Fursecuri / Prajituri / Retete de prajituri

Paleuri cu crema de lamaie

Paleuri cu crema de lamaie

 

Paleuri cu crema de lamaie

Ingrediente

  • Pentru paleuri:
  • 200 g unt
  • 150 g zahar (pudra)
  • 4 oua
  • 400 g faina
  • 5 g praf de copt
  • coaja de lamaie Finesse
  • Pentru crema de lamaie:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • 75 g unt
  • zeama de lamaie dupa gust
  • putina esenta de vanilie
loading...

Dupa ce am facut reteta de paleuri cu ciocolata n-am crezut ca voi mai gasi vreodata ceva mai bun. Dar cum niciodata nu trebuie sa spui „niciodata”… iata ca azi va aduc aceste paleuri cu crema de lamaie, facute pur si simplu ca un simplu experiment pentru pachetelul de la scoala, dar cu care am reusit sa-i dau pe toti pe spate 😉

Ies in jur de 45 de paleuri fragede si gustoase, va invit cu drag sa le probati 🙂

Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie:

Paleuri:

Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar.

In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa fiecare. Adaugam urmatorul ou abia dupa ce cel de dinainte este bine incorporat.

  • Pregatiti ouale dinainte, spargeti-le intr-un bol. Pe langa faptul ca vor fi mai usor de adaugat in compozitie, nu mai faceti pauza in mixare evitand astfel „taierea” cremei de unt

Peste aceasta compozitie cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine cu o spatula, pana la omogenizare.

Punem compozitia intr-un posh la care am atasat un dui cu varf rotund si spritam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele, pentru ca se vor „intinde” destul de mult la copt.

Se coc in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru cca 15 minute, pana se rumenesc usor. Se lasa sa se raceasca, apoi se dezlipesc de pe hartia de copt.

Umplutura pentru Paleuri cu crema de lamaie:

Pornind de la reteta de baza a cremei de vanilie am preparat crema de lamaie:

Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga faina si se omogenizeaza. Turnam laptele amestecand usor, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic sau la baie de aburi. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa, amestecand continuu cu un tel. Se da deoparte si se pune untul taiat bucatele. Se amesteca bine pana la omogenizare.

Crema se lasa sa se racoreasca, timp in care se amesteca din cand in cand cu telul, sa nu se formeze pojghita. Peste crema racorita se pune o folie alimentara, direct pe suprafata cremei si se da la frigider pana este bine racita si se intareste.

Crema racita se mixeaza bine si se acreste dupa gust cu zeama de lamaie. Pune si putina esenta de vanilie. Va avea un gust mai bun 😉

Asamblare Paleuri cu crema de lamaie:

Punem crema intr-un posh si punem cate un mot de crema pe cate unul din fursecuri, apoi le lipim doua cate doua. Marginile se tavalesc prin nuca de cocos.

Pofta buna si va provoc sa incercati si voi aceste paleuri cu crema de lamaie! 😉

paleuri cu crema

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 3,50 din 5)
Încarc...
Tags: , , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. RUXI says:

    superb!!!
    o prezentare excelenta,de talie internationala,iar reteta demna de a fi luata in seama.

  2. Ninush says:

    Foarte frumos prezentate. felicitari. aveti cumva si o reteta de biscuiti/fursecuri care se pot taia cu o forma de genul stelutelor,flori,etc? multumesc

  3. M-ai topit, Mihule! Arata minunat!

  4. Adina says:

    LA MULTI ANI, MIHAELA!
    Multa sanatate si fericire!
    Vecinii de vis-a-vis :*

  5. Daniela says:

    Buna Mihaela! Ca sa nu dau gresi, ce inseamna foc mediu la cuptorul electric? 180 C?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt

Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt

Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt… toata lumea le stie, sub o denumire sau alta. Desi sunt foarte apreciate pe mesele de sarbatori, eu nu le-am facut cu o ocazie speciala. Voiam ceva bun pentru ai mei si pot spune ca i-am cucerit 🙂 Desi am mai facut pana acum […]

Cornulete cu smantana

Cornulete cu smantana

Azi va propun o reteta de cornulete cu smantana si unt, umplute cu nuca. Umplutura poate varia in functie de preferinta, rahat, gem sau dulceata, amestec de gem cu nuca sau ciocolata cu nuca. Orice varianta alegi promit ca va fi delicioasa! 😉 Aceste cornulete cu smantana se pot pregati […]

Fursecuri cu nuca si miere

Fursecuri cu nuca si miere

Daca nu stii ce sa mai faci bun pentru pachetelul pentru scoala al copiilor incearca aceasta reteta de fursecuri cu nuca si miere. Stiu, mai sunt cateva zile si intram din nou in vacanta si problema pachetelului nu ne va mai da batai de cap, dar promit ca sunt grozavi […]

Biscuiti de casa cu ciocolata si nuca

Biscuiti de casa cu ciocolata si nuca

V-am povestit deja de biscuitii de casa cu Finetti si de cat de mult au placut copiilor. Si mie mi-au placut, nu numai pentru ca sunt gustosi, ci si pentru ca se fac extrem de simplu si usor. Daca data trecuta am folosit mixerul pentru preparare, de data aceasta m-am […]