Prajitura din piscoturi cu caramel

de Miha
94035 vizualizări

Prajitura din piscoturi cu caramel este o prajitura fara coacere, pe care nu am dichisit-o prea mult, dar a fost apreciata pana la ultima felie 🙂

Prajitura din piscoturi cu caramel

Prajitura din piscoturi cu caramel este o prajitura fara coacere, pe care nu am dichisit-o prea mult, dar a fost apreciata pana… Prajituri Prajitura din piscoturi cu caramel European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.1/5
( 20 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru crema:
  • 300 g crema de branza
  • 125 g iaurt cremos
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 5 g gelatina
  • Pentru caramelul cu nuca:
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 100 g miez de nuca
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru insiropat:
  • 2-3 linguri zahar
  • apa
  • In plus:
  • piscoturi (36 bucati)

Mod de preparare Prajitura din piscoturi cu caramel:

Crema pentru prajitura din piscoturi se prepara astfel:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita)

Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma.

Intr-un castron incapator amestecam iaurtul cu crema de branza si zaharul. Amestecam bine, pana se topeste zaharul. Adaugam frisca batuta si esenta de vanilie si amestecam usor. La sfarsit incorporam gelatina topita, o turnam in fir subtire mixand continuu.

Caramel:

Imi place caramelul asta la maxim 🙂 Abia ma abtin sa nu fac portie dubla 🙂

Zaharul se caramelizeaza, pana se aureste si devine lichid. Se da deoparte si turnam frisca lichida (atentie la aburi!) Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase, moment in care punem si untul. Amestecand continuu, se fierbe pana caramelul ajunge la consistenta dorita. Se da deoparte de pe foc, se adauga miezul de nuca rupt bucati cu mana.

Sirop:

Zaharul se caramelizeaza, pana se aureste si devine lichid. Se da deoparte si turnam ~100 ml apa rece deasupra. Lasam deoparte pana se raceste si zaharul se topeste.

Intr-o tava de chec sau cozonac, tapetata cu folie alimentara, punem un strat de piscoturi usor trecute prin sirop. Turnam jumatate din crema, acoperim cu un alt strat de piscoturi. Punem caramelul in strat uniform, cealalta jumatate de crema si ultimul strat de piscoturi usor insiropate.

Invelim bine in folie si dam la rece pentru cateva ore, pana crema se intareste si prajitura poate fi portionata.

Prajitura din piscoturi se rastoarna pe un platou, se scoate folia si se orneaza cu frisca batuta si un praf de cacao.

Pofta buna! 😉

IMAGINI RETETA PRAJITURA DIN PISCOTURI

cum se face prajitura din piscoturiPrajitura cu crema de iaurt si caramelPrajitura cu blat de piscoturi si caramel

poate vă plac și rețetele

3 comentarii

olivia 4 octombrie 2017 - 16:04

Minunata prajitura,multumim de reteta.

Răspuns
Miha 8 octombrie 2017 - 10:41

si eu multumesc 🙂

Răspuns
Service GSM 13 ianuarie 2018 - 11:11

Excelent de bun

Răspuns

Lasă un răspuns