Incet incet se pare ca vara isi intra in drepturi asa ca azi eu va propun o reteta de prajitura de casa pe care o faceti repede si fara sa aprindeti cuptorul 😉 O prajitura cu iaurt si cirese
INGREDIENTE
- Pentru blat:
- 150 g biscuiti obisnuiti
- 75 g unt
- 1 pliculet zahar vanilat
- Pentru crema:
- 200 g iaurt gras
- 200 ml smantana pentru frisca
- 300 g crema de branza
- 100 g zahar (sau mai mult daca preferati mai dulce)
- 5 g gelatina
- 1 pastaie de vanilie
- Pentru jeleul de cirese:
- ~300 g cirese
- 1 lingura zahar
- 5 g gelatina
Mod de preparare Prajitura cu iaurt si cirese:
Blat de biscuiti pentru Prajitura cu iaurt si cirese:
Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri.
Rasturnam intr-o tava (20 cm diametru) cu inel detasabil si tasam foarte bine pana obtinem un strat compact de biscuiti. Fundul unui pahar este perfect pentru aceasta operatiune.
Crema de iaurt:
Daca iaurtul are zer se pune la scurs intr-o strecuratoare foarte fina. Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita)
Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma.
Intr-un castron incapator amestecam iaurtul cu crema de branza si zaharul. Amestecam bine, pana se topeste zaharul. Adaugam frisca batuta si semintele de la pastaia de vanilie si amestecam usor. La sfarsit incorporam gelatina topita, o turnam in fir subtire mixand continuu.
Compozitia pentru crema o turnam peste blatul de biscuiti. Acoperim cu un strat de cirese si dam la rece pana pregatim jeleul.
Jeleul de cirese:
Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita)
Peste ciresele ramase punem zaharul si mixam cu blenderul vertical. Punem la foc mic si fierbem cateva minute. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca (atat cat sa ajunga la o temperatura suportabila la deget) si adaugam gelatina. Omogenizam si lasam la racit.
Dupa ce s-a racit turnam peste prajitura si dam la rece pana jeleul se incheaga bine si prajitura poate fi portionata.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Alte retete de prajitura cu cirese gasiti AICI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI
8 comentarii
Pentru o tava cu diametrul 26cm,probabil trebuie dublate cantitatile.
sau macar o portie si jumatate 🙂
Ce crema de branza folosesti? Merge si mascarpone? In acest fel cred ca nu mai am nevoie de gelatina in crema.
De obicei folosesc Almette cu smantana. Merge si cu mascarpone 😉
Incerc sa testez cat mai multe prajituri de vara cat timp ma mai lasa vremea, iubesc combinatia de branza cu fructe 😀
Preferatele mele fructe sunt zmeura si ciresele, iar aceasta reteta cu cirese de cand am incercato a devenit preferata mea. Multumesc pentru toate retetele dar in special pentru aceasta!
Buna ziua, se Poate face si ci cirese inchetate?
Multumesc frumos
Buna,
Da, se poate