Prajitura Semiluna este o prajitura foarte simpla si cu ingrediente putine, pe care sigur le aveti deja in casa. Este o prajitura rapida, care trebuie s-o aveti in caietul cu prajituri. O prajitura nepretentioasa, pe care o puteti personaliza dupa plac. O puteti face simpla (reteta AICI) sau cu o parte din compozitie colorata cu cacao, asa cum am facut eu. Si daca o faceti integral cu cacao va fi absolut delicioasa, va asigur. Se poate face cu glazura de ciocolata sau gem, peste care presarati nuca macinata. E grozava!

INGREDIENTE
- 5 oua
- 200 g zahar
- 200 ml ulei
- 250 g faina
- 1 praf de copt
- coaja de lamaie
- esenta de vanilie
- 1 lingura cacao neagra
- ~150 g nuca macinata
- 1 pliculet zahar vanilat
Mod de preparare Prajitura Semiluna:
Ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana compozitia devine ca o crema. Se toarna apoi uleiul putin cate putin, amestecand continuu, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. La sfarsit se pune faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza usor, pana la omogenizare.
- puteti folosi si coaja de portocale, in locul celei de lamaie
Dam deoparte cca 1/3 din compozitie si incorporam cacaoa. In cazul in care compozitia devine prea vartoasa, se subtiaza cu putin lapte rece.
In tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia simpla si cea cu cacao deasupra. Se presara cu nuca macinata amestecata cu zaharul vanilat toata suprafata prajiturii.
- in nuca macinata puteti adauga si putina scortisoara macinata, daca va place
Se da la cuptor la foc mediu (180 grade sau 160 grade la cuptor cu ventilatie) pentru cca 30 de minute.
Se lasa sa se racoreasca in tava, dupa care se transfera pe un gratar, cu tot cu hartia de copt si se lasa sa se raceasca bine.
Cu un inel metalic pentru prajituri sau cu gura unui pahar se decupeaza prajitura sub forma de semiluna.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL