Prajitura cu iaurt si cirese

de Miha
15100 vizualizări
Prajitura cu cirese

Incet incet se pare ca vara isi intra in drepturi asa ca azi eu va propun o reteta de prajitura de casa pe care o faceti repede si fara sa aprindeti cuptorul 😉 O prajitura cu iaurt si cirese

Prajitura cu cirese

Prajitura cu iaurt si cirese

Incet incet se pare ca vara isi intra in drepturi asa ca azi eu va propun o reteta de prajitura de casa… Tarte si cheesecake-uri Prajitura cu iaurt si cirese European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 3 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 150 g biscuiti obisnuiti
  • 75 g unt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 200 g iaurt gras
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 300 g crema de branza
  • 100 g zahar (sau mai mult daca preferati mai dulce)
  • 5 g gelatina
  • 1 pastaie de vanilie
  • Pentru jeleul de cirese:
  • ~300 g cirese
  • 1 lingura zahar
  • 5 g gelatina

Mod de preparare Prajitura cu iaurt si cirese:

Blat de biscuiti pentru Prajitura cu iaurt si cirese:

Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri.

Rasturnam intr-o tava (20 cm diametru) cu inel detasabil si tasam foarte bine pana obtinem un strat compact de biscuiti. Fundul unui pahar este perfect pentru aceasta operatiune.

Crema de iaurt:

Daca iaurtul are zer se pune la scurs intr-o strecuratoare foarte fina. Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita)

Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma.

Intr-un castron incapator amestecam iaurtul cu crema de branza si zaharul. Amestecam bine, pana se topeste zaharul. Adaugam frisca batuta si semintele de la pastaia de vanilie si amestecam usor. La sfarsit incorporam gelatina topita, o turnam in fir subtire mixand continuu.

Compozitia pentru crema o turnam peste blatul de biscuiti. Acoperim cu un strat de cirese si dam la rece pana pregatim jeleul.

Jeleul de cirese:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita)

Peste ciresele ramase punem zaharul si mixam cu blenderul vertical. Punem la foc mic si fierbem cateva minute. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca (atat cat sa ajunga la o temperatura suportabila la deget) si adaugam gelatina. Omogenizam si lasam la racit.

Dupa ce s-a racit turnam peste prajitura si dam la rece pana jeleul se incheaga bine si prajitura poate fi portionata.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu iaurt si cirese

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu iaurt si cirese

Alte retete de prajitura cu cirese gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

poate vă plac și rețetele

6 comentarii

olivia 22 iunie 2016 - 15:08

Pentru o tava cu diametrul 26cm,probabil trebuie dublate cantitatile.

Răspuns
Miha 23 iunie 2016 - 8:51

sau macar o portie si jumatate 🙂

Răspuns
LAVINIA 1 iulie 2016 - 23:58

Ce crema de branza folosesti? Merge si mascarpone? In acest fel cred ca nu mai am nevoie de gelatina in crema.

Răspuns
Miha 2 iulie 2016 - 0:05

De obicei folosesc Almette cu smantana. Merge si cu mascarpone 😉

Răspuns
Insecticid gel 19 septembrie 2016 - 16:53

Incerc sa testez cat mai multe prajituri de vara cat timp ma mai lasa vremea, iubesc combinatia de branza cu fructe 😀

Răspuns
Qui Vive 7 februarie 2017 - 11:58

Preferatele mele fructe sunt zmeura si ciresele, iar aceasta reteta cu cirese de cand am incercato a devenit preferata mea. Multumesc pentru toate retetele dar in special pentru aceasta!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: