica de 20 cm diametru. Transferam in tava tapetata cu hartie de copt, ridicand putin aluatul pe margine, formand o bordura. Punem magiunul de prune, acoperim cu un strat de nuca tocata. Din restul de aluat facem un grilaj cu care acoperim prajitura.

  • magiunul de prune se poate inlocui cu gem de prune sau orice alt gem va place
  • miezul de nuca il puneti intr-o punga mai groasa si il bateti putin cu ciocanul de snitele. Dureaza si mai putin decat daca l-ati taia cu cutitul si evitati si sa faceti prea multa mizerie
  • catitatea de magiun o puteti ajusta in functie de gustul vostru. Puteti pune mai mult sau mai putin… vedeti voi! 😉

Dam dava la cuptor la foc mediu pana aluatul se rumeneste. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu magiun si nuci

poate vă plac și rețetele

14 comentarii

Diana 18 septembrie 2013 - 18:13

Ce-mi plac prajiturile cu magiun si nuci!!! Cu siguranta o sa o fac si eu, Miha! Cum sa nu iubesti toamna cu astfel de prajituri?!?!? <3

Răspuns
Rocsy Ciobanu 18 septembrie 2013 - 18:54

O farfurie plina vreau cu aceasta prajitura pentru ca imi place foarte mult!

Răspuns
Miha 18 septembrie 2013 - 20:44

cu drag! >:D<

Răspuns
Anca 18 septembrie 2013 - 19:50

arata foarte bine! as vrea sa o incerc si eu. care sunt cantitatile de ingrediente?

Răspuns
Miha 18 septembrie 2013 - 20:47

multumesc Anca! >:D< Am remediat greseala!

Răspuns
Liana Toma 18 septembrie 2013 - 19:52

Ma inscriu si eu pentru doua felii 😉

Răspuns
Corina 18 septembrie 2013 - 20:29

O prajitura de savurat toamna!
Ce buna trebuie sa fie..

P.S. in reteta nu vad ingredientele

Răspuns
Miha 18 septembrie 2013 - 20:46

multumesc Corina! >:D< Am editat acum si am adaugat si ingredientele. Cand am publicat reteta am avut o cadere de net si probabil nu s-au mai salvat.

Răspuns
Paula Gafitescu 19 septembrie 2013 - 8:56

Daaa, da…si eu vreau o felie pentru ca iubesc atat nucile cat si magiunul de casa 😉 Te pup

Răspuns
Alina 6 octombrie 2013 - 19:45

Multumesc, pentru rețetă. A ieșit delicioasă 🙂

Răspuns
Miha 7 octombrie 2013 - 15:49

cu drag >:D< Si eu multumesc!

Răspuns
Lisu Diana 18 ianuarie 2014 - 19:22

trebuiesc dublate ingredientele,cum sunt redate aici nu ajung pt.oprajitura.

.

Răspuns
Miha 19 ianuarie 2014 - 10:21

daca folosesti o tava mare evident ca nu ajung 😀

Răspuns
Lisu Diana 18 ianuarie 2014 - 19:26

eu am facutcu;2 ous,10 linguri zahar 10linguri lapte,10linguri ulei,2plicuri praf de copt si faina cat cuprinde.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: