Reteta Prajitura Rumba
Trebuie sa incercati si voi prajitura Rumba, daca nu ati incercat-o pana acum. Pentru ca nu e genul de prajitura pe care ai mei s-o prefere am tot evitat sa o prepar. Noroc de prieteni mancaciosi si nepretentiosi, altfel n-as fi descoperit minunea de prajitura 🙂 O nebunie! O explozie de gusturi si culori!

INGREDIENTE
- Pentru blat:
- 4 albusuri
- 4 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 4 linguri nuca macinata
- 50 g rahat colorat + 1 lingura faina
- 50 g stafide + esenta de rom
- 1 pliculet coaja de lamaie Finesse
- 1/2 lingurita praf de copt
- Pentru crema:
- 4 galbenusuri
- 100 g zahar
- 200 g unt
- esenta de vanilie si lamaie
- In plus:
- 1 foaie mare de napolitana (sau 2 mici)
- 50 g ciocolata (54% cacao) + cateva linguri lapte
Mod de preparare Prajitura Rumba:
Blat:
Stafidele se pun la inmuiat in esenta de rom cu putina apa. Rahatul se taie bucatele, apoi se presara cu faina, astfel incat fiecare bucatica de rahat sa fie acoperita.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine ferma si face tepi atunci cand se scot paletele mixerului. Peste bezeaua obtinuta se cerne faina amestecata cu praful de copt si se adauga rahatul, nuca, stafidele bine scurse si coaja de lamaie.
- nuca macinata poate fi inlocuita cu nuca taiata bucati cu cutitul
- in loc de stafide se pot folosi merisoare confiate ori visine
Se amesteca totul cu o spatula, cu miscari de sus in jos. Se amesteca usor astfel incat sa obtinem o compozitie spumoasa. Turnam in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 25 de minute, pana blatul se rumeneste. Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Crema:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Punem vasul pe baie de abur si fierbem (fara a da in clocot) pana compozitia se ingroasa (atunci cand amestecam cu lingura crema face „valuri” si se poate vedea fundul vasului) Dam deoparte si lasam la racit.
In crema bine racita punem untul moale (lasat la temperatura camerei) si mixam energic pana la omogenizare. Aromam dupa gust cu esenta de vanilie si cateva picaturi de esenta de lamaie.
Asamblare Prajitura Rumba:
Daca aveti foaie mare de napolitana o taiati in 2. Blatul bine racit se unge pe una din parti cu jumatate din crema. Lipim foaia de napolitana si intoarcem prajitura pe partea cealalta. Ungem cu crema ramasa si lipim cea de-a doua foaie de napolitana.
Se inveleste bine in folie, se pune in tava si se da la frigider. Puneti deasupra ceva greu (la mine s-a potrivit perfect cratita cu supa 😀 ) A doua zi prajitura se taie perfect.
Inainte de portionare topiti ciocolata cu putin lapte (atata lapte cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita) si ornati prajitura Rumba.
- prajitura poate ramane si neornata cu ciocolata, decizia va apartine
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI
1 comentariu
La ingredientele pentru crema lipseste laptele!!!