Prajitura frageda cu mere

de Miha
1607 vizualizări
Prajitura cu foi fragede si mere

Daca vreti o prajitura cu mere delicioasa neaparat sa testati aceasta reteta 😉

Prajitura cu foi fragede si mere

Ingrediente

  • Pentru foi avem nevoie de:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 plic praf de copt stins
  • 200 g unt
  • 4 cani faina
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • 1 kg de mere
  • zahar dupa gust
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare Prajitura frageda cu mere:

Foi:

In cuva masinii de paine am pus la framantat faina cu untul partial topit. Cand au inceput sa se formeze firimituri am adaugat zaharul (pudra),un praf de sare,praful de copt stins cu zeama de lamaie si ouale unul cate unul. Iese un aluat elastic,nelipicios,care se inveleste in folie si se da la frigider pentru 1 ora.

Aluat pentru prajitura cu mere

Umplutura:

Merele se dau pe razatoarea mare si se pun la calit impreuna cu zaharul,untul si scortiosara.Se lasa la racit.

Am impartit aluatul in 3 parti egale,pe care le-am intins cu sucitorul.
Am asezat prima foaie in tava (25/35 cm) unsa bine cu unt,am acoperit cu mere,alternand pana am terminat toate cele 3 foi.

foaie de aluat pentru prajitura cu mere

Se coace la foc mic pana se rumeneste putin deasupra.

prajitura cu mere

O prajitura intr-adevar frageda si cu un gust nemaipomenit de bun.

poate vă plac și rețetele

31 comentarii

Vicky 29 aprilie 2009 - 12:14

Arata foarte super prajitura, mai ales cu etaj, foarte interesanta reteta si este salvata.

Răspuns
Daniela 29 aprilie 2009 - 12:40

Iar ma superi cuscra, cu dulciurile tale… offf, cum sa fac sa maninc ca tine si sa nu ma ingras… Servesc o feliuta virtuala, ca sigur slabesc…

Răspuns
Miha 29 aprilie 2009 - 12:43

Multumesc Vicky de aprecieri si ma bucur tare mult ca ti-a placut! Te astept cu impresii despre ea,atunci cand o vei face.

Răspuns
Miha 29 aprilie 2009 - 12:44

Cuscra,daca e numa virtula,poti servi si 2 feliute! :)))

Răspuns
Edith 29 aprilie 2009 - 13:20

Woow ce bine arata! Super, felicitari!

Răspuns
Miha 29 aprilie 2009 - 13:41

Multumesc Edith! Pup!

Răspuns
Lala 29 aprilie 2009 - 15:38

De cand ai pus poza asta salivez .
Saptamana asta sunt la dieta dar cea viitoare recuperam cu una bucata placinta 🙂

Răspuns
diamond 30 aprilie 2009 - 0:05

arata excelent! ii pun gand rau! imi plac mult prajiturile cu mere! 😀

Răspuns
alison 30 aprilie 2009 - 4:18

miha,iar ai prajiturit o bunaciune!te pup!

Răspuns
Miha 30 aprilie 2009 - 8:03

Lala,iti doresc multa vointa sa poti duce cura pana la capat! 😉
Neaparat sa faci placintica,e tare buna si pentru pitici.
Te pup!

Răspuns
Miha 30 aprilie 2009 - 8:04

Diamond,multumesc!
Si noua ne plac tare mult! 😉
Te pup!

Răspuns
Miha 30 aprilie 2009 - 8:05

Alison,pupici!

Răspuns
Elisa 1 mai 2009 - 4:21

De mult pofteam la o praji cu mere de genul asta. Ieri am executat-o si sunt foarte multumita de cum a iesit. Am modificat putin ingredientele in functie de ce am avut prin casa, am pus margarina in loc de unt si 2 pliculete de amoniu in loc de praf de copt. A iesit foarte buna!!!!Multumesc Miha pt reteta. Esti cea mai harnica bloggerita, zilnic vii cu retete noi. Te pup si iti doresc o vara superba

Răspuns
Miha 3 mai 2009 - 15:39

Elisa,multumesc mult de urari si mai ales de complimente!

Ma bucur nespus ca ti-a placut reteta! Cu siguranta o voi mai face si eu de multe ori,ne-a placut tare tare mult!

Pup!

Răspuns
Flori 13 iunie 2009 - 10:38

Am facut prajiturica! Nu au iesit foile groase ca ale tale,pt. ca am folosit tava aragazului, cam mare.Data viitoare fac in tava mai mica. O bunatate, laudata de tot familionul! Te pup si multam pt.reteta!

Răspuns
Miha 13 iunie 2009 - 20:12

Flori,ma bucur tare mult ca v-a placut!

Te pup si multumesc!

Răspuns
ANCA 8 octombrie 2009 - 22:58

foarte faina 🙂 bine ca am gait reteta aceasta ca arata minunataaaaa si in curan o sa o fac si pe asta :)) yamiii frumos blog ai p a

Răspuns
Miha 9 octombrie 2009 - 6:32

Multumesc de aprecieri Anca!

Răspuns
alina-madalina 5 martie 2010 - 14:18

vreau sa fac si eu praj acum si nu stiu cata faina ai folosit!4 cani,aprox cat?

Răspuns
Miha 5 martie 2010 - 19:06

Alina o cana cantareste cca 140-150 g faina.

Bafta! Pup!

Răspuns
alina-madalina 6 martie 2010 - 6:20

multumesc miha ca mi-ai rasp!am vazut ca a facut si leo flori si m-am uitat acolo!Am pus 580-600g faina si a iesit perfect!multumesc mult pt reteta!Asa o facea si mami cand eram mica,darcu 2 foi!Chiar este cea mai frageda prajitura pe care am mancat-o!Multumesc pt reteta!te pup si LA MULTI ANI DE 8 MARTIE

Răspuns
VIO 16 mai 2010 - 19:31

Minunata prajitura,ca de altfel tot ceea ce faci tu. Am facut-o si eu ieri.In graba am uitat sa calesc merele si n-a iesit la fel de aspectuasa ca a ta dar gustul a fost divin.Intr-adevar foarte frageda.

Răspuns
Miha 18 mai 2010 - 6:44

Vio, arata super prajiturica ta. Ma bucur tare mult ca ai facut-o si mai ales, ca v-a placut.
Multumesc!

Răspuns
Anonymous 16 septembrie 2011 - 13:33

buna!imi spunneti va rog ce dimensiuni are tava?multumesc!

Răspuns
Miha 16 septembrie 2011 - 13:48

Buna. Tava este de 25/35 cm

Voi scrie si in reteta, multumesc.

Răspuns
Irina 17 aprilie 2012 - 20:38

Crezi ca as putea folosi untura in loc de unt? Multumesc si felicitari pt retetele minunate!

Răspuns
Miha 17 aprilie 2012 - 20:44

Irina, untura n-am folosit niciodata, desi am vazut multe retete cu rezultate excelente si din cate am inteles mult mai bun iese aluatul cu untura in loc de unt. Cred ca poti folosi, de ce nu, in fond? 🙂

Si eu multumesc! :*

Răspuns
anonim 5 octombrie 2013 - 11:57

retetele nu se pot salva? cum sunt la alte site-uri

Răspuns
Miha 5 octombrie 2013 - 12:02

La fiecare reteta exista optiunea de print sau de salvare in PDF (sub titlul retetei) 😉

Răspuns
lada 24 iunie 2015 - 22:43

Super prajitura! O pregatesk neaparat Mulzumesk pentru recete foarte gustoase.

Răspuns
Anonim 3 aprilie 2016 - 20:38

Testata.Frageda foaia, doar ca cea de sus a crapat atunci cand am taiat-o(abia scoasa din cuptor).Compozitia de mere o cam lua la fuga dintre foi.In rest excelenta pentru gust si fragezime.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: