Prajituri / Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Prajitura cu iaurt si cirese

Prajitura cu cirese

Incet incet se pare ca vara isi intra in drepturi asa ca azi eu va propun o reteta de prajitura de casa pe care o faceti repede si fara sa aprindeti cuptorul 😉

Prajitura cu cirese

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 g biscuiti obisnuiti
  • 75 g unt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 200 g iaurt gras
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 300 g crema de branza
  • 100 g zahar (sau mai mult daca preferati mai dulce)
  • 5 g gelatina
  • 1 pastaie de vanilie
  • Pentru jeleul de cirese:
  • ~300 g cirese
  • 1 lingura zahar
  • 5 g gelatina
loading...

Mod de preparare Prajitura cu iaurt si cirese:

Blat de biscuiti:

Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri.

Rasturnam intr-o tava (20 cm diametru) cu inel detasabil si tasam foarte bine pana obtinem un strat compact de biscuiti. Fundul unui pahar este perfect pentru aceasta operatiune.

Crema de iaurt:

Daca iaurtul are zer se pune la scurs intr-o strecuratoare foarte fina. Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita)

Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma.

Intr-un castron incapator amestecam iaurtul cu crema de branza si zaharul. Amestecam bine, pana se topeste zaharul. Adaugam frisca batuta si semintele de la pastaia de vanilie si amestecam usor. La sfarsit incorporam gelatina topita, o turnam in fir subtire mixand continuu.

Compozitia pentru crema o turnam peste blatul de biscuiti. Acoperim cu un strat de cirese si dam la rece pana pregatim jeleul.

Jeleul de cirese:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita)

Peste ciresele ramase punem zaharul si mixam cu blenderul vertical. Punem la foc mic si fierbem cateva minute. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca (atat cat sa ajunga la o temperatura suportabila la deget) si adaugam gelatina. Omogenizam si lasam la racit.

Dupa ce s-a racit turnam peste prajitura si dam la rece pana jeleul se incheaga bine si prajitura poate fi portionata.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Tags: , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. olivia says:

    Pentru o tava cu diametrul 26cm,probabil trebuie dublate cantitatile.

  2. LAVINIA says:

    Ce crema de branza folosesti? Merge si mascarpone? In acest fel cred ca nu mai am nevoie de gelatina in crema.

  3. Incerc sa testez cat mai multe prajituri de vara cat timp ma mai lasa vremea, iubesc combinatia de branza cu fructe 😀

  4. Preferatele mele fructe sunt zmeura si ciresele, iar aceasta reteta cu cirese de cand am incercato a devenit preferata mea. Multumesc pentru toate retetele dar in special pentru aceasta!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura Musuroi de cartita

Prajitura Musuroi de cartita

Povestea pentru aceasta prajitura Musuroi de cartita incepe cam asa: -Stii ce n-am mancat niciodata? -Ce? -Un Musuroi de cartita, de ala mare si cremos 🙂 -Interesant, nici eu n-am facut niciodata :))) Blat de cacao, o crema delicioasa cu mascarpone si cateva banane… si in cateva ore prajitura era […]

Savarine cu ciocolata

Savarine cu ciocolata

Atunci cand mi-am achizitionat minunatele forme de silicon pentru savarine am stiut ca reteta de savarine cu ciocolata de la Laura le va face inaugurarea 🙂 Banuiam ca sunt bune, dar banuiala mea n-a fost nici macar pe aproape… sunt grozave! Sa mananci 4-5 savarine cu ciocolata, una dupa alta […]

Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Vorbeam zilele trecute cu o prietena si din una in alta am ajuns si la ce meniu de Paste avem fiecare. Mi-a spus atunci ca vrea sa faca o pasca fara aluat, dar cum nu a gasit la mine cauta ea una pe net. Dar la prajitura cu branza te-ai […]

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe este acea prajitura de casa pe care mai toti ar trebui sa o avem pusa deoparte in caietul cu retete. Este practica si destul de ieftina, se face repede si se mananca si mai repede… 🙂 O reteta simpla, de mare ajutor atunci cand vrei ceva […]