Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura din piscoturi cu caramel

Prajitura din piscoturi cu caramel este o prajitura fara coacere, pe care nu am dichisit-o prea mult, dar a fost apreciata pana la ultima felie :)

Ingrediente

  • Pentru crema:
  • 300 g crema de branza
  • 125 g iaurt cremos
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 5 g gelatina
  • Pentru caramelul cu nuca:
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 100 g miez de nuca
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru insiropat:
  • 2-3 linguri zahar
  • apa
  • In plus:
  • piscoturi (36 bucati)

Mod de preparare Prajitura din piscoturi cu caramel:

Crema pentru prajitura din piscoturi se prepara astfel:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita)

Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma.

Intr-un castron incapator amestecam iaurtul cu crema de branza si zaharul. Amestecam bine, pana se topeste zaharul. Adaugam frisca batuta si esenta de vanilie si amestecam usor. La sfarsit incorporam gelatina topita, o turnam in fir subtire mixand continuu.

Caramel:

Imi place caramelul asta la maxim 🙂 Abia ma abtin sa nu fac portie dubla 🙂

Zaharul se caramelizeaza, pana se aureste si devine lichid. Se da deoparte si turnam frisca lichida (atentie la aburi!) Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase, moment in care punem si untul. Amestecand continuu, se fierbe pana caramelul ajunge la consistenta dorita. Se da deoparte de pe foc, se adauga miezul de nuca rupt bucati cu mana.

Sirop:

Zaharul se caramelizeaza, pana se aureste si devine lichid. Se da deoparte si turnam ~100 ml apa rece deasupra. Lasam deoparte pana se raceste si zaharul se topeste.

Intr-o tava de chec sau cozonac, tapetata cu folie alimentara, punem un strat de piscoturi usor trecute prin sirop. Turnam jumatate din crema, acoperim cu un alt strat de piscoturi. Punem caramelul in strat uniform, cealalta jumatate de crema si ultimul strat de piscoturi usor insiropate.

Invelim bine in folie si dam la rece pentru cateva ore, pana crema se intareste si prajitura poate fi portionata.

Prajitura din piscoturi se rastoarna pe un platou, se scoate folia si se orneaza cu frisca batuta si un praf de cacao.

Pofta buna! 😉

IMAGINI RETETA PRAJITURA DIN PISCOTURI

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. olivia says:

    Minunata prajitura,multumim de reteta.

  2. Excelent de bun

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu crema de cafea si ciocolata

Prajitura cu crema de cafea si ciocolata

Desi in marea majoritate a timpului fac retete de prajituri sau dulciuri din care sa poata manca si copiii, iata ca de data asta am facut o prajitura de casa doar asa pentru sufletul meu: prajitura cu crema de cafea si ciocolata. Blat pufos cu nuca, crema de unt cu […]

Prajitura cu prune si aluat dospit

Prajitura cu prune si aluat dospit

Dragilor, astazi va aduc o prajitura cu prune si aluat dospit. O prajitura simpla, foarte aromata si gustoasa, daca ma intrebi pe mine. Ai mei, nefiind amatori de prajitura cu fructe, probabil ca vor avea un alt raspuns :))) Pentru aceasta reteta de prajitura cu prune si aluat dospit am […]

Mini Pavlova cu zmeura

Mini Pavlova cu zmeura

Cred ca v-am mai spus, eu nu arunc niciodata albusurile ramase de la alte preparate. Le pun in caserole mici, in care incap 6-7 albusuri, si le depozitez la congelator. Poti face din ele bezele, checuri sau prajituri de casa absolut delicioase. Dar daca vrei un desert de casa absolut […]

Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

NU se poate sa treaca vara si sa nu facem o prajitura rasturnata cu prune. E grozav de buna si in combinatia de prune cu nectarine, dar cu nuca si scortisoara este absolut delicioasa. De fapt, nu cred sa existe vreun fruct care sa nu mearga la modul ideal in […]