Dupa ce am facut reteta de paleuri cu ciocolata n-am crezut ca voi mai gasi vreodata ceva mai bun. Dar cum niciodata nu trebuie sa spui „niciodata”… iata ca azi va aduc aceste paleuri cu crema de lamaie, facute pur si simplu ca un simplu experiment pentru pachetelul de la scoala, dar cu care am reusit sa-i dau pe toti pe spate 😉
Ies in jur de 45 de paleuri fragede si gustoase, va invit cu drag sa le probati 🙂
INGREDIENTE
- Pentru paleuri:
- 200 g unt
- 150 g zahar (pudra)
- 4 oua
- 400 g faina
- 5 g praf de copt
- coaja de lamaie Finesse
- Pentru crema de lamaie:
- 3 galbenusuri
- 3 linguri zahar
- 2 linguri faina
- 300 ml lapte
- 75 g unt
- zeama de lamaie dupa gust
- putina esenta de vanilie
Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie:
Paleuri:
Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar.
In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa fiecare. Adaugam urmatorul ou abia dupa ce cel de dinainte este bine incorporat.
- Pregatiti ouale dinainte, spargeti-le intr-un bol. Pe langa faptul ca vor fi mai usor de adaugat in compozitie, nu mai faceti pauza in mixare evitand astfel „taierea” cremei de unt
Peste aceasta compozitie cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine cu o spatula, pana la omogenizare.
Punem compozitia intr-un posh la care am atasat un dui cu varf rotund si spritam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele, pentru ca se vor „intinde” destul de mult la copt.
Se coc in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru cca 15 minute, pana se rumenesc usor. Se lasa sa se raceasca, apoi se dezlipesc de pe hartia de copt.
Umplutura pentru Paleuri cu crema de lamaie:
Pornind de la reteta de baza a cremei de vanilie am preparat crema de lamaie:
Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga faina si se omogenizeaza. Turnam laptele amestecand usor, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic sau la baie de aburi. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa, amestecand continuu cu un tel. Se da deoparte si se pune untul taiat bucatele. Se amesteca bine pana la omogenizare.
Crema se lasa sa se racoreasca, timp in care se amesteca din cand in cand cu telul, sa nu se formeze pojghita. Peste crema racorita se pune o folie alimentara, direct pe suprafata cremei si se da la frigider pana este bine racita si se intareste.
Crema racita se mixeaza bine si se acreste dupa gust cu zeama de lamaie. Pune si putina esenta de vanilie. Va avea un gust mai bun 😉
Asamblare Paleuri cu crema de lamaie:
Punem crema intr-un posh si punem cate un mot de crema pe cate unul din fursecuri, apoi le lipim doua cate doua. Marginile se tavalesc prin nuca de cocos.
Pofta buna si va provoc sa incercati si voi aceste paleuri cu crema de lamaie! 😉
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
13 comentarii
superb!!!
o prezentare excelenta,de talie internationala,iar reteta demna de a fi luata in seama.
multumesc frumos Ruxi!
Foarte frumos prezentate. felicitari. aveti cumva si o reteta de biscuiti/fursecuri care se pot taia cu o forma de genul stelutelor,flori,etc? multumesc
Multumesc frumos, Ninush
Am cateva retete, sper sa fie pe placul tau…
1. http://www.dulciurifeldefel.ro/fursecuri-linzer-cu-gem/
2. http://www.dulciurifeldefel.ro/fursecuri-cutie-de-cadou/
3. http://www.dulciurifeldefel.ro/fursecuri-spirale/
Multumesc mult. linzer cu gem am facut ,delicioase.
am gasit tot la tine pe blog pe cele cu glazura de lamaie si le voi incerca cu siguranta iar cele cutie cadou la fel sunt pe lista mea de facut.
Multumesc inca o data
cu drag 🙂
M-ai topit, Mihule! Arata minunat!
multumesc Laura!
LA MULTI ANI, MIHAELA!
Multa sanatate si fericire!
Vecinii de vis-a-vis :*
Eiii… ce dragut!
Multumeeeesc! ?
BUn
Buna Mihaela! Ca sa nu dau gresi, ce inseamna foc mediu la cuptorul electric? 180 C?
Da, 180 grade. Daca folosesti ventilatia, 160 😉