Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura din piscoturi cu caramel

Prajitura din piscoturi cu caramel este o prajitura fara coacere, pe care nu am dichisit-o prea mult, dar a fost apreciata pana la ultima felie 🙂

Ingrediente

  • Pentru crema:
  • 300 g crema de branza
  • 125 g iaurt cremos
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 5 g gelatina
  • Pentru caramelul cu nuca:
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 100 g miez de nuca
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru insiropat:
  • 2-3 linguri zahar
  • apa
  • In plus:
  • piscoturi (36 bucati)
loading...

Mod de preparare Prajitura din piscoturi cu caramel:

Crema pentru prajitura din piscoturi se prepara astfel:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita)

Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma.

Intr-un castron incapator amestecam iaurtul cu crema de branza si zaharul. Amestecam bine, pana se topeste zaharul. Adaugam frisca batuta si esenta de vanilie si amestecam usor. La sfarsit incorporam gelatina topita, o turnam in fir subtire mixand continuu.

Caramel:

Imi place caramelul asta la maxim 🙂 Abia ma abtin sa nu fac portie dubla 🙂

Zaharul se caramelizeaza, pana se aureste si devine lichid. Se da deoparte si turnam frisca lichida (atentie la aburi!) Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase, moment in care punem si untul. Amestecand continuu, se fierbe pana caramelul ajunge la consistenta dorita. Se da deoparte de pe foc, se adauga miezul de nuca rupt bucati cu mana.

Sirop:

Zaharul se caramelizeaza, pana se aureste si devine lichid. Se da deoparte si turnam ~100 ml apa rece deasupra. Lasam deoparte pana se raceste si zaharul se topeste.

Intr-o tava de chec sau cozonac, tapetata cu folie alimentara, punem un strat de piscoturi usor trecute prin sirop. Turnam jumatate din crema, acoperim cu un alt strat de piscoturi. Punem caramelul in strat uniform, cealalta jumatate de crema si ultimul strat de piscoturi usor insiropate.

Invelim bine in folie si dam la rece pentru cateva ore, pana crema se intareste si prajitura poate fi portionata.

Prajitura din piscoturi se rastoarna pe un platou, se scoate folia si se orneaza cu frisca batuta si un praf de cacao.

Pofta buna! 😉

IMAGINI RETETA PRAJITURA DIN PISCOTURI

loading...
Tags: , , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. olivia says:

    Minunata prajitura,multumim de reteta.

  2. Excelent de bun

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

Eclere cu crema de lamaie si frisca

Eclere cu crema de lamaie si frisca

De sarbatori am vrut sa fac o surpriza copiilor si le-am facut acest desert pe care ei il adora. Reteta de eclere cu crema de vanilie si frisca imi este reteta de baza pentru eclere. De aceasta data am vrut o nota de prospetime si am adaugat lamaie in crema […]

%d blogeri au apreciat: