Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura din piscoturi cu caramel

Prajitura din piscoturi cu caramel este o prajitura fara coacere, pe care nu am dichisit-o prea mult, dar a fost apreciata pana la ultima felie 🙂

Ingrediente

  • Pentru crema:
  • 300 g crema de branza
  • 125 g iaurt cremos
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 5 g gelatina
  • Pentru caramelul cu nuca:
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 100 g miez de nuca
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru insiropat:
  • 2-3 linguri zahar
  • apa
  • In plus:
  • piscoturi (36 bucati)
loading...

Mod de preparare Prajitura din piscoturi cu caramel:

Crema pentru prajitura din piscoturi se prepara astfel:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita)

Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma.

Intr-un castron incapator amestecam iaurtul cu crema de branza si zaharul. Amestecam bine, pana se topeste zaharul. Adaugam frisca batuta si esenta de vanilie si amestecam usor. La sfarsit incorporam gelatina topita, o turnam in fir subtire mixand continuu.

Caramel:

Imi place caramelul asta la maxim 🙂 Abia ma abtin sa nu fac portie dubla 🙂

Zaharul se caramelizeaza, pana se aureste si devine lichid. Se da deoparte si turnam frisca lichida (atentie la aburi!) Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase, moment in care punem si untul. Amestecand continuu, se fierbe pana caramelul ajunge la consistenta dorita. Se da deoparte de pe foc, se adauga miezul de nuca rupt bucati cu mana.

Sirop:

Zaharul se caramelizeaza, pana se aureste si devine lichid. Se da deoparte si turnam ~100 ml apa rece deasupra. Lasam deoparte pana se raceste si zaharul se topeste.

Intr-o tava de chec sau cozonac, tapetata cu folie alimentara, punem un strat de piscoturi usor trecute prin sirop. Turnam jumatate din crema, acoperim cu un alt strat de piscoturi. Punem caramelul in strat uniform, cealalta jumatate de crema si ultimul strat de piscoturi usor insiropate.

Invelim bine in folie si dam la rece pentru cateva ore, pana crema se intareste si prajitura poate fi portionata.

Prajitura din piscoturi se rastoarna pe un platou, se scoate folia si se orneaza cu frisca batuta si un praf de cacao.

Pofta buna! 😉

IMAGINI RETETA PRAJITURA DIN PISCOTURI

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (6 voturi, medie: 4,00 din 5)
Încarc...
Tags: , , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. olivia says:

    Minunata prajitura,multumim de reteta.

  2. Excelent de bun

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Prajitura cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Imi place cafeaua, n-as putea sa-mi incep ziua fara ea 😀 Avand copii in preajma de multe ori evit sa o folosesc si in retete de prajituri, dar uneori merita si adultii sa se rasfete cu ceva bun, o prajitura cu cafea, dupa o zi istovitoare 🙂 Am incercat ca […]

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Am incercat pana acum mai multe variante de Tiramisu, de cele mai multe ori retete adaptate astfel incat sa poate manca si copiii. Astazi avem insa o varianta dedicata exclusiv adultilor, cu cafea si lichior Amaretto 😉 Pentru prepararea cafelei am folosit espressorul Breville Prima Latte, pe care il poti […]

Prajitura cu mere si aluat razuit

Prajitura cu mere si aluat razuit

Astazi va aduc o prajitura cu mere si aluat razuit, o prajitura de casa care o putem face oricand in timpul anului, dar acum, mai mult ca niciodata, parca are un gust mai bun. Mod de preparare Prajitura cu mere si aluat razuit: Vom pregati mai intai umplutura pentru prajitura […]

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Ce pot sa spun? Da, mi-a lipsit pana acum reteta de Lava Cake de pe blog. Am avut candva demult o incercare a acestui deliciu cu ciocolata, dar mai apoi s-a asternut praful, cum se spune. Asta pana cand s-a intors Robert dintr-o excursie si mi-a spus ca a mancat […]