Prajitura pufoasa cu cirese – reteta cu smantana, propunerea mea pentru voi. O prajitura rapida, pufoasa si buna, o prajitura numai buna de pregatit pe toata perioada verii, cu toate fructele. Eu am folosit cirese, mari, dulci si carnoase, dar prajitura este grozav de buna si cu visine ori caise, gustul lor acrisor se potriveste la marele fix in blatul dulce si pufos.
INGREDIENTE
- 6 oua
- 250 g zahar
- 175 g smantana
- 75 ml lapte
- 100 ml ulei
- 250 g faina
- 10 g praf de copt
- 1 lingura coaja de lamaie
- esenta de vanilie
- 350 g cirese (fara samburi)
Mod de preparare Prajitura pufoasa cu cirese – reteta cu smantana:
Se scot samburii cireselor si se pun intr-o sita, sa se scurga bine de zeama. Eu le-am pus ca atare dar daca doriti, inainte de a le pune peste blat se amesteca bine cu o lingura de faina.
Albusurile se separa de galbenusuri. Peste galbenusuri turnam uleiul, smantana, laptele, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecam bine pana la omogenizare.
- amestecul de smantana si lapte se poate inlocui cu aceeasi cantitate de iaurt (cu cat mai gras cu atat mai bun)
Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana bezeaua devine ferma si lucioasa. Turnam amestecul cu galbenusuri si amestecam usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt. Repartizam ciresele in strat uniform pe toata suprafata. Dam la cuptor la foc mediu (180 grade sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30-35 de minute, pana prajitura se rumeneste usor deasupra.
Prajitura se scoate pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt, dupa care se portioneaza dupa dorinta
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL