Aluat dulce / Retete de prajituri

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Cornuri cu cacao si ciocolata

Cornuri cu cacao si ciocolata

Cornuri pufoase cu cacao – reteta pas cu pas. Aluat cu cacao pentru cornuri pufoase. Cornuri pufoase umplute cu ciocolata

Ingrediente

  • Aluat pentru cornuri pufoase:
  • 500-525 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 linguri cacao
  • 240 ml lapte in care am dizolvat 2 lingurite de Nesquik
  • 80 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 75 g unt
  • 2 linguri ulei
  • coaja de portocale Finesse
  • crema de ciocolata Finetti pentru umplutura
  • 1 lingura miere pentru uns cornurile
loading...

Ideea acestui aluat de cornuri mi-a venit intr-o dimineata cand tot mutam de colo-colo cana de lapte cu Nesquik ramasa de la micul dejun al copiilor. In loc sa-l arunc, am facut o alegere inspirata, pentru ca au iesit niste cornuri pufoase, absolut delicioase. Evident, se pot umple si cu altceva, gem sau nuci sau rahat, eu am folosit Finetti 😉

Mod de preparare Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata:

Pentru framantat aluatul pentru aceste cornuri pufoase eu folosesc de obicei masina de paine, dar la fel de bine se poate framanta si manual.

Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim usor, cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve.

In cuva masinii de paine (sau in castron) amestecam faina cu cacaoa si drojdia uscata. In timp ce am pornit programul de framantare turnam amestecul de lapte cu unt si dupa ce s-au inglobat toate ingredientele turnam si uleiul.

  • In functie de tipul de faina folosit mai adaugati putin lapte daca aluatul este prea vartos sau putina faina daca este prea moale. Trebuie sa avem un aluat elastic si nelipicios.

Aluatul se lasa la dospit cca o ora, pana isi dubleaza volumul. Se rastoarna pe masa usor infainata si se imparte in 2 parti. Fiecare parte se intinde sub forma rotunda, de cca 0.5 cm grosime. Se taie sub forma de raze, eu am taiat 8, dar se pot taia si mai multe, obtinand astfel mai multe cornuri mai mici.

Pe baza fiecarei raze se pune cate o lingurita de crema de ciocolata, apoi se ruleaza catre varf. Cornurile se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la crecut cca 20-30 de minute, apoi se dau la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute.

Mierea se dizolva cu 1-2 linguri apa calduta si se ung cornurile coapte. Se mai dau 5 minute la cuptor.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. arata absolut fantastic. delicios!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Placinte Poale-n brau

Placinte Poale-n brau

O placinta cu branza la noi in familie nu se refuza niciodata. Daca se intampla sa ramana vreo 2 zile pe platou in bucatarie sunt atentionata ferm „nu care cumva sa le arunci, ca le mananc” 🙂 De obicei prefer varianta de placinta cu branza sub forma de „chifla” pentru […]

Prajitura cu prune si aluat dospit

Prajitura cu prune si aluat dospit

Dragilor, astazi va aduc o prajitura cu prune si aluat dospit. O prajitura simpla, foarte aromata si gustoasa, daca ma intrebi pe mine. Ai mei, nefiind amatori de prajitura cu fructe, probabil ca vor avea un alt raspuns :))) Pentru aceasta reteta de prajitura cu prune si aluat dospit am […]

Prajitura cu visine si nuca cu gratar

Prajitura cu visine si nuca cu gratar

Si uite-asa cu reteta asta de prajitura cu visine si nuca cu gratar am reusit sa dau gata toate visinele ce le aveam conservate la rece. Cu aluat pufos si multa umplutura, cred ca va ramane preferata mea in ceea ce priveste prajitura de casa cu aluat dospit. Mod de […]

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Dupa ce am facut reteta de cozonac cu nuca, stafide si rahat ai mei au insistat sa le fac si lor cozonac, dar sa fie numai cu nuca si cacao. Nu m-am mai complicat cu impletit sulurile de aluat, le-am lasat asa cum erau si asa a iesit aceasta rulada […]