Prajituri / Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Prajitura cu iaurt si cirese

Prajitura cu cirese

Incet incet se pare ca vara isi intra in drepturi asa ca azi eu va propun o reteta de prajitura de casa pe care o faceti repede si fara sa aprindeti cuptorul 😉

Prajitura cu cirese

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 g biscuiti obisnuiti
  • 75 g unt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 200 g iaurt gras
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 300 g crema de branza
  • 100 g zahar (sau mai mult daca preferati mai dulce)
  • 5 g gelatina
  • 1 pastaie de vanilie
  • Pentru jeleul de cirese:
  • ~300 g cirese
  • 1 lingura zahar
  • 5 g gelatina
loading...

Mod de preparare Prajitura cu iaurt si cirese:

Blat de biscuiti:

Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri.

Rasturnam intr-o tava (20 cm diametru) cu inel detasabil si tasam foarte bine pana obtinem un strat compact de biscuiti. Fundul unui pahar este perfect pentru aceasta operatiune.

Crema de iaurt:

Daca iaurtul are zer se pune la scurs intr-o strecuratoare foarte fina. Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita)

Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma.

Intr-un castron incapator amestecam iaurtul cu crema de branza si zaharul. Amestecam bine, pana se topeste zaharul. Adaugam frisca batuta si semintele de la pastaia de vanilie si amestecam usor. La sfarsit incorporam gelatina topita, o turnam in fir subtire mixand continuu.

Compozitia pentru crema o turnam peste blatul de biscuiti. Acoperim cu un strat de cirese si dam la rece pana pregatim jeleul.

Jeleul de cirese:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita)

Peste ciresele ramase punem zaharul si mixam cu blenderul vertical. Punem la foc mic si fierbem cateva minute. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca (atat cat sa ajunga la o temperatura suportabila la deget) si adaugam gelatina. Omogenizam si lasam la racit.

Dupa ce s-a racit turnam peste prajitura si dam la rece pana jeleul se incheaga bine si prajitura poate fi portionata.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. olivia says:

    Pentru o tava cu diametrul 26cm,probabil trebuie dublate cantitatile.

  2. LAVINIA says:

    Ce crema de branza folosesti? Merge si mascarpone? In acest fel cred ca nu mai am nevoie de gelatina in crema.

  3. Incerc sa testez cat mai multe prajituri de vara cat timp ma mai lasa vremea, iubesc combinatia de branza cu fructe 😀

  4. Preferatele mele fructe sunt zmeura si ciresele, iar aceasta reteta cu cirese de cand am incercato a devenit preferata mea. Multumesc pentru toate retetele dar in special pentru aceasta!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Mi-a placut prajitura cu ciocolata si crema de cocos vazuta la Gabi si imediat am vrut sa fac si eu 🙂 Am adaptat, insa, ingredientelor ce le aveam la dispozitie si a iesit o alta varianta. O prajitura de casa absolut delicioasa si deloc greu de facut, pentru care am […]

Prajitura turnata cu mere si nuci

Prajitura turnata cu mere si nuci

Despre prajitura turnata v-am mai povestit in cateva randuri. Nu cred ca exista o prajitura de casa mai simpla, mai rapida si cu un rezultat atat de bun. Fie ca o faci cu mere, cu branza, cu visine… se va manca pana la ultima firimitura. Astazi va propun sa incercati […]

Prajitura cu crema de iaurt si jeleu de portocale

Prajitura cu crema de iaurt si jeleu de portocale

Mie imi plac portocalele, dar sa fie dulci, nu sa ma faca sa strang din ochi atunci cand le mananc, de acre ce sunt 🙂 Mi s-a intamplat asta cu ultimele portocale cumparate. O parte le-am facut dulceata si au mers de minune cu clatite, o parte le-am facut oranjada […]

Prajitura cu nuca si crema caramel

Prajitura cu nuca si crema caramel

Prajitura cu nuca si crema caramel este o prajitura simpla, o prajitura pentru atunci cand ti se anunta musafiri sau pentru atunci cand pofta de dulce a luat-o pur si simplu razna 🙂 Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema caramel: Blat cu nuca: Albusurile se bat spuma tare […]